opinió

600 metres

«Caldria revisar la legislació que sanciona de manera lleu aquesta mena de robatoris»

per Montserrat Nebrera, 10 d'agost de 2022 a les 20:04 |
600 metres de fibra òptica robada en el traçat de l’AVE i la mobilitat s’altera de manera colossal i en algunes situacions, fins i tot, amb un final dramàtic. Ja vàrem viure el que significa l’afectació d’una peça del sistema de les infraestructures aquell any que els controladors aeris van anar a la vaga i col·lapsaren el tràfic d’avions de tot el món. Mai com aleshores vàrem experimentar què significa l’efecte papallona.

Ara ho hem tornat a viure amb un punt de ridiculesa: un tros de cable menys i tot deixa de funcionar. Qui havia de dir que en aquest segle XXI de la hiperconnexió tot continuaria depenent d’endolls semblants als de fa 200 anys i que agafar un avió per anar a Austràlia seria impossible perquè un parell de dròpols volen vendre un tros de cable, que no és seu, a altres amb el mateix nul nivell d’escrúpols.


Succeeix també amb les autopistes, ara ja no de pagament explícit (el tàcit continua i augmenta), on la crispació i l’acumulació de vehicles és el millor escenari per tal que els amics de lo dels altres facin l’agost a les àrees de descans i els insolidaris facin avançaments eterns que provoquen accidents, tot en escenaris on els transports sols han canviat en mil·lennis el tipus de tracció i la composició del terra per on transiten. Entre el carro i el camió, poca diferència. I en els trens, per més ràpids que siguin, les mateixes vulnerabilitats que quan eren assaltats pels bandolers.

Ara en comptes de robar el de dins, roben el de fora. Potser caldria revisar la legislació que sanciona de manera lleu aquesta mena de robatoris, que en el fons s’assembla més als estralls que a la senzilla apropiació de les coses dels altres. I no, no em diguin que això és producte de la necessitat. Fins i tot qui no té res, potser ell més que ningú, sap què vol dir la injustícia. Perquè injust és mirar al propi benefici deixant sense vacances o potser sense feina qui posava les seves esperances en un bitllet de tren i ha vist com les trencaven 600 metres de cable fora de lloc.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Montserrat Nebrera
Advocada, jutge, diputada i sempre "profe" a la universitat (des de fa 13 anys a la UIC), va fer tres carreres per una barreja de curiositat i avorriment. Candidata a mestre de res, aprenent de tot (menys de bruixa!), ha fundat Alternativa de Govern. Creu en la unió però sols des de la llibertat.
21/09/2022

Fans de la reina

07/09/2022

Una estona amb el president

25/08/2022

Qui vol fer fora Laura Borràs?

10/08/2022

600 metres

30/07/2022

Somnis posposats

13/07/2022

Trias?

29/06/2022

Sí a l'OTAN

15/06/2022

Autopistes a l'infern

01/06/2022

Ni de bon tros s'ha acabat el conflicte

18/05/2022

Cortines de corrupció

Participació