OPINIÓ

Trias?

«Si Trias es presentés i guanyés, el benefici no sols seria el de veure sortir de la magistratura a la persona que pitjor l’ha desenvolupada en tota la seva etapa democràtica»

per Montserrat Nebrera, 13 de juliol de 2022 a les 20:00 |
El nivell de fem on es troben a hores d'ara cert periodisme, certa policia, certa judicatura i certa política trigarà molt a recuperar la normalitat. A totes les activitats humanes hi ha glòria i baixesa: veient les imatges captades pel telescopi Webb, no solament contemplem el nostre passat (còsmicament comú, per cert), sinó també la capacitat humana de col·laborar en la recerca de la següent frontera; sentint les gravacions de l’excomissari Villarejo amb tantes persones tristament conegudes, entenem que el mal existeix, ni que es vesteixi amb la roba d’una finalitat que defineixen lloable.

Villarejo no és un fenomen nou, ni com voldria certa esquerra, patrimoni de la dreta. De fet, és l’ombra de Rubalcaba (i de tota una galàxia al seu entorn) on s’aixopluga la major part d’aquesta pràctica policial mafiosa, tant com a la també estesa ombra de certs Jorges del PP i alguna dona avui quasi amagada. Es pot entendre covat l’ou de la serp que ens ha inoculat part del verí de la discòrdia. Hem de recordar aquella cacera on el ministre Bermejo, l’exmagistrat Baltasar Garzón i la seva avui parella i fiscal general de l’Estat Dolores Delgado compartien rialles i confidències.


Qui guanya amb la descoberta de les maniobres de Villarejo i els seus socis de conspiració suposadament patriòtica? Tots els que pensen que el sistema polític constitucional (el règim, li diuen) supura i que s’ha d’eliminar, que el desprestigi de les institucions és estructural i no conjuntural, criticant així el tot per la part sense adonar-se del perill que això significa per a la seva pròpia tranquil·litat.

Doncs bé, no sé si finalment Xavier Trias serà el candidat de Junts a l’alcaldia de Barcelona. Tampoc sé si en el fons està desitjant cedir a la pressió que diu que està rebent dels seus per tal que accepti el repte. Menys encara podem saber si aquella contesa electoral en què va guanyar per poc a Ada Colau, però en la que no va accedir al càrrec per les aliances que aquesta va aconseguir hauria tingut un resultat divers si no s’haguessin produït les filtracions que sols després hem sabut falses.


Però sigui com sigui, si es presentés i guanyés, més enllà de les idees i els partits, crec que el benefici no sols seria el de veure sortir de la magistratura a la persona que pitjor l’ha desenvolupada en tota la seva etapa democràtica (i part de la no democràtica!!), sinó també per aconseguir la convicció ciutadana que els dolents no ens poden robar la fe en què aquest sistema és el millor possible i que és capaç de redreçar errades, com sense dubte va ser condicionar unes eleccions amb la mentida, la trampa i la malícia. I, per cert, ara no hi ha Manuel Valls.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Montserrat Nebrera
Advocada, jutge, diputada i sempre "profe" a la universitat (des de fa 13 anys a la UIC), va fer tres carreres per una barreja de curiositat i avorriment. Candidata a mestre de res, aprenent de tot (menys de bruixa!), ha fundat Alternativa de Govern. Creu en la unió però sols des de la llibertat.
21/09/2022

Fans de la reina

07/09/2022

Una estona amb el president

25/08/2022

Qui vol fer fora Laura Borràs?

10/08/2022

600 metres

30/07/2022

Somnis posposats

13/07/2022

Trias?

29/06/2022

Sí a l'OTAN

15/06/2022

Autopistes a l'infern

01/06/2022

Ni de bon tros s'ha acabat el conflicte

18/05/2022

Cortines de corrupció

Participació