1 de 10
DIA DE L'EMPRESA

Orgull de ser empresaris

per Cinta Pascual, 27 de juny de 2022 a les 08:35 |

«És imprescindible que les empresàries i empresaris reconeguem la nostra vàlua en una època dura, amb dues crisis en menys de deu anys»

Creació de riquesa i impuls de l'ocupació. Aquests dos vessants són els que defineixen millor l'activitat empresarial a Catalunya, però sovint no s'expliquen prou ni massa bé al conjunt de la ciutadania. Cal un major reconeixement institucional envers els empresaris i les empresàries del nostre país per la seva contribució decidida al progrés social i econòmic de Catalunya.

Dic això perquè Catalunya lidera el rànquing d'empreses actives al conjunt de l'Estat amb unes 620.000 empreses. Darrere queda la Comunitat de Madrid amb més de mig milió, però el més important de les dades catalanes és l'heterogeneïtat d'aquestes empreses, la seva diversitat i riquesa en tots els àmbits productius. És important destacar que avui més del 95% de les empreses catalanes són petites i mitjanes, i nou de cada deu d'aquestes pimes són microempreses, entre 0 i 9 treballadors.


Lideratge, creixement econòmic, creació de riquesa, impuls de l'ocupació... És per tot això que des de Foment del Treball ens congratulem que aquest 27 de juny puguem celebrar per primer cop el Dia Nacional de l'Empresa a Catalunya, una reivindicació històrica de Foment del Treball, que ha comptat amb el suport dels grups parlamentaris i del Govern, que finalment ha marcat aquesta data que coincideix amb el dia assenyalat per l'ONU des del 2017 i constitueix, per tant, el millor dia per compartir una celebració tan merescuda.

Des de Foment del Treball, entitat de la qual en soc vicepresidenta, apleguem el conjunt de l'empresariat del país i és la nostra responsabilitat haver liderat aquesta iniciativa que ha tingut un suport ben ampli. No obstant això, tan necessari com el reconeixement extern, per molt merescut que sigui, és imprescindible que n'hi hagi un d'intern, que les mateixes empresàries i empresaris reconeguem la nostra pròpia vàlua en una època extremadament dura i difícil, molt canviant i incerta, marcada per dues crisis molt doloroses en menys de deu anys.


Ens n'hem sortit i estem contribuint diàriament a la millora, al progrés i a la innovació d'aquest país. Per tant, orgull de ser empresàries i empresaris. Digue-m'ho ben alt i continuem avançant perquè aquest Dia Nacional de l'Empresa a Catalunya esdevingui una jornada de referència al nostre país.

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Cinta Pascual
Més articles de l'autor
27/06/2022

Orgull de ser empresaris

Participació