opinió

Colau i el PSC, a «quién sabe donde»

«El tercer mandat de Colau a Barcelona busca aquelles persones de 2015. Una part ja no hi són ni hi seran. Per això ni guanyarà ni tornarà a ser alcaldessa»

per Francesc Canosa, 24 de maig de 2022 a les 20:00 |
Ara ens faltaria Paco Lobatón i el seu Quién sabe dónde. El programa de televisió buscava desapareguts. Busquem-los. Què sabem d’aquelles persones que un 13 de juny de 2015 cridaven a la Plaça Sant Jaume: "Sí, se puede"; "Sí, ens representa"; "A por ellos"... Eren desenes. Se les va veure per darrer cop esgargamellant-se aquell dia que Ada Colau va ser proclamada alcaldessa enmig d’un bany de suors que Moisès al revelar-se-li aquella separació de les aigües messiàniques es va tirar al salfumant. On són? Qui sap on?

El desitjat tercer mandat de Colau a Barcelona busca aquelles persones de 2015. Una part ja no hi són. Ni hi seran. Ella va dir: us donaré llenties, patinets, illes, vibradors... I el poble va respondre: sí!!! Anava passant el temps i el poble anava repreguntant: On són els cigrons, consoladors, caderneres... I ella sempre contestava: tranquils, tranquils, espereu, espereu, aviat arribarà tot. I al final el poble gemegava, xisclava, cridava: Volem pastanagues, carquinyolis, tubs de PVC... I ella els calmava: oh jo ja voldria, però no em deixen donar-vos-ho. Aquestes persones ja no hi són. Per això Colau ni guanyarà ni tornarà a ser alcaldessa.


No cal fer anar el big data ni una llonganissa amb bola de cristall per veure que si el seu segon mandat com a alcaldessa va necessitar un actor estranger secundari de províncies al final de la seva carrera com Manel Valls ara no la pot fer alcaldessa ni un Cobi transgènere, ni la sobredosi de transatlàntics al Port de Barcelona. Però i aquella part de gent de 2015 que la va votar? Aquelles criatures que se la van creure? On són? Quién sabe dónde.

A veure, ja se sap. Ja sabem cap on van. Farts del molt pa i poc formatge. De molt dir i poc fer. Tornen, electoralment, a casa. Al pinso. Cap al PSC, que sempre guanya. Com la telerealitat de Quién sabe dónde que sempre sap trobar els seus desapareguts.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Francesc Canosa
Francesc Canosa Farran és explicador de coses. Periodista, escriptor, guionista, professor de comunicació i professional de discursos de boda. Ha fet de tot i a tot arreu. Ha treballat a una vintena de mitjans de comunicació i ha escrit una desena de llibres. De gran vol continuar fent el que ha fet des de sempre. A Twitter: @francesccanosa.
14/06/2022

Què dirien els altres exiliats?

24/05/2022

Colau i el PSC, a «quién sabe donde»

26/04/2022

«Alcarràs» i Alcarràs

22/03/2022

El FACO2 contra la ZBE

22/02/2022

Díaz Ayuso, heroïna de Marvel

25/01/2022

La Barcelona post Colau

28/12/2021

Baròmetre o Bar de Barcelona?

30/11/2021

És possible un partit de la Catalunya buida?

02/11/2021

Paco Martínez Soria a Glasgow

19/10/2021

Adam i Eva i el corredor mediterrani

Participació