​Llegim les dades, escoltem el soroll

«Són temes transversals, que preocupen a una majoria i això vol dir que cal prioritzar-los, sense deixar d’atendre la resta de qüestions, per descomptat»

per Carmela Fortuny , Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 20 d'octubre de 2021 a les 07:00 |
L'Ajuntament, des de fa molts anys, realitza cada sis mesos una enquesta per conèixer l'opinió de la ciutadania de Sant Cugat sobre la ciutat i les actuacions o serveis municipals.

Es tracta d'un estudi sociològic que analitza la percepció del municipi. L’anàlisi inclou paràmetres relacionats amb la gestió municipal, la cultura, l'economia o l'urbanisme. Podeu consultar els informes de l'Observatori Sociològic al web https://observatori.santcugat.cat/


Teòricament són dades que han de facilitar la comprensió de la realitat social del municipi i contribuir a l’obtenció d’informació útil per tal de millorar la gestió municipal. Un dels aspectes més interessants és poder veure l’evolució i comparar dades amb les d’altres onades. 

Fa pocs dies el govern format per ERC, PSC i CUP presentaven la darrera onada d’aquest observatori amb una dosi de cofoisme considerable tot i les dades negatives que se’n desprenen en relació amb la seva gestió


De dades n’hi ha moltes i des de JUNTS estem fent una anàlisi detallada per poder plantejar solucions. Tanmateix, a primera vista, són dades que ens han de preocupar. La ciutadania valora de forma negativa l’estat de la ciutat, considera que ha empitjorat en la mobilitat, l’accés a l’habitatge, la neteja i la manca d’aparcament, per citar les quatre primeres. Els serveis tampoc surten ben parats. En quasi en tots baixa la valoració ciutadana. No anem bé.

Fa dies que des de JUNTS caminem la ciutat i els barris, en aquestes caminades parlem amb els veïns i les veïnes, amb les entitats, el comerç i les empreses. Les queixes coincideixen amb les de l’observatori. Són temes transversals, que preocupen a una majoria i això vol dir que cal prioritzar-los, sense deixar d’atendre la resta de qüestions, per descomptat. 


L’observatori, en aquest cas, ens ajuda a posar rigor i dades al soroll que ja sentíem de fa dies i que cada vegada era més agut. Seguirem caminant i parlant amb tothom, llegint atentament les dades de l’observatori, traslladant i proposant al govern solucions i sobretot treballem per esdevenir una alternativa el 2023. 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació