opinió

​El Tribunal de Comptes, caducat i venjatiu

«La ideologia del sentiment a favor de la cabra marxant davant els soldats és homologable a la democràcia que funciona a ‘la piel de toro’»

per Anton Monner, Gandesa | 19 d'octubre de 2021 a les 10:51 |
Espanya marxa pels camins de “la cabra”, que la memòria popular ens recorda, en temps que de ramats en teníem a cada poble, se’n deien carrerades i quadrilles. Què important és la cabra, quan el ramat marxa al seu darrera! En canvi, els pastors són els que sempre caminen al davant del ramat. Són les cabres que el segueixen. I els gossos qui dominen les bèsties amb els sons, els xiulits i els moviments rítmics del bastó del ramader.

Contrasta, aquest noble ofici del pasturatge, ric pel saber de la professionalitat i curiós per les formes que empra, tan antic com l’home civilitzat, i que aporta menjar natural a gran part de la societat. Ressalta l’excels coneixement dels rabadans amb l’Espanya que no vol oblidar el seu passat i, adormissada, pretén ressuscitar l’ahir dels que imposaren la llei amb un cop d’estat contra el govern elegit pel poble. La cabra que marxa al davant, aplaudida i sobrevalorada, notícia d'estos dies per la desfilada del “Dia de la Raza”, a la vegada que el mateix públic escridassava al president del govern.


La ideologia del sentiment a favor del boc marxant davant els soldats que desfilen rítmicament saludant les supremes autoritats de “La Nación Española”, és homologable a la democràcia que funciona a “la piel de toro”. Bous i cabres que mengen herba i abeuren a les basses, i ramats que circulen per carrerades i quadrilles!

Paradoxa entre la minoria que exalça el que representa la força, i xiula i escridassa aquells que han estat elegits democràticament per la majoria del poble. Volen recordar que el passat era millor perquè el poble es regia des del poder autocràtic, amb autoritat i fent passar “pel tub” aquells que no pensaven com ell. Vet aquí el contrast entre la cabra que marxa al davant i “el gobierno ilegal” que el menystenen i l’avorreixen  perquè representa “el socialcomunismo”.


I aquí tenim, a més del govern, altres pilars fonamentals de la democràcia espanyola, “el Tribunal de Cuentas” i el Poder Judicial. Els seus representants tenen els càrrecs caducats però els aplaudeixen com la cabra, recordant el nostàlgic passat triomfal, a la vegada que alteren la democràcia que ha estat elegida per la majoria dels espanyols.

Poders que són pilars fonamentals per la igualtat entre tots i s’obliden de l’equitat servint interessos del passat, i s’allunyen de les responsabilitats del present oblidant els càrrecs que representen. Europa els adverteix però la cabra, que segons una expressió popular de les Terres de l’Ebre, diu “tira al monte”, preval sobre de tots els altres conceptes. Són estructures del passat que s’obren dins un món nou que res hi té a veure quan estava regit per un general que es va aixecar per la força de la cabra contra el poder constituït pels vots populars. Van arruïnar la democràcia en aquell moment i pretenen tornar-la a enderrocar en el present.


Per això “el Tribunal de Cuentas” caducat en les seves funcions i que exerceix de tribunal però està integrat per polítics que representen “la cabra”, volen arruïnar les butxaques dels defensors de la democràcia i les seves famílies per celebrar un referèndum.

És l’escarni  directe pels condemnats però amb la voluntat d’advertir als que pensen com ells, que la seva llei és la que val i, si cal, seguiran castigant, perseguint, multant, empresonant, inhabilitant i imposant. La revenja pretén fer-los pagar amb els seus diners de les seves butxaques allò que un tribunal emprant “males arts” i com a conseqüència d’haver anul·lat l’Estatut legal, i demanant diàleg, els van contestar a “a por ellos”. És l’advertiment que emeten als independentistes, dient-los, “guardeu-vos de les vostres intencions llibertàries que us controlem i no us ho permetrem”.

Xiulets i elogis que gens afavoreixen la marxa d’Espanya, com Estat dins la confederació de nacions i dins d’Europa. Corresponsals de la premsa estrangera ho han reproduït als mitjans de comunicació, i el desprestigi s’incrementa internacionalment per imposar la seva llei de forma indiscriminada en contra del que pensen la majoria dels catalans. I aquí deixo la penyora; “ho Espanya canvia la seva manera d’obrar amb l’independentisme, o arribarà a convertir-se en una democràcia a l’estil d’Hongria i de Polònia” i tindrà les seves conseqüències”.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació