El Lleó de Vic, orgull del barri del Remei

«Que la gent del Remei s'encarregui del Lleó és una oportunitat per esdevenir un element cohesionador més»

per Isàvena Opisso, 15 de juliol de 2021 a les 08:00 |
A l'estiu pobles i ciutats s'omplen d'actes de cultura popular durant les festes majors. És un moment on places i carrers es transformen en escenari i la gent es retroba per gaudir de balls de gegants, seguicis, comparses, danses tradicionals i un llarg etcètera.

A Vic la festa major ha anat canviant de caire, i cada vegada estan més consolidats els diferents actes protagonitzats per les tres colles que formen la ciutat o la festa major infantil, per posar només dos exemples.


En els darrers anys també hem vist com al Seguici de Vic s'hi anaven incorporant figures festives, i enguany hem pogut gaudir de la presentació del Lleó, la nova figura festiva que ha passat a formar part del bestiari popular de la ciutat.

De la comparsa del Lleó se n'encarregarà la gent del Remei a través de la seva associació de veïns, això suposa assajar la comparsa, participar en la festa major de Vic, a la del barri del Remei o en d'altres esdeveniments, guardar la figura i tenir-ne cura, etc. La música també és d'un Remeienc, en Lluis Torán. Que la gent del Remei se n'encarregui de totes aquestes tasques és una oportunitat per tal que esdevingui un element cohesionador més d'un barri que es caracteritza per riquesa i varietat cultural.


La gent dels barris reclama millores en molts aspectes com mesures per combatre estigmes o incentivar les activitats, i així queda palès en els diferents processos participatius que s'han dut a terme a la ciutat, i elements que creen vincles positius com la comparsa del Lleó poden donar un impuls per fer barri amb les persones que hi conviuen en el dia a dia.

Veure el seguici festiu de Vic aquest any m'ha despertat molts sentiments: tenir ben present que forma part del nostre patrimoni immaterial i d'un llegat que es transmet de generació en generació, gràcies a la feinada que estan fent totes les persones que hi participen. Sentir admiració per l'organització de la festa major infantil i per fer que la cultura popular estigui tan viva entre els infants de la ciutat, i sobretot, un gran orgull de barri en veure dansar el Lleó.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Isàvena Opisso
Osonenca, bibliotecària de professió i vocació, amant de la música clàssica i l’òpera, membre de la junta de l’associació LGTB TALCOMSOM, defensora del transport públic i els serveis públics, activista pels drets socials i per la llibertat de les persones.
15/07/2021

El Lleó de Vic, orgull del barri del Remei

20/05/2021

​Cal un nou aparcament al centre històric de Vic?

20/04/2021

​Transformar la ciutat a cop de pedal

11/03/2021

​Escoles (no del tot) inclusives

19/01/2021

​Un bus a Vic per la mobilitat sostenible

01/12/2020

La cavalcada de Vic: Un recorregut per a tothom

20/10/2020

​El bus urbà i la nova normalitat

12/06/2020

La bandera LGTBI al balcó dels ajuntaments

24/04/2020

Un Sant Jordi diferent

16/03/2020

Ara toca quedar-se a casa

Participació