​L'incompliment d'una moció institucional

«Costa d'entendre per què hi ha mocions com l’aprovada el juliol del 2017 que mai no es compleixen»

per Ramon Piqué , 26 de maig de 2021 a les 07:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El dia 17 de juliol de 2017 el ple de l'Ajuntament de Sant Cugat aprovava una moció institucional, és a dir, amb el suport de tots els partits, tant els del govern com els de l'oposició, per a "la retirada dels pals de llums i altres obstacles que dificulten l'accessibilitat dels vianants de carrers dels districtes de la Floresta, les Planes i Mira-Sol". En aquella moció, nascuda a proposta del Consell de Barri de la Floresta, l'Ajuntament es comprometia a fer un estudi "sobre l'estat i la ubicació dels pals de les instal·lacions de serveis (llum, telefonia i enllumenat públic) i d'altres obstacles a l'accessibilitat". La idea era que aquest estudi servís per a fer un "pla de retirada i reubicació dels pals de les instal·lacions que obstaculitzin l'accessibilitat i que afectin la seguretat de vianant i vehicle".

Evidentment en aquella moció es deixava molt clar que hi havia diverses responsabilitats sobre aquest tema, ja que alguns d'aquests obstacles pertanyen a empreses privades, però alhora recollia que "és responsabilitat de l'Ajuntament garantir la seguretat i l'accessibilitat, especialment dels col·lectius amb mobilitat reduïda".


El text de la moció pretenia anar més enllà d'un pur brindis al sol i fugia expressament de l'ús del verb "instar", un dels verbs més utilitzats en les mocions municipals perquè, senzillament, no obliguen a res.

Per això es parlava que després de l'estudi calia fer "un pla de retirada i reubicació dels pals de les instal·lacions que obstaculitzin l'accessibilitat i que afectin la seguretat de vianant i vehicles" i s'acordava "demanar a les empreses propietàries de les instal·lacions la retirada i reubicació dels pals que són de la seva propietat i sancionar, si s'escau, les empreses que defugen de la seva responsabilitat".


Val a dir que el text de la moció apuntava que l'estudi es faria "abans de finalitzar l'any 2017 i el pla de retirada i reubicació es realitzarà durant l'any 2018" i que es dotaria d'una "partida als pressupostos de l'Ajuntament per al 2018 per poder donar compliment al Pla de retirada i reubicació dels pals de les instal·lacions que obstaculitzin l'accessibilitat i que afectin la seguretat de vianants i vehicles".

Aquest article no pot acabar d'una altra manera que no sigui apuntar que el més calent és a l'aigüera; que no es té constància que aquell estudi s'hagi fet mai; que mai no es va fer cap pla de retirada d'aquest tipus d'obstacles de la via pública; que mai no es va dedicar cap partida econòmica a aquest menester; que, per dir-ho ras i curt, costa d'entendre per què hi ha mocions aprovades pel ple de l'Ajuntament que mai no es compleixen.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació