​Cal un nou aparcament al centre històric de Vic?

«Calen polítiques fermes per a la mobilitat sostenible amb una visió global de ciutat i no més aparcaments»

per Isàvena Opisso, 20 de maig de 2021 a les 08:00 |
Des de la setmana passada ha entrat en vigor una nova normativa de la DGT en el que s'apliquen nous límits de velocitat de circulació de vehicles que haurien de servir per tal que les ciutats esdevinguin més sostenibles i saludables i al mateix temps reduir la sinistralitat viaria.

A Vic aquesta mesura s'ha anunciat per part de l'equip de govern com un avançament cap a una ciutat encara més sostenible i saludable on s'afavoreixi el desplegament de la pacificació del trànsit i es considerin a les persones com les protagonistes de les ciutats.


L'anunci d'aquesta nova mesura contrasta amb el de la previsió de construcció de l'aparcament Maria Àngels Anglada en ple centre històric de Vic. Un aparcament que difícilment pot respondre a una voluntat de transformar Vic en una ciutat més sostenible i saludable. Davant la idea d'aquesta construcció el primer que cal plantejar és si realment hi ha necessitat de places d'aparcament dins del recinte emmurallat de la ciutat, i què suposarà el fet de construir un aparcament en una zona dotada d'un ric patrimoni arquitectònic.

És evident que un aparcament al centre de la ciutat generarà encara més mobilitat de cotxes per dins del casc antic i d'altra banda, es pot posar molt en dubte que l'objectiu d'aquesta obra sigui afavorir l'aparcament pels veïns, ja que de les 40 places previstes, només 10 seran pels veïns.


Si el que es vol és donar més espai al vianant, promoure l'ús de la bicicleta, potenciar el transport públic, la intermodalitat i evitar més mobilitat de cotxes a les zones ja saturades, el que calen són polítiques fermes per a la mobilitat sostenible amb una visió global de ciutat i no més aparcaments al centre històric.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Isàvena Opisso
Osonenca, bibliotecària de professió i vocació, amant de la música clàssica i l’òpera, membre de la junta de l’associació LGTB TALCOMSOM, defensora del transport públic i els serveis públics, activista pels drets socials i per la llibertat de les persones.
15/07/2021

El Lleó de Vic, orgull del barri del Remei

20/05/2021

​Cal un nou aparcament al centre històric de Vic?

20/04/2021

​Transformar la ciutat a cop de pedal

11/03/2021

​Escoles (no del tot) inclusives

19/01/2021

​Un bus a Vic per la mobilitat sostenible

01/12/2020

La cavalcada de Vic: Un recorregut per a tothom

20/10/2020

​El bus urbà i la nova normalitat

12/06/2020

La bandera LGTBI al balcó dels ajuntaments

24/04/2020

Un Sant Jordi diferent

16/03/2020

Ara toca quedar-se a casa

Participació