La corresponsabilitat

«Hem de dignificar els valors i les tasques de cura, l'equitat i la corresponsabilitat entre les dones i els homes»

per Sandra Pujol, 8 de març de 2021 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El sexisme novament, implícit en la nostra societat, es reflecteix en els rols i els estereotips de gènere, que situen les dones i els homes en plans diferenciats. Sempre busquem la igualtat entre els dos gèneres, però encara no s'ha aconseguit per molt que haguem avançat, ja que ens queda molt per fer. Hem millorat, i per ambdues parts, hem començat una millora, cal recalcar, lenta en les tasques productives molt similar, és a dir, en el treball remunerat, cosa que no passa quan parlem de les tasques reproductives (cura de la llar, de la mainada o de les persones grans d'edat avançada i persones dependents) que encara recauen majoritàriament i de manera important en les dones.

Hem d'aconseguir reutilitzar el temps del que disposem de manera igualitària, així com tenir les mateixes oportunitats sense fer diferenciacions de cap tipus. Hem de dignificar els valors i les tasques de cura, l'equitat i la corresponsabilitat entre les dones i els homes a l'hora de repartir les tasques de la llar (imposades des de fa segles a les dones sense dret d'opinió), i el foment d'estratègies de negociació. Coneixem els conceptes entroncats amb la conciliació de la vida laboral, personal abans esmentada i la llei d'igualtat. 


En l'informe del Forum Econòmic Mundial, Gloval Gender Gap Report de 2017, situava Espanya en vint-i-quatrè lloc mundial en matèria d'igualtat de gènere. Cada vegada, la societat pren més consciència de la importància d'avançar cap a un mercat laboral més igualitari entre dones i homes. Motiu de l'aprovació, el març de 2019 del Reial Decret llei 6/2019 de Mesures urgents per la garantia de la igualtat de tracte i oportunitats entre homes i dones en l'ocupació, que ha introduït modificacions a la Llei d'igualtat, i que va entrar en vigor de manera progressiva. Amb la nova normativa, desapareix el concepte d'orientació del temps de treball per afavorir, en termes d'igualtat, dones i homes.

La conciliació laboral, personal i familiar passa a dir-se Exercici corresponsable dels drets de la vida familiar i laboral destacant-ne el canvi de terminologia de "conciliació" pel de "corresponsabilitat", una bona notícia, ja que aquest terme va més enllà de la conciliació, tradicionalment assignada a les dones, i que ha suposat un repartiment no equitatiu de les tasques de cura, reduint les seves condicions laborals al llarg de tota la vida. Si els permisos de maternitat fossin iguals per dones i homes fomentaríem la corresponsabilitat en les tasques reproductives.


I després de no haver deixat mai aquesta lluita diària que tenim marcada en el dia d'avui, 8 de març, però que és constant durant tot l'any, no podem parar. Les dones animem als homes a sumar-se en la nostra lluita per aconseguir la igualtat efectiva!

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Sandra Pujol
Membre de la Comissió 25-N de la Comissió Municipal de la Dona de Manresa
24/11/2021

Com pot ser?

08/03/2021

La corresponsabilitat

25/11/2020

Maltractament econòmic pandèmic

07/03/2020

Canvis necessaris

25/11/2019

Les dones volem viure

Participació