opinió

​Hasél, disturbis, mossos i pactes post-electorals

«I si la CUP agafés el rol d’interior? Com canviaria la conselleria? Com canviaria la pròpia CUP?»

per Josep Celades i Marc Duch , La Ràpita, 25 de febrer de 2021 a les 11:00 |
Estem en una d’aquelles setmanes calentes com les posteriors als empresonaments, com les dels talls de carretera o l’U d’Octubre. Una d’aquelles setmanes que podia passar tot i que l’únic que acaba passant és la detenció i atemoriment de l’esquerra indepe.

En Pablo Hassel una excusa de molt nivell, les eleccions i els pactes possibles de tri o quatripartits que en podrien sortir, una patata calenta mentre que els administradors de la violència (els mossos) van dient que potser no podran controlar-se si les coses continuen igual.


Als països seriosos si un cos de policia diu això se’l posar firme i les coses clares que son els únics que tenen les armes, curtes, però armes. Tot i que més curts son els arguments que esgrimeixen quan encapsulen i estomaquen manifestants pacífics. Hi tornem, als països seriosos la Brigada Mòbil (Brimo) ja hauria desaparegut.
 

Els ingredients d’un còctel que hauria de ser Molotòvic però que quedarà en aigua de borraines, com sempre. Tot i això imaginem una CUP reclamant la conselleria d’Interior, gestionant la conselleria d’Interior. Recordeu a Saura? I els PoliSaures? Al novembre del 2006 el Polònia ens els mostrava en este gag:Molts riures i molta exageració apart dels típics i suadíssims kalimotxos i porros.  Però i si la CUP agafés el rol d’interior? Com canviaria la conselleria? Com canviaria la pròpia CUP? És clar que Saura sortiria a dir que ell no era tant radical i això ja ho sabem si no només cal pensar en les càrregues dels mossos al 2008-9 contra estudiants pacífics pel procés Bolonya.

La CUP ho hauria permès? Com serien les investigacions internes? Se farien depuracions? Hi haurien canvis en l’administració de la violència? Implosionaria un cos amb massa problemes? I a la CUP com li afectaria el tocar poder i ser responsables d’una sèrie de problemes estructurals? Ja sabem que els ajuntaments petits i mitjans son molt ben administrats per l’Assamblearisme Cupaire però i una conselleria emmalaltida per anys d’ineficàcia? Pot l’assamblearisme afrontar la responsabilitat d’una conselleria? Pot  ser eficaç a aquest nivell?

El que és clar és que si s’ha d’agafar poder que sigui amb responsabilitat i no només amb conselleries de transició energètica que són molt importants però no tenen un pes específic.
 
Ficció política estareu pensant -o fantasia directament- però per seguir amb la ficció com creieu que reaccionaria l’stablishment català i els partits catalans? Ja us ho direm nosaltres: amb sorpresa negativa, aixecant barreres i posant-s’hi d’esquena.Tant ERC com Junts no voldrien ni sentir parlar d’una conselleria d’interior portada per la CUP. Tot i tenir en compte que tradicionalment Interior és un problema per al partit que l’ha de portar.

Els mossos ja van alertar aquesta setmana que es vigilessin els pactes amb els antisistema una altra sortida de to d’un cos depenent de l’executiu i posant el nas al legislatiu. Una altra raó per investigar-los? Queda clar que si des de dins son aquestes les reaccions des de fora, des d’Espanya la reacció seria encara més airada. Amb investigacions, amb escoltes il·legals, amb vigilàncies i detencions indiscriminades per a tota persona sospitosa de ser de la CUP.

Política ficció, clar, recordeu, però, que aquesta setmana passada els mossos van picar el cap a un diputat electe i a un altre el van detenir. Tanta ficció al final se'ns fa pesada però tenint en compte que el que estem vivint: de pandèmia, de retallada brutal de llibertats, de detencions i pujades d’impostos aberrants. Creiem que tota aquesta ficció seria una bona dosi de realitat per a tots. 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Josep Celades i Marc Duch
membres de la CUP La Ràpita
25/02/2021

​Hasél, disturbis, mossos i pactes post-electorals

Participació