opinió

​Mentides o democràcia

«La fal·làcia, els enganys i el frau electoral predicats pel president Trump, destrueixen els valors essencials de la democràcia com a base de concòrdia, el benestar i el creixement de l’estat més poderós de la terra»

per Anton Monner , Gandesa, 9 de novembre de 2020 a les 11:21 |
L'encara president dels Estats Units camina per corriols clarament perversos per la democràcia. Donalt Trump menteix a la descarada per no perdre el poder del país més poderós del món. Va mentir durant la campanya i ho continua fent quan sap que ha perdut les eleccions.

Si, vistos els resultats finals, els americans haguessin de tornar a votar, Joe Biden guanyaria per golejada malgrat no aparentar ser el candidat més idoni per regir els seus interessos, perquè a molts republicans, no els agraden les mentides continuades que defensa. La premsa n’ha deixat constància i les cadenes de televisió, fins i tot les que li donaven suport, se li han rebel·lat. Alguns poden combregar en la defensa dels llocs de treball, la indústria pròpia o en la supremacia americana que predica. Però el dolent de la qüestió és que part dels seus  votants, seguint els seus passos i les seves consignes, van a per totes i s’han cregut les seves mentides que les defensaran a ultrança; seran pocs i potser cada cop menys, però sí més radicalitzats.


La intolerància, l’ús de la força i les armes, i el fonamentalisme del Ku Klus Klan, com tants cops hem vist a les pel·lícules de l’oest, es pot haver revifat i reorganitzat en el sí d’una societat que va néixer, potenciar i desenvolupar per l’esforç, el treball personal i el liberalisme imperant.

La fal·làcia, els enganys i el frau electoral predicats pel president Trump, destrueixen els valors essencials de la democràcia com a base de concòrdia, el benestar i el creixement de l’estat més poderós de la terra. La seva malèvola actitud anima i infla l’extrema dreta a seguir creixent a Estats Units i arreu del món. El mal que haurà provocat aquest personatge, no té ni fi ni compte.  Sempre ha existit la perversitat durant el transcurs dels segles però quan arriba de mans del personatge més poderós del món, el pòsit que haurà pogut deixar pot ser irreparable.


Els imperis neixen i es desplomen i USA podria quedar “tocada de mort”, després d’haver viscut els darrers cinc anys de Donalt Trump, amb les pujades i baixades de to i els atacs desconsiderats a propis i estranys, amb l’ús de la mentides i les mitges veritats. Només la revolució dels demòcrates pot fer reviscolar el seu predomini mundial. Que la premsa americana i que televisions com la FOX, que en període electoral li feren campanya a favor, se li hagin girat en contra i li diguen que la mentida no pot prevaldre, pot significar un bon auspici per reorganitzar la democràcia i els seus valors essencials. La vertadera democràcia no es pot subjugar a les fake news. Només la mateixa democràcia ho pot subsanar.

És un moment que també a Espanya, el govern més d’esquerres de la democràcia, intenta controlar els mitjans informatius en nom de la mateixa democràcia, vigilada de prop per la Unió Europea. I aquí, no patim els mateixos els desequilibris democràtics que a USA. Vivim un període on, encara avui, es criminalitzen actes democràtics que no agraden al poder, mentre no es persegueixen amb suficient força el que defensen els poders instituïts.


Recentment tenim l’operació Volhov sense haver demanat responsabilitat als responsables, quan suposadament es tractava d’un atac de Rússia a un país de l’Otan. I tenim que al rei li surten els problemes de diners per tots els costats amb evasió de capitals, no pagar impostos i l’Estat encara li dóna protecció amb els pressupostos generals. I a la vegada, es criminalitzen els demòcrates independentistes, se’ls empresonen, se’ls multes, se’ls inhabiliten i molts cops sense cap càrrec contra ells.

Existeixen, sense cap mena de dubte, vares de mesurar diferents i una justícia polititzada que de cap manera pot ser bona per la concòrdia entre tots. Govern, mitjans informatius, legisladors i justícia, tenen molta feina a fer per regularitzar la nostra democràcia en defensa dels drets de l’home i la llei igual per tots, tinguin el color de pell que tinguin, parlin la llengua que parlin, expressin les idees que expressin i professin la religió que professin. 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació