fil directe

Carta a les lectores i lectors

«El periodisme, en aquest context, si no el fem des de mitjans com NacióDigital, ens el faran. Per això ens cal que ens feu costat, que ens feu més forts i més lliures»

per Ferran Casas , 21 d'agost de 2020 a les 11:00 |

Benvolgudes lectores i lectors,

I de sobte, tot va parar. Les escoles i universitats tancades, els bars, els restaurants i el comerç amb la persiana baixada, les empreses a mig gas i el trànsit reduït a la mínima expressió. Ens vam quedar sense Sant Jordi, sense festes majors i el poc futbol que hem tingut... ens el podíem estalviar. Hem anat recuperant el ritme de forma intermitent i no sabem quan recuperarem (i resoldrem) antics debats. 

El que no s'ha aturat és NacióDigital, que aquests mesos heu llegit més gent que mai. Amb l’arribada del coronavirus i l’interès informatiu que ha generat, les dades d’audiència es van enfilar fent-nos el diari més llegit en català segons els mesuradors OJD i comScore. Els bons resultats del març s’han mantingut. Gràcies per haver-nos fet confiança i compartir-nos a les xarxes amb més intensitat que mai!

Fa mesos que la nostra redacció, un equip humà de més de quaranta persones, treballa a tota màquina, ja sigui des de casa o des de la redacció, per explicar-vos, sense alarmisme però sense amagar res, l'impacte del coronavirus des de tots els racons del país i en tots els àmbits. En el de la salut, sí, escoltant professionals i pacients, però també des del punt de vista social, de la política, de les dadesde les famílies, de l'economia i del treball. I mirem de ser al costat de qui pateix i no de qui fa patir.

La redacció de NacióDigital i les seves dinou edicions territorials no han deixat de fer periodisme entès també com un servei públic imprescindible en aquest context. I això vol dir evitar amplificar les fake news i les versions interessades que responen a objectius comercials o polítics, i fer el necessari per escoltar totes les veus. Perquè els diaris han de tenir una línia editorial clara, però també han de ser plurals.

La crisi de la Covid-19 ha tingut un fort impacte en la facturació publicitària dels mitjans i n'amenaça la sostenibilitat. Al sector, les retallades i els expedients de regulació tornen a estar a l'ordre del dia. Per això la vostra col·laboració és ara més necessària que mai, per mantenir la tasca periodística de NacióDigital i la seva independència editorial. El nostre mitjà no té cap gran grup inversor ni cap milionari al darrere, i tampoc està al servei de cap gran empresa o institució.

Ens devem al periodisme i als ciutadans que volen més llibertat i més justícia i que abans de creure volen saber, encara que allò que els expliquem els sigui incòmode o els plantegi contradiccions. Malament rai del periodisme (i de la societat que explica) quan els diaris no van més enllà de fer activisme o s'amaguen darrere d'una mirada cínica i insensible a realitats davant les quals no es pot ser neutral.

I el periodisme, en aquest context, si no el fem des de mitjans com NacióDigital, ens el faran. Per això ens cal que ens feu costat, que ens feu més forts i més lliures, per arribar a més gent i tenir un mapa mediàtic coherent amb la realitat social i política del país. Us animo, doncs, a sumar-vos a la comunitat de subscriptors del diari i a compartir-ho amb els vostres contactes. Per gaudir de promocions i sortejos culturals i de les trobades amb la nostra redacció, sí, però sobretot per fer pinya amb el periodisme crític, compromès i que no té por d'explicar-vos les coses com són i amb rigor.

Gràcies per ser-hi, junts ens en sortirem!

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Ferran Casas
Subdirector de NacióDigital.
Ha treballat a Barcelona i Madrid i per als diaris Avui, Público i Ara i col·labora en mitjans audiovisuals. Coautor dels llibres Començar de nou, I tot això com es paga? i Tota la veritat. A Twitter: @Ferrancm.
23/10/2020

Malenconia de carril central

15/10/2020

Tecnocràcia no, gràcies

09/10/2020

El tripartit i el pacte de Diputació

02/10/2020

El triomf de Guillem

25/09/2020

Búnquer en peu de guerra

18/09/2020

Gols en pròpia porta

11/09/2020

Una Diada, cinc noms

21/08/2020

Carta a les lectores i lectors

14/08/2020

Carlos Rey, franquista no penedit i absolt

11/08/2020

La caixa de l'ajuntament

Participació