L'aneguet lleig de la comunitat educativa manresana?

«La comunitat educativa posa l'Escola Sant Ignasi de Manresa com a referent en la modernització i l'evolució educativa»

per AMPA Escola Sant Ignasi , 18 de juliol de 2020 a les 13:34 |
Heu sentit mai el conte de L'aneguet lleig de Hans Christian Andersen? Sí, home, aquell conte que explica la història d'un aneguet petit que era considerat lleig i rar, com de segona o tercera divisió regional, perquè no tenia les característiques que havia de tenir un aneguet petit per considerar-se bonic. Aquell aneguet petit que al final va resultar tenir una naturalesa molt bonica, però no com a ànec, sinó com a cigne. El recordeu ara, oi? Bé, doncs a vegades tenim el pensament que l'Escola Sant Ignasi de Manresa és l'aneguet lleig de les escoles de Manresa. Simplement forma part d'una altra divisió, d'una altra naturalesa.

Un grup de famílies de la nostra ciutat considera l'escola Sant Ignasi totalment "indigna" per portar-hi els seus fills; no té els cànons ni les característiques que ha de tenir una escola per considerar-se atractiva i "digna" ni per tan sols per tenir-la en compte. En canvi, la comunitat educativa posa l'Escola Sant Ignasi de Manresa com a referent en la modernització i l'evolució educativa; venen equips de professionals educatius per aprendre a implementar dinàmiques pedagògiques innovadores als seus respectius centres; una escola oberta a les famílies, a les empreses i al teixit social i comunitari del territori. Curiós, oi? Com es pot entendre que un mateix centre educatiu, amb el mateix equip directiu i mateix equip pedagògic, amb una mateixa línia a seguir, i a una mateixa ciutat, estigui estigmatitzat totalment com a "indigna" per part d'un sector de la població, i en canvi per una altre sector, això sí, d'una naturalesa totalment diferent, estigui tan ben considerat?


Simple, uns són ànecs i tenen la mirada d'ànec. Els altres són cignes i tenen la mirada, no solament de cigne, sinó una mirada global reconeixent els cignes i els ànecs com a tals. 

Moltes gràcies a les famílies que a la reunió de Serveis Territorials del dia 26 de juny realitzada a l'Escola Sant Ignasi vareu escoltar el projecte d'aquesta escola des d'una mirada global, crítica i constructiva. 


Apostem per una escola de barri, apostem per una educació oberta i transgressora. Una pedagogia integral, humanista i ecològica.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació