Un ministre torpedinat

per Josep Ballbè , 5 de juny de 2020 a les 14:08 |
L'espectacle dels qui teòricament ens representen al parlament és més que patètic. Fins i tot afegiria que estúpid. Contra responsabilitat, s'hi contraposen frivolitat i egocentrisme. En una hora on tothom hauria de perseguir l'objectiu de la reconstrucció, s'esbatussen sense un sol bri d'educació, ètica o criteri. En uns moments crítics, tot no val. De tota manera, la gota d'aigua que ha fet vessar el got la tenim en la figura del ministre Fernando Grande- Marlaska...

Després d'unes explicacions inicials totalment inconsistents, el seu departament ha admès l'evidència: reconèixer que el cessament del coronel Pérez de los Cobos no formava part de cap reestructuració interna. Planament fou una pèrdua de confiança.

 
Amb una raó de pes oculta. Cap altra que negar-se a facilitar informació sobre la investigació inherent a l'autorització del proppassat 8.M. Havent estat abans jutge, l'actual ministre sap -millor que ningú- que, quan les Forces de seguretat estatals actuen de policia judicial, depenen únicament de jutges, tribunals i ministeri fiscal. A partir d'ací, doncs, qualsevol interferència -vingués de qui fos- era totalment fora de lloc. Per tant, la destitució del màxim responsable de l'operatiu associat al tema 1.O català jo la titllo de rebequeria.


Tot i acceptant que –sotmès com estava al jurament de la seva presa de possessió al càrrec- va mentir en seu parlamentària. A partir d'aquest darrer comentari, xoca que la branca independentista del principat també vulgui treure rèdit polític d´una qüestió totalment aliena. Paral·lelament, les forces polítiques de la dreta més cavernícola s'han llançat a demanar-ne la destitució...

Com no podria ser d'altra manera, d'acord a què els ho ha posat en safata d'argent. Com a cloenda de la meva reflexió, el més lamentable de tot plegat rau en el fet que tot el poble --sense una sola excepció-- sí que li ha perdut la confiança. Tenint en compte -tot i que teòricament- que resta bona part de la legislatura, és evident que no se'n rescabalarà. Totes les baules de l'entrellat s'han desmanegat i això no hi ha Déu ni miracle que ho recompongui. Raó de més per tal que el president de l'executiu s'ho rumiï bé i actuï. Seva és la darrera responsabilitat. A ell li toca prendre mesures, per doloroses que siguin.


Voler fer-nos creure que hi ha una bassa d'oli al sí de l'executiu és tocar a morts. Del sarau se'n desprèn un torpedinament salvatge i constant contra la línia de flotació del mateix govern, en el seu conjunt.

Tibant d'una cita bíblica -malgrat que sigui en format metafòric- val més que caigui un sol home pel poble que no pas tota la nació, com les fitxes d'un domino interminable. Pretendre negar l'evidència i allargar artificialment l'escalfada d'una "trona" indigna
tan sols dóna ales als incendiaris de l'arc parlamentari. Toca sumar –que no pas restar- i dotar de prestigi les institucions.

Altrament, tot esdevé un "campi qui pugui", sense reglament. Ningú -ni tan sols els mateixos presidents de les cambres- tenen pebrots de treure unes més que necessàries targetes vermelles als actors de la "pel·lícula". Àdhuc amb alguna sanció en forma d'expulsió de l'indret de les discussions (que no pas intercanvis d'idees) que es duen a terme a les cambres. Encara que fos durant uns quants dies.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Josep Ballbè
Periodista titulat per la UAB de Bellaterra (any 1978). Jubilat del sector de les caixes d'estalvi (34 anys a Caixa de Terrassa). Soci fundador del Cor Sant Martí de Viladecavalls. Antic alumne dels salesians i gran aficionat a la música. Sobretot en la vessant de l'orgue litúrgic.
07/09/2020

Els errors de les Caixes

30/07/2020

Sis mesos...i anar-hi anant

21/07/2020

Atacar una altra pandèmia

30/06/2020

Deures municipals

22/06/2020

Titelles a Virulàndia

05/06/2020

Un ministre torpedinat

26/05/2020

Fa un any

15/04/2020

Amb 70 anys a l'esquena

07/04/2020

Help, music

18/03/2020

Boig per la música

Participació