Help, music

per Josep Ballbè , 7 d'abril de 2020 a les 13:35 |
Quan tinguem ocasió de poder passar full a aquest autèntic malson de la Covid-19, caldrà capgirar un munt de coses. Amb molta contundència i sense perdonar-ne ni una. No pretenc, ara, fer cap llistat. Sí que em permeto, però, avançar que la música haurà d'esdevenir un mecanisme important, previsor i de suport.

Ara fa 50 anys es dissolien els Beatles, icònica formació musical britànica. Gustos a banda, Yesterday, Imagine, Hey Jude, Let it be, All you need is love --entre moltes altres-- són patrimoni de tots. Alhora --tot i que per raons molt diferents-- ho és el daltabaix sanitari dins un món d'emergència. Ara, també se n'han dissolt i anat al penya-segat --de manera sobtada-- un munt de coses.


A diferència dels Beatles però, aquestes no les hem oblidat... De ben segur que exigirem responsabilitats polítiques a alts nivells. Igual que, aquest cop hem tibat d'un Resistiré del Dúo dinámico, mirant enrere, tampoc no oblido lletres i música de cançons dels nois de
Liverpool.


Confinats a casa, no ens deixen cremar benzina. Ni malbaratar altres combustibles per viatges fins i tot transcontinentals. Serà que no tenim, ben a prop, una allau de destins idíl·lics per a gaudir al màxim. Per a compartir una birra o un tallat amb qualsevol dels
nostres amics de sempre. No serà que el pitjor enemic d'una situació tan anàrquica s'hagi de cercar en l'ego d'una societat malaltissa i sense rumb?


Terrassa, després de la liquidació tèxtil, va passar a ser la tercera ciutat més poblada del principat. Amb un teixit molt arrelat a l'entorn del comerç... Feia ja un seguit de mesos que s'hi observava una tristor progressivament creixent i preocupant. Serem capaços de
trobar la clau que arrenqui el motor que ens meni al punt d'abans? Tant de bo! Ens caldrà molt més que un fort i agònic Help... A les administracions per tal que encertin en mesures creditícies, fiscals i de regeneració efectiva i ràpida.

L'equivalent del Qualsevol nit pot sortir el sol del nostre Jaume Sisa, per pura analogia podria ser --per què no-- el "Here comes the sun" dels Ringo, John, Paul i George. Quan gairebé tot està més que trinxat, desmarxat i desgavellat costa trobar una alenada d'aire
pur. Un clau ardent ton agafar-se per sortir a la superfície i respirar.

Malgrat que el dèficit estructural d'aparells que hi ajudin es vulgui adjudicar a unes impresentables retallades econòmiques en sanitat ... Que ningú no perdi de vista, alhora, que els "stars" futbolístics s'han rebaixat el sou de l'ordre d'un setanta per cent. Serà veritat -- o utopia-- que una trepa immunda de polítics capsigranys i inútils acceptaran reduir llurs emoluments en una proporció idèntica. Jo no espero menys. Seva és bona part de la culpa envers què ha passat, per raons diverses.

Suposant que es facin l'orni, que tinguin present que els faré de mosca collonera amb referències a músiques del Regne Unit... i "qui avisa mai no és traïdor". Veieu, ara, com la música en spot ajudar?

Durant una aturada que fàcilment pot superar els tres mesos, haurem passat sense futbol. Sense braus. Sense Fórmula 1, Wimbledon, mundial de motociclisme, NBA o ves a saber!
Sense escoles ni bancs. Sense misses ni sortides al parc... Això sí, una bona música i l'amistat d'un llibre --acompanyada d'una consumició (en un bar, sol o acompanyat d'un bon amic)-- que no me la treguin del meu "menú" o agenda diària! Em revoltaré resistint. Heus ací el lligam entre Beatles i Dúo dinámico.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Josep Ballbè
Periodista titulat per la UAB de Bellaterra (any 1978). Jubilat del sector de les caixes d'estalvi (34 anys a Caixa de Terrassa). Soci fundador del Cor Sant Martí de Viladecavalls. Antic alumne dels salesians i gran aficionat a la música. Sobretot en la vessant de l'orgue litúrgic.
07/09/2020

Els errors de les Caixes

30/07/2020

Sis mesos...i anar-hi anant

21/07/2020

Atacar una altra pandèmia

30/06/2020

Deures municipals

22/06/2020

Titelles a Virulàndia

05/06/2020

Un ministre torpedinat

26/05/2020

Fa un any

15/04/2020

Amb 70 anys a l'esquena

07/04/2020

Help, music

18/03/2020

Boig per la música

Participació