Mad World

«Què ho fa que tu estiguis passejant tranquil·lament per una ciutat i vingui un paio que no et coneix de res i t'apunyali perquè sí?»

per Xus (Jesús Pacheco i Julià) , 27 de gener de 2020 a les 11:01 |
ELS FETS:

Un individu de nacionalitat sueca i d'origen romanès va assassinar tres persones a Barcelona el dilluns passat, 20 de gener de 2020. En menys d'una hora i en menys d'un kilòmetre.


El primer home (Hèctor, 30 anys) va ser brutalment apunyalat en tot el cos. La segona (Rosa, 77 anys) era una anciana que va ser colpejada al cap.

La tercera persona era un funcionari de l'Ajuntament de Barcelona que es va creuar amb l'assassí per casualitat. Va ser apunyalat a l'abdomen.


Això és el que va afirmar la premsa. La notícia va quedar molt tapada per les seqüeles de l'accident químic d'Iqoxe, per la irrupció de la llevantada Glòria i també per les cansoses notícies polítiques d'aquí.

LES VÍCTIMES:


No conec de res les dues primeres persones. Tampoc no coneixia personalment la tercera persona, en David Caminada Díaz.

En David tenia 52 anys. Tothom afirmava que era un gran professor i millor persona. D'aquest tipus de persones que no vol gens de protagonisme, però que és molt apreciada per tothom. Va ser un periodista especialitzat en xarxes socials i comunicació digital. Era doctor per la UPF i ara treballava en el departament de comunicació de l'Ajuntament de Barcelona. Anys enrere, vaig tenir l'honor que em fes una crítica a l'Avui del meu Ficcionaris.

La seva muller Cristina Palomar ha entrat en el camp de la devastació. Només heu de llegir el seu desolat tweet:
"El meu estimat David ha mort. Jo també".

L'ASSASSÍ:

No se sap massa cosa d'aquest paio. Té uns 30 anys i no estava ebri ni drogat, però sí molt alterat (efecte Amok?).

En aquest cas, la policia va actuar molt ràpid i molt bé. Felicitacions.

La jutgessa n'ha decretat presó provisional sense fiança, tot i que no té antecedents penals enlloc.

L'ARGUMENTARI:

Què ho fa que tu estiguis passejant tranquil·lament per una ciutat i vingui un paio que no et coneix de res i t'apunyali perquè sí?

Si descartem els motius dels terroristes o els dels càrtels de droga, ens quedem col·lapsats. Intrigats per aquest mad world que ens ha tocat viure. I és que ja no podem entendre les raons de res. Se'm fa molt difícil copsar la gratuïtat d'aquestes morts.
presó i que algun dia arribem a saber-ne les raons.

Espero que es faci justícia de veritat i que aquest carnús no surti mai més de la presó i que algun dia arribem a saber-ne les raons.

LES CONCLUSIONS:

El filòsof Demòcrit d'Abdera va dir que tot allò que existeix es fruit de l'atzar i de la necessitat. El Nobel en fisiologia Jacques Monod va fer servir aquesta afirmació com a títol del seu famós assaig L'atzar i la necessitat. L'última frase d'aquest assaig és rotunda:
"L'antic pacte es va trencar. L'home sap per fi que està sol en la immensitat insensible de l'univers, del qual en va sortir només per casualitat. El seu destí no està definit en cap lloc."

D'una manera similar i molt temps enrere, William Shakespeare ja escrivia això en el seu Macbeth (el Nobel en literatura William Faulkner ho va fer servir per donar títol a la seva famosa novel·la):

"La vida és una ombra que camina, un pobre actor que puja a l'escenari i, després, no se'l sent mai més. És una història explicada per un idiota, plena de soroll i de fúria, que res no significa.”

Qualsevol mort violenta és absurda. Aquestes tres, encara més.

D.E.P.
 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Xus (Jesús Pacheco i Julià)
Xus
(Jesús Pacheco Julià).
 
Constructor i escriptor. Nascut a Gualba el 1964. Viu a Sant Celoni. Jugador d'escacs. Paleta de tota la vida, amb una empresa pròpia que va continuar la del seu pare.
Llicenciat en Filologia Castellana (1988). Llicenciat en Filologia Catalana (1989). Dos cursos de Doctorat (1991-1992).
Quatre llibres publicats (dos de relats, un de micro-contes i un de poesia) i guanyador d'uns quants premis literaris.
A principis del 2020, sortirà publicada la seva novel·la El Danubi també passa per Praga, guanyadora del Premi de Novel·la Òmnium Vallès Oriental.
04/05/2020

Missatge en una ampolla

01/05/2020

Només sé que no sé res

25/04/2020

Maneres d'amanir un tomàquet

17/04/2020

Breu tractat per marcar millor la població

10/04/2020

Meta-Carpe Diem

02/04/2020

Entre 30 i 80 anys

28/03/2020

La Resistència

21/03/2020

La terra continua girant

14/03/2020

Avui parlarem de la plebs

08/03/2020

There are more (stranger) things

Participació