El bus diari a la UAB: una línia més que necessària

«Un bus diari a la UAB serviria també per promoure oportunitats per a cursar estudis universitaris»

per Isàvena Opisso , 27 de gener de 2020 a les 08:00 |
Al darrer ple municipal de Vic es va aprovar per unanimitat la moció que va presentar Capgirem Vic per impulsar una línia diària de bus interurbà entre Vic i la Universitat Autònoma de Barcelona, que suposaria un servei semblant al que tenen municipis com Manresa, Igualada o el Berguedà. 

Aquesta línia de bus donaria resposta a la necessitat de mobilitat dels estudiants i treballadors de la UAB i del seu entorn que actualment, en gran nombre, s’organitzen per a compartir cotxe o opten per viure en pisos d’estudiants enlloc d’anar i tornar cada dia.


La planificació d’aquesta línia no està però exempta de dificultats: planificar uns horaris per donar resposta a alumnes amb diversos horaris de classe i decidir si la línia serà directa o bé durà a terme parades en diferents municipis, donant servei a més poblacions però allargant també considerablement el temps de trajecte en són les principals.

Aquesta línia sens dubte serviria per reduir les emissions de gasos contaminants, facilitar la descongestió de les carreteres i promoure una mobilitat més sostenible i segura. 


Però al meu entendre un bus diari a la UAB serviria també per promoure oportunitats per a cursar estudis universitaris. El fet que no hi hagi un transport públic directe és un factor que influeix a l’hora de triar o no aquesta universitat.

Tot i ser la universitat pública més propera a Vic (a menys de 60 quilòmetres) i ser una de les universitats més grans de Catalunya, la mala comunicació actual fa que moltes famílies es plantegin que anar a la UAB suposarà anar a viure en un pis d’estudiants o bé disposar d’un vehicle i això comporta una despesa més a les taxes universitàries que tant han incrementat en els darrers anys. 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Isàvena Opisso
Osonenca, bibliotecària de professió i vocació, amant de la música clàssica i l’òpera, membre de la junta de l’associació LGTB TALCOMSOM, defensora del transport públic i els serveis públics, activista pels drets socials i per la llibertat de les persones.
24/04/2020

Un Sant Jordi diferent

16/03/2020

Ara toca quedar-se a casa

27/01/2020

El bus diari a la UAB: una línia més que necessària

10/12/2019

​El transport públic a Osona o el dia de la marmota

28/10/2019

Per què tan pocs infants i joves utilitzen el bus urbà?

21/06/2019

On són els infants ara que s'ha acabat l'escola?

23/04/2019

Sobre caputxetes i biblioteques escolars

18/02/2019

​Els patis d'escola oberts

21/12/2018

No n'hi ha prou amb maratons i recaptes solidaris

22/10/2018

​El futur incert dels menjadors escolars

Participació