Junts fem més Nació     FES-TE SUBSCRIPTOR


Les mentides desmuntades

«Les mentides reiterades delaten els mentiders que surten a la llum quan Europa es manifesta. Però en tot i això, no els importa gens»

per Anton Monner , Gandesa, 28 de desembre de 2019 a les 11:15 |
La combinació de premsa i d’interessos oligàrquics per mantenir Catalunya dins d’Espanya al preu que calgui, es va desmuntant. Les riotes, els insults, les mentides de la Sexta al davant son un petit exemple.  Farreras, amb cara d’innocent, que li emergeix la malignitat pels quatres costats quan es refereix a l’independentisme, és la prova més evident que el falsejar constantment les realitats catalanes els donava resultat.

Quan no poden combatre l’entusiasme de milions de catalans que desitgen la independència, qualsevol circumstància, fet o moviment, el transgredeixen com els convé i arriben a la conclusió de les maldats dels catalans que, enganyats de fa tants anys pels manipuladors de la burgesia, volem sortir d’aquesta Espanya. Venen als quatre vents i reparteixen catalanofòbia a tots nivells; ells i altres premses. Entre sarcasmes que se’ls acaben creient ells mateixos saben per davant que menteixen.


I el dolent de la qüestió és que per no haver acceptat el diàleg després de destruir l’Estatut aprovat legalment i referendat amb tots els requisits estipulats a la Constitució, que tanta indignació va provocar a Catalunya, tota Espanya ha tremolat, les estructures polítiques s’han transformat, la Corona s’ha debilitat, l’alta justícia s’ha degradat a nivells inversemblants, els governs no s’han pogut constituir per elaborar pressupostos i treballar com cal, i tots, hem sortit perdent.

Les baralles i les divisions no son bones per ningú. Uns atonyinen i els grups de joves més enfadats surten al carrer i responen. I així les teles espanyoles poden dir que a Catalunya hi ha violència quan son ells els que l’han implantada i l’han feta servir per reprimir manifestacions o referèndums pacífics on àvies, mares i fills anaven a demostrar els seus desacords amb una Espanya que no els representa perquè no els escolta, ni els vols escoltar. I això tan democràtic arreu del món “democràtic” aquí no es pot permetre. Ningú pot transgredir la sagrada unitat d’Espanya, forjada amb canons, quan a convingut,  però mai amb l’essència de la pròpia democràcia, que és el diàleg, la concòrdia, l’enteniment i el respecte els Drets Humans. 


Per això quan els tribunals d’Europa demanen la immunitat immediata del vicepresident Junqueras, Espanya, s’ho passa pel folre. Trobaran les excuses que voldran i novament quedaran inhabilitats davant dels món per la seva parcialitat i l’ofuscació quan el concepte de la unitat d’Espanya està per sobre de qualsevol altre qüestió. No permetran que els empresonats injustament per haver-los pressionat, per no haver admès el diàleg sol·licitat reiteradament, mai s’havia concedit, i els havia portat a elaborar plans que han estat castigats amb 100 anys de presó, siguin alliberats.

Rajoy, responsable d’haver destruït la convivència i corrupte pels quatre costats, havent trencat els ordinadors delators de la seu del PP, no solament no se la qüestionat sinó que ara s’ofereix per Espanya com salvador de la pàtria, repartint llibres amb la seva foto. El president més nefast i corrupte de la democràcia espanyola no ha estat ni jutjat, ni empresonat i potser aviat se li retrà una estàtua a la plaça d’Orient. En canvi a Junqueras no el deixaran sortir de la presó amb les excuses i embolics que s’hauran fabricat.


Aquesta és la imatge que Espanya dóna al món amb tribunals de personatges posat a dit com ja ho va divulgar Cosidó i la fiscal general que fa el que li mana Pedro Sánchez. I la incongruència que un partit franquista com Vox se l’hagi admès com acusació davant els tribunals. La unitat d’Espanya ho pot tot, fins la reiteració de la mentida, la farsa i la rialla sorneguera. “Tot se’n val i val a perdre”, era l’adagi que expressàvem de xiquets quan jugàvem al flèndit i als sants pels carrers de la meva Gandesa de la infància!

I les mentides reiterades delaten els mentiders que surten a la llum quan Europa es manifesta. Però en tot i això, no els importa gens. Tenen els tribunals superiors al seu servei, l’exèrcit, el govern, les oligarquies, la premsa... ho tenen de tot i són més. Vet aquí la qüestió! Van comprar a Tajani, el van emmirallar amb medalles i consideracions i així va negar l’entrada exhibint un document fals, sense signar, als eurodiputats Puigdemont i Comin, al Parlament Europeu, contravenint la voluntat dels dos milions de votats que els van emetre el vot. Tajani s’ha disculpat però el mal el va realitzar. Qui farà pagar les culpes a aquest prevaricador? Ningú, és clar. Però la mentida queda provada i així s’acaba tot. 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació