opinió

El suïcidi de Naranjito-Rivera

«Quanta generositat líquida. Honor i glòria al soldat taronja caigut per la pàtria. Al jove, al minyó, al xicot que ha fet dels carrers una lluita permanent, constant, infatigable»

per Francesc Canosa , 12 de novembre de 2019 a les 19:00 |
L'home de gel s'ha fos. Albert Rivera avui és el culet d'un glaçó desfet dins d'un vas llarg de cubata de discoteca poligonera a trenc d'alba zombi. Ara és una criatura líquida. Sortint d'un western crepuscular amb decorat de naus industrials monstruoses que volen menjar-se'l. Corre, moribund. Ferit. Amb peus de gelat xarrupats per l'asfalt ardent, infernal. Un home sol enmig del foc, de la llum. La nit es va fer de dia de patac. Com una hòstia reconsagrada. Com una guillotina que és un mirall mortal. Pecador. Condemnat. Sentenciat. Incomprès. Un màrtir més. Una víctima de la repressió de l'estat espanyol. Rivera, castigat a la presó del nacional-canvi-climàtic, per ser català.

Heroi nostrat. Lluitador infatigable per la independència de Catalunya posant-se al capdavant del primer i únic partit nascut per fomentar la fractura, la divisió, la separació: Ciutadans. El fracturador, fracturat. Gràcies a ell la independència és més propera. No l'hi han perdonat mai ser català. Rivera és, davant de tot, un català sense parangó. Únic. Irrepetible. Incomparable. No t'oblidarà ningú. Mai. Has deixat petjada, mossada, mocadorada. Són majoria els catalans que ploren de dolor. De ràbia. De pena. De tristesa.


Quanta rancúnia! Quanta maldat! Quant odi! Quanta malaltia! Quants dimonis recargolats i virals pot engendrar l'ésser humà al seu interior i educar-los, i llençar-los amb tanta llibertat! Rivera, l'estat espanyol t'obliga a dimitir. Per català. Tros de català estàs fet. Tros de vedella autòctona. Per això el nacionalisme espanyol ha fet mandonguilles amb tu. Bola de carn trinxada. No veurem mai un somriure al teu rostre de carnisseria oberta les 24 hores del dia. Mai cap rialla. Mai: ni vegetal, ni animal, ni mineral. No somriuràs però el teu moviment d'alliberament nacional ja somriurà per tu.

Ribera, marxes (i on vas? Ai!) però aviat agafaran el teu relleu carnal. La desciutadanització de Catalunya l'espremerà com una taronja obesa el teu amic Manuel Valls de cara a les futures eleccions catalanes. Un altre bon català. De mil cognoms catalans. Ell continuarà la teva lluita feta bocins. I trencaràs, per primer cop, la teva fesomia de mandonguilla i ploraràs. Valls i tota la troupe de catalans, catalanistes, funambulistes, lampistes, taxidermistes... Ciutadans de Catalunya, ja som aquí.


Fotran suc de taronja amb tots els vots Ciutadans espedaçats, trossejats. Valls i també Vox: VV, sembla una marca de sucs vitamínics per a criatures desnerides del primer món analfabet. I, així, Naranjito-Rivera s'ha suïcidat, s'ha espremut, per la causa.Quanta generositat líquida. Honor i glòria al soldat taronja caigut per la pàtria. Al jove, al minyó, al xicot que ha fet dels carrers una lluita permanent, constant, infatigable.

Rivera és La taronja mecànica catalana. Un Àlex-Rivera adolescent etern de la pel·lícula barallant-se, trencant-se la cara, discutint, batallant, repartint llenya a tort i a dret. Sense miraments. Sense manies. Sense res. I, ara, després de netejar els carrers, després del combat, després de tot et trobes empresonat, condemnat, segrestat. Lligat de mans i peus i neurones. No vols continuar, no vols ja, no, no... però, espera: ara tothom t'apallissa, t'estova, t'atonyina. Com un gos petaner empetitit de sobte. Com un gos de carrer sol, desfet a puntades, sotsobrant en un toll. I et preguntes per què? Per què a tu? Si tot això val la pena? Sí, ara, per fi, saps què és ser català.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Francesc Canosa
Francesc Canosa Farran és explicador de coses. Periodista, escriptor, guionista, professor de comunicació i professional de discursos de boda. Ha fet de tot i a tot arreu. Ha treballat a una vintena de mitjans de comunicació i ha escrit una desena de llibres. De gran vol continuar fent el que ha fet des de sempre. A Twitter: @francesccanosa.
21/01/2020

​Fem un trio?

14/01/2020

Curs prematrimonial

07/01/2020

El Congrés, «after hour poligonero»

31/12/2019

Oda nuclear 2020

25/12/2019

Tu, Vallverdú

17/12/2019

El futur no era «Blade Runner»: era la Franja de Ponent

10/12/2019

La nova fractura familiar: T-Usual o T-Casual?

03/12/2019

Barcelona, Construmat pessebrístic

26/11/2019

La nació del PSC

19/11/2019

Presidents de la Generalitat

Participació