El «sablazo» de Ballart

De cara al futur, continuarem defensant un projecte alternatiu a un Mandat que no té Pla i a un govern que treballa d'esquena al conjunt de la ciutadania

per Javier González, 1 de novembre de 2019 a les 12:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El govern de l'Ajuntament de Terrassa ja té aprovada la major pujada d'impostos dels últims cinc anys. I també, els pressupostos per a l'any 2020. Ciutadans ha votat en contra de la proposta de pujada d'impostos del partit de Jordi Ballart i ERC-MES, perquè pujar de mitjana un 4% els impostos als contribuents, sense tenir en compte que la inflació interanual està en un 0,1%, i que els salaris estan pràcticament congelats, ens sembla abusiu i insolidari. Al nostre judici, els augments impositius no es justifiquen sense haver fet un exercici previ de millora de l'eficiència de l'administració. A més, tampoc compartim les prioritats.

Seran 5 milions d'euros extres que sortiran de la butxaca del contribuent gràcies fonamentalment a l'augment de l'IBI en un 5%, la recollida de residus en un altre 5% i la resta de taxes i preus públics en un 2%, al que cal sumar els 137 milions entre impostos directes i indirectes que ja pagàvem. Això de l'IBI resulta d'una especial gravetat, ja que la revisió cadastral de fa dos anys va comportar una pujada generalitzada. En definitiva, res a veure amb el nostre model de contenció fiscal i millora de l'eficiència en àmbits com la transformació digital de l'Ajuntament, la gestió urbanística de la mà de la inversió privada o la professionalització de les empreses municipals atraient nou talent.


Ciutadans ha votat en contra de la proposta de pressupostos del partit de Jordi Ballart i ERC-MES perquè no es pot oblidar que l'herència dels diferents governs del PSC ha segrestat les possibilitats de creixement de la ciutat i, com a conseqüència, l'espai de negociació en la política d'inversions és molt reduït per culpa de projectes sobredimensionats que continuem pagant. Una herència de la qual l'actual alcalde no es pot sostreure, ja que va estar de cos present durant els primers dos anys i mig, i en esperit fins a les Eleccions Municipals. Cal no oblidar que el Pla del passat mandat desenvolupat pel PSC era seu.

Tampoc el líder d'ERC-MES es pot fer "el boig", ja que el seu suport va ser fonamental en els últims quatre anys com a crossa del PSC del "155". En definitiva, l'actual proposta res té a veure amb el nostre model alternatiu de construcció d'un futur que millori el present de la ciutat. Les prioritats en esport i cultura en res s'assemblen a les nostres de promoció econòmica, salut o protecció social.


En resum, no compartim una pujada d'impostos que costejarà contractacions de personal ineficients, alimentarà un pressupost que desatendrà polítiques de neteja, habitatge social o salut, i inversions que només satisfan als seus programes electorals en lloc de beneficiar a tota la ciutadania. A tall d'exemple assenyalar que mentre el pressupost de cultura creix en un 60%, el de manteniment de l'espai públic es redueix en un 24% o el de salut en un 25%. Mentre que per a "Ars Visuals" la dotació es multiplica per vuit!, el d'habitatge social "creix" un 3%, o la partida de cultura supera en més de 108.316 euros a la partida per a oferir habitatge assequible.

En les inversions, assenyalar el que ens sembla un afront: el deliberat oblit de Can Palet. Un barri que va ser candidat a un "pla de barri" ni tan sols tindrà pel 2020 el promès projecte de nou equipament i, com ja vam proposar l'any passat, ni tan sols es podrà aprofitar l'espai disponible per a un aparcament públic provisional, cosa que sí que farà el govern en un solar del centre de la ciutat. Això sí, disposarà Ballart i ERC-MES de 126.000 euros per a despeses de propaganda i explicar què bé que ho fan tot.


Ciutadans ha mantingut la coherència des que està present a l'Ajuntament de Terrassa i ha ofert propostes sempre emmarcades en la premissa que hem de treballar per a tots els ciutadans i ciutadanes, i no sols per als que ens voten. Durant la tramitació d'aquests pressupostos hem ofert algunes propostes que ni tan sols van ser contestades. Així ha despatxat l'equip de govern a l'oposició, des d'una majoria absoluta que menysprea la participació ciutadana i el debat polític allí on hagués de demostrar la seva solvència, en el Ple de l'Ajuntament. De cara al futur, continuarem defensant un projecte alternatiu a un Mandat que no té Pla i a un govern que treballa d'esquena al conjunt de la ciutadania.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació