Un mandat sense pla

A Ciutadans continuarem defensant un discurs alternatiu centrat en aspectes que generin valor per a la nostra ciutat

per Javier González, 24 d'octubre de 2019 a les 13:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En Ciutadans ens hem pres molt seriosament la proposta de govern del partit de Jordi Ballart (Tot per Terrassa) i ERC-MES. Després de 40 anys d'alcaldes socialistes, esperàvem amb certa expectació aquest document. És fàcil endevinar que un partit com el nostre, consolidat en l'oposició a Terrassa, no podria beneir un Pla l'elaboració del qual no ha comptat amb les nostres aportacions. Així és, però hi ha més raons. I en aquestes línies intentaré exposar només unes quantes.

El Pla per a mantenir a la ciutat unida té sentit en un context de forta polarització política i social, conseqüència de la ceguesa dels dirigents independentistes. Desgraciadament, l'equidistància mostrada per l'alcalde no sintonitza amb la defensa de l'estat de dret en un país democràtic i sí amb intentar complaure només als seus votants.


El Pla de la "revolució verda" és un reescalfat del "Pla de Mobilitat", més manteniment urbà, més el tancament del pàrquing del Portal de Sant Roc, més propaganda... No apreciem sensibilitat cap a les condicions de circulació, l'aparcament i la seguretat. A més, s'està perdent una oportunitat per a redissenyar vials principals de molts barris de la ciutat on els problemes d'ús del transport públic, la recollida d'escombraries, la seguretat i el desenvolupament del comerç estan en escac per una històrica falta d'inversions.

El Pla parla d'urbanisme però no parla d'inversions, del reordenament general, de projectes o idees, més enllà d'una promesa que ja han dit que no compliran sobre les rieres. No hi ha ganes, interès ni coneixement que poguessin elevar la moral d'uns ciutadans que veuen com l'espai públic es degrada per l'absència d'inversions i els espais de creixement estan llastrats per desídia política.


El Pla per a crear riquesa emmalalteix del pecat original d'una administració local que no es transformarà en un nou ajuntament al compàs de les noves tecnologies i que, al contrari, centrifuga talent sense que les noves incorporacions aportin el coneixement per a ser la locomotora que el teixit econòmic necessita. Terrassa així no seduirà a inversors i continuarem deixant passar oportunitats.

El Pla, no obstant això, no parla de pujada d'impostos. Aquest aspecte sorprèn, ja que és una de les primeres mesures que el nou equip de govern implantarà, passant el corró a tota l'oposició. Per a començar, l'any vinent s'incrementarà en gairebé cinc punts! l'import de tots els impostos i taxes municipals.


Tampoc conviden a l'optimisme les primeres mesures adoptades, com passar el Ple municipal a l'horari de matí, dificultant la participació ciutadana. El mateix ocorre amb la contractació de càrrecs de confiança de govern en un àmbit guai però improductiu com el de xarxes socials; en promoció econòmica amb un "expert" que no prové del món econòmic, etc. En definitiva, s'ha perdut una oportunitat única d'incorporar a professionals en noves tecnologies, urbanisme o desenvolupament industrial (i no als amics dels meus amics).

En resum, les 1.200 propostes del partit de l'alcalde s'han contrastat amb les del programa que Isaac Albert (ERC) portava per a construir la República catalana independent. El resultat és una agenda de gestió que no sols no canviarà el model de ciutat, sinó que continuarem amb encefalograma pla en tot el que ha de veure amb generar confiança per a incrementar valor i oferir noves oportunitats.

En Ciutadans continuarem defensant un discurs alternatiu centrat en aspectes que generin valor per a la nostra ciutat, compatible amb acompanyar a l'equip de govern en aquelles propostes que millorin l'entorn immediat, però també ens oferim per a compartir unes altres que hagin quedat fora del Pla de Mandat pensant en Terrassa i en els seus veïns

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació