Un gran repte polític

«Aquella Manresa republicana dels meus avis és el meu punt de partida. Quin millor reconeixement a la memòria històrica que agafar el seu relleu»

per David Aaron López, 1 de maig de 2019 a les 16:13 |
Fa 25 anys que treballo en diferents àmbits del servei públic. La meva formació d’arquitecte i urbanista m'ha permès implicar-me en projectes i experiències, tècniques i polítiques, de diferents administracions municipals i supramunicipals. Sovint penso que el fil conductor de tot plegat són els valors. Em motiva la implicació en els projectes públics amb ideologia. D'esquerres i amb compromís social. 

Segurament hi ha part de l’ADN familiar, que marca tendència i herència, especialment per part dels meus avis manresans, la Montserrat Arola Pons i el Josep Martí Farreras. Uns avis, i també padrins, molt implicats socialment i políticament en la ciutat. Moltíssim. Aquests mesos els recordo molt. A ells i a tantíssimes persones sacrificades pel feixisme. El resultat d'una guerra civil cruent els va canviar la vida. Un injust escapçament per a ells, per a la família i per a la ciutat. Manresa, ciutat dinàmica i moderna, perdia més que una guerra. Perdia capital.


La postguerra va ser traumàtica. La ciutat es va dessagnar de capital humà. Va patir una davallada de capital social, de capital polític i també econòmic. Aquests fets no els hauríem d'oblidar mai per moltes raons. Especialment, perquè una brillant generació no va tenir el relleu que es mereixia. Aquella Manresa republicana dels meus avis és el meu punt de partida. Quin millor reconeixement a la memòria històrica que agafar el seu relleu.

Ara, la ciutat està davant un gran repte polític, d'un canvi generacional. En les darreres dècades hem remuntat el vol en alguns aspectes socials i culturals. La ciutat ha millorat i els governs democràtics, amb alguns alts i baixos, han fet i refet. Però estem molt lluny de la posició que havíem tingut en àmbits polítics i econòmics. Per això, superada aquesta etapa transitòria, la ciutat està en condicions d'alçar un altre cop el vol. I amb el candidat per Esquerra, Marc Aloy, crec fermament que podrem tornar a construir el projecte republicà des de la base municipal.

Marc Aloy ha presentat la seva candidatura com a alcalde Manresa i amb un projecte que és nou model: d'explicar, de debatre, de reflexionar, de planificar i de construir la ciutat per integrar, des del principi, tots els vessants, realitats i sensibilitats. Els ha resumit en tres eixos: Manresa ha de ser una ciutat de trobada, una ciutat verda i una ciutat dinàmica.

Una ciutat de trobada que permeti la relació de persones diferents, sigui quina sigui la seva condició social, la seva procedència o la seva orientació sexual. Una Manresa verda que tregui més profit del riu i que creï també espais dins la ciutat. I una ciutat dinàmica que lluiti per unes infraestructures dignes i que sigui puntera en la indústria, i capaç de generar nous llocs de treball. Tenim al davant un gran repte polític. Ens hi acompanyes?

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

David Aaron López
Urbanista, exalcalde de Callús i número 3 a la llista d'Esquerra Manresa per a les eleccions municipals
01/05/2019

Un gran repte polític

Participació