Cal escoltar també els autònoms

«La revisió dels temes relacionats amb la protecció social, el sistema de pensions i, per descomptat, la despesa de l'inici de l'activitat, són temes que eleccions rere eleccions ens cal recordar i reivindicar»

per Esteve Pintó, 20 d'abril de 2019 a les 14:39 |
La Setmana Santa és una d'aquelles èpoques de l'any que aprofitem per fer una petita parada en les nostres activitats. És una setmana d'anar a mig gas, diu molta gent. Algun dia de festa, per aprofitar per fer escapades i, alguns amb més sort, amb una setmana sencera de vacances. En tot cas, personalment no em queixaré pas dels dies de festa oficial, que prou bé que van!

Parlant amb l'entorn, molts coneguts i amics m'han explicat els seus plans per a aquests dies: escapades per conèixer noves ciutats, excursions de muntanya, dies de platja..., i això m'agrada.


M'agrada veure aquests moviments de gent, aquestes ganes de sortir, que en el fons volen dir capacitat d'inversió i de fer despesa, i això és bo, tant per als calaixos dels centres hotelers, de restauració, de comerç, els quals poden anar creant nous llocs de treball. Sí, d'acord que segurament seran temporals, però ja seran un avenç per a la consolidació de la temporada d'estiu. I és que no me'n puc estar, d'apreciar qualsevol moviment i d'interpretar-lo com una millora per al teixit empresarial. I a partir d'aquest punt, ja penso en aquest teixit empresarial i més concretament en els autònoms, molt importants per al creixement de la nostra economia.

Ara que se'ns tornen a acostar tres processos electorals, tots els grups polítics despleguen ja els seus discursos per convèncer la població per decidir quin tipus de país voldrem per als propers quatre anys i també quines ciutats volem projectar. Els nostres polítics ja tenen clar que han d'escoltar els seus votants, i els autònoms també formem part del grup de persones que, quan es convoquen eleccions, dipositem el nostre vot i tenim unes reivindicacions molt legítimes que cal escoltar. Escoltem, a vegades amb sorpresa, el poc coneixement que el món polític té del món dels autònoms, tot i que sempre en parlen, d'aquest col·lectiu. 

Vivim en una societat que canvia, a tots nivells, d'una forma molt ràpida, amb noves necessitats, nous models d'economia, i el món de l'autònom hi està tenint una incidència molt important. Qualsevol emprenedor que comença una activitat és un autònom i hem de reivindicar, per a aquest emprenedor, una millora en els costos de l'inici de l'activitat, ara mateix molt elevats. Mesures per donar suport a l'emprenedoria a llarg termini perquè tots aquells que en un moment o altre han decidit mostrar la seva valentia empresarial i s'han "donat d'alta" als autònoms, no caiguin del sistema empresarial els primers anys. Cal un compromís ferm amb les persones autònomes i emprenedores del país, no podem oblidar que som una gran majoria d'empresaris els que ens trobem en aquest règim de cotització. La revisió dels temes relacionats amb la protecció social, el sistema de pensions i, per descomptat, la despesa de l'inici de l'activitat, són temes que eleccions rere eleccions ens cal recordar i reivindicar.

He començat l'article parlant de Setmana Santa i l'acabo parlant de reivindicacions. Potser és la penitència del món empresarial? 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació