Pensem en la qualitat d'aquí

«Les relacions basades en la proximitat tenen una alta capacitat d'impacte al territori i, en el cas del teixit empresarial, suposen la generació de nous negocis i ajuden a consolidar les empreses»

per Esteve Pintó, 5 de febrer de 2019 a les 11:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
M'agrada fer país. M'agrada consumir productes que fabriquen empreses del nostre país. M'agrada contractar empreses que ofereixen serveis, i que són d'aquí. Aquest concepte de consumir producte d'aquí o bàsicament de proximitat, és conegut arreu del món com Think Local First, i dona suport a les empreses dels diferents territoris per promoure la creació i consolidació d'economies locals pròsperes. Les relacions basades en la proximitat tenen una alta capacitat d'impacte al territori i, en el cas del teixit empresarial, suposen la generació de nous negocis i ajuden a consolidar les empreses. És un efecte molt positiu i multiplicador, amb conseqüències molt bones per al territori.

Us parlo d'aquesta tendència de consum, perquè aquí, al nostre país, també treballem amb aquesta filosofia, i l'hem d'impulsar, si cal, encara més. Ho explico a tot arreu, en parlo i debato molt amb el teixit empresarial, i crec que comencem a tenir un sentiment de Think Local First, que a Catalunya anomenen Ben Fet!. Un grup d'empresaris, inquiets sempre per millorar la nostra economia, vam creure precisament en aquesta filosofia, com fem negoci i on decidim gastar els nostres diners. I si volem una economia amb creixement, consolidar les empreses i que sorgeixin nous projectes d'emprenedoria, hem de començar per aquí: consumir els nostres productes i serveis. I entre el teixit empresarial ja estem començant a aplicar aquesta filosofia; busquem proveïdors i clients que apostin per producte d'aquí, tot allò que podem trobar al territori és un impacte més per a l'economia.


Tota la feina que duem a terme des de Ben Fet! se centra a intentar arribar al consumidor i facilitar-li informació acurada perquè amb la seva compra, conscient i de territori, s'impliqui també en el creixement de les empreses. Com a consumidors podem accedir a productes i serveis de qualitat garantida, ja que el distintiu “Ben Fet!” fa palès el compromís de l'empresa amb la qualitat i el territori.

Som en un país amb persones molt conscients davant el consum local, molt sensibilitzades amb la responsabilitat social, preocupades pel medi ambient, amb un nou paradigma econòmic que avança cap a noves formes de comprar, cap a nous mercats... Un consumidor que pensa en local quan compra productes habituals i que fa extensiva aquesta forma de pensar als seus familiars, amics, a la comunitat en general, està ajudant a crear nous llocs de treball, a creure en el teixit empresarial del territori i a fomentar una economia local rica i també sostenible.

Si us haig de resumir què és Ben Fet!, us diria que és la marca de les empreses catalanes compromeses amb la qualitat, el territori i la feina ben feta.

I què esperem de la societat en general? Que cada vegada que anem a comprar, siguem conscients que la nostra compra té un impacte sobre l'economia. Que ens fixem en les lleixes dels supermercats, perquè hi trobarem el distintiu Ben Fet! i sabrem que quan comprem un producte estarem contribuint a millorar la societat. Esperem també que quan necessitem una empresa de serveis, la cerquem a prop de casa, perquè de ben segur que serà “Ben Fet!” i, una vegada més, amb el nostre consum, estarem ajudant l'economia.


No ho dubteu, Think Local First, Ben Fet!, qualitat d'aquí.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació