"Ni estelades a l'Ajuntament ni llaços en els fanals"

Desgraciadament és ja habitual contemplar com als nostres carrers, el mobiliari urbà, els senyals de trànsit, etc., estan envaïts de propaganda partidista

per Javier González, 3 d'octubre de 2018 a les 10:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Ho vam dir en el mes de juny i ho hem repetit en l'últim ple municipal. No obstant això, els dirigents del PSC sembla que encara no s'han assabentat que l'Ajuntament de Terrassa és de tots i que l'espai públic està sotmès a normes. Unes normes que l'alcalde està obligat a complir i fer complir. Els Comuns, que ja no enganyen a ningú, ja sabem que en cas de dubte sempre es posen del costat dels separatistes.

Tractaré d'explicar el que és de sentit comú, allò que és habitual en qualsevol democràcia del nostre entorn i que, en la Via Làctia, solament els separatistes catalans descriuen com a repressió de la seva llibertat d'expressió.En la façana de l'Ajuntament de Terrassa hi ha dos cartells i una bandera estelada que són símbols d'una ideologia política. La Constitució espanyola, però també la Llei de Bases de Règim Local, assenyala que les institucions han de guardar neutralitat en les seves actuacions, ja que representen l'interès general de tots els ciutadans. Aquesta simbologia partidista ha de desaparèixer d'un Ajuntament que representa a tots els ciutadans. I l'alcalde ho sap, però no fa res per evitar la indignació d'una majoria que no comparteix els somnis unilaterals del separatisme. Fins a tal punt és així que, durant les passades eleccions al Parlament de Catalunya, la Junta Electoral a instàncies de Ciutadans i basant-se en els mateixos principis de neutralitat institucional que acabo d'assenyalar, va comminar a l'alcalde a fer respectar la neutralitat als edificis municipals. Aquest dia l'alcalde va sortir corrent del seu despatx i va demanar al separatisme que fessin el favor de no comprometre-li amb una inhabilitació... Per tant, no es tracta que l'alcalde no sàpiga què ha de fer, sinó de si cedeix novament enfront de l'independentisme.

Desgraciadament és ja habitual contemplar com a nostres carrers, el mobiliari urbà, els senyals de trànsit, etc., estan envaïts de propaganda partidista sense que el govern municipal actuï amb la mateixa contundència que ho fa davant una infracció administrativa d'una empresa o un particular. És a dir, imposant la corresponent sanció. L'espai públic és de tots i, per tant, està sotmès a normes sobre el seu ús. Doncs bé, hi ha bandes organitzades que realitzen de facto un ús privatiu de l'espai comú, actuen sense permís i en moltes ocasions espatllen el mobiliari urbà sense que es vegin advertits de manera preventiva com assenyala la norma, ni tampoc sancionats. Es vulnera de manera flagrant l'ordenança vigent de "Bases de convivència democràtica de la ciutat", una norma reguladora sobre la convivència i l'ús de l'espai públic que deriva directament de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i la Llei de Bases, i que incorpora criteris de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans.

Els dirigents independentistes locals també contribueixen a alimentar el conflicte amb declaracions infantils i amb opinions esbiaixades en lloc de descriure la situació amb un mínim d'objectivitat. Jo he tractat en aquest escrit de posar llum en dos aspectes: les institucions representen l'interès general i per tant han de mantenir la neutralitat ideològica, i l'espai públic és de tots pel que qui vulgui utilitzar-ho l'ha de fer segons les regles del joc. Són dos aspectes que es consideren obvis en qualsevol democràcia, però que desgraciadament a Catalunya resulten revolucionaris. Deia Josep Pla que "és molt més difícil descriure que opinar. Infinitament més. En vista de la qual cosa, tothom opina".

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació