Optimisme, per sobre de tot!

«Les vendes de les pimes industrials han tingut (durant l'any 2017) una evolució positiva, i m'agrada poder escriure això, sobretot en un moment en què els percentatges indiquen la consolidació de vendes al mercat interior català»

per Esteve Pintó, 6 de febrer de 2018 a les 10:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Només fa un mes i escaig que hem encetat l'any i ja veig que tothom estem on fire: planejant reunions, organitzant fires, viatges, pensant també en noves contractacions i, sobretot, en millorar i en continuar amb l'esperit d'emprenedoria. Acabat el 2017 ja hem tornat a posar el comptaquilòmetres a 0 per engegar els motors i enfilar un nou any.

Hi ha coses, però, que segueixen tal i com les vam deixar. El soroll mediàtic generat a causa del polític segueix en primer pla, un fet que tapa altres qüestions essencials per al desenvolupament del teixit empresarial. En qualsevol cas, nosaltres seguirem tibant i impulsant les nostres empreses per tal que l'engranatge no s'aturi i es pugui continuar amb el creixement econòmic.


I com un clàssic, en començar l'any sempre apareixen les memòries d'activitats d'entitats o resums de tot allò que deixem enrere però que sovint serveixen per establir les bases de les nostres estratègies per a l'any següent o per rectificar aquells aspectes que l'any anterior no han acabat de funcionar.

Fent un repàs a algun d'aquests documents, i concretament fixant-me en termes de pimes, crec que podem estar prou satisfets de l'any passat i posar en marxa un any molt més optimista.

Les vendes de les pimes industrials han tingut (durant l'any 2017) una evolució positiva, i m'agrada poder escriure això, sobretot en un moment en què els percentatges indiquen la consolidació de vendes al mercat interior català. Bon senyal que prestigiem i creiem en el producte de casa! L'exportació és el segon mercat de les pimes catalanes i és l'indicatiu que continuem apostant per sortir fora. Podria afegir els percentatges i, així, objectivament fer-ne les valoracions, però el que és important és l'augment d'aquestes vendes, la fermesa d'implantació al territori i la voluntat de continuar exportant. Si bé és cert, com ja hem vist en moltes ocasions, que les mitjanes empreses sempre ens mostren una evolució més favorable que les microempreses. Per a aquest any 2018, la previsió segueix sent força optimista i les pimes continuarem amb la nostra constància i perseverança per millorar vendes, exportacions, producció i creació d'ocupació.

Un altre símptoma de millora ha sigut l'activitat inversora de les empreses. Durant l'any 2017 s'ha continuat amb la tendència a invertir (tot i que lleugerament per sota de l'any 2016) i d'aquesta manera s'ha pogut augmentar la capacitat productiva, la productivitat i la innovació del producte. També un bon senyal de la professionalització real de les nostres pimes i de la tendència a arribar a implementar processos d'indústria 4.0.


L'ocupació també ha augmentat, moderadament, però hem sigut capaços de crear nous llocs de treball i d'augmentar les nostres plantilles, especialment en les pimes de processos productius, i crec que és en això que hem de focalitzar moltes accions per millorar en l'especialització d'aquests llocs de treball.

I si m'ho permeteu, faig una referència al "procés", i en aquest punt sí que us donaré dades, reals i verídiques, de com la pime ho viu. Un 75% del sector no ha vist afectades les seves vendes. A un 18% l'ha afectat negativament, a un 1% positivament, i la resta, quasi que ni ho sap o no ho ha valorat. 

I tot aquest resum de dades us l'explico perquè voldria que les pimes sentim de debò la importància i influència que aportem als resultats econòmics d'un país. Només creient en aquestes pimes, cada any veurem informes amb evolucions més positives.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació