OPINIÓ

Resposta a Felip VI

«Algun dia se sabrà com el seu 23-F va consistir en anar contra la voluntat d'un poble desfermant la major i més bruta onada de repressió policial, jurídica i mediàtica en 40 anys»

| 25/12/2017 a les 18:00h
El missatge comença amb un pla contrapicat en què Felip de Borbó et mira des de dalt assegut al seu tron ​​de roure i tapís vuitcentista. Que no es digui que no t'avisen des del principi.

Durant els següents dotze minuts un senyor a qui no ha votat ningú i que viu en un palau pagat per tots, et parlarà de democràcia i d'esforç. Aquest és el seu segon discurs televisat en un any, un sacrifici inèdit. L'anterior va ser aquella còpia de cartró pedra del discurs-estafa del seu pare d'aquella nit de febrer de fa 36 anys de la qual algun dia se sabrà la veritat.


Com algun dia també se sabrà, tot i la caverna, que el 23-F de Felip VI va consistir en anar contra la voluntat d'un poble que només demanava votar i en desfermar la major i més bruta onada de repressió policial, jurídica i mediàtica vista en 40 anys. Aquell 3 d'octubre, el mateix senyor que la nit de Nadal et demanava concòrdia i diàleg, justificava els pals a gent amb urnes i vots a les mans i demanava més mà dura contra un govern legítim que va acabar exiliat o a les presons d'Estremera i Alcalá Meco.

Heus aquí el cinisme. Diumenge a la nit un senyor que mai ha pagat un lloguer a la seva vida li va dir a un país en què s'han arribat a executar 120 desnonaments diaris que el pitjor any per a la convivència havia estat l'any en què un poble havia votat un referèndum.

La nit de Nadal un senyor a la televisió et va dir que volia compartir unes reflexions amb tu abans de sopar amb la família, mentre tu pensaves com Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez ho feien sense la seva. Diumenge a la nit un senyor des d'un despatx tan gran com totes les cel·les dels 10 d'Estremera, Alcalá Meco i Soto Real et va parlar de reconciliació i concòrdia.

Diumenge a la nit un senyor que 48 hores després que la seva policia t'atonyinés per votar els va demanar que no s'aturessin, et va parlar de respecte i diàleg. Un senyor que cobra 7.700.000 d'euros públics a l'any li va dir a un país en què el salari mínim és de 707 euros que el que posa en risc l'estat social i de dret espanyol és una urna a Catalunya.

Diumenge, un un senyor que sembla no tenir problemes amb el seu cunyat després de ser condemnat per prevaricació, frau i tràfic d'influències et va dir que el problema el tens tu amb el teu cunyat si el dia 21 no va votar com tu. La nit del 24 un senyor que va donar lliçons d'europeisme no va tenir ni un record per als que cada dia s'ofeguen davant les costes de la mar Mediterrània. I si el vas veure sense saber tot això és perquè els mitjans del règim estan fent molt bé la seva feina. Bones festes a tothom.
 

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

COMENTARIS

foucault
Anònim, 25/12/2017 a les 18:28
+0
-0
després de llegir-ho, enyoro més Foucault.
???
Anònim, 25/12/2017 a les 19:13
+0
-0
No tinc costum de mirar els misatjes nadalencs del mandataris extrangers.
Jo mirava TV3, es que m´agrada que m´adoctrinin en catala. Axi estic jo, que voto independentista
El que pugui dir aquest senyor ja ho sabem, l´hi escriuen els discursos els mateixos que li ho fan al Sr M punto. No cal perdre el temps.
Discurs del Rei.
Ubald Padros Gorina, 25/12/2017 a les 19:27
+0
-0
Gabriel: M’agradaria tenir el teu do de paraula ja que considero magistral el teu article, no m’estranya que en els teus mítings ni hi càpiga ni una agulla. Estic totalment d’acord en el teu escrit i és de miserable total permetre que el seu cunyat i germana, es passegin per Suïssa de rosetes sent uns lladres i homes justos i pacífics siguin a la presó. En fi seguirem lluitant per anar-nos-en d’aquest Estat que no ens representa. Morirem dempeus abans de agenolllar-nos davant d’ells per molta força bruta que facin servir. Visca la República.
Per que sera
Aurembiaix d'Urgell, 25/12/2017 a les 20:16
+0
-0
que el Preparao i la Compi-yogui cada dia em recorden mes el Bashar-al-Assad i la Asma de Siria?
En castellà, si us plau
Anònim, 25/12/2017 a les 20:26
+0
-0
Gabriel, si us plau, tradueix aquest article d'opinió al castellà i convenç als mitjans que llegeixen els 1.800.000 votants dels partits 155 que te'l publiquin. Gràcies
Botxins
Anònim, 25/12/2017 a les 20:56
+0
-0
jo anyoro molt més als botxins que avanç, quan el poble manava, aquells botxins que tallaven el cap als que reinaven malament. A reis i reines els hi rodolava el cap, fins que un gos si apropava a llepar la sang. ALLÓ ERA JUSTÍCIA, no pas com ara.
On es l'Urdangarin condemnat A SUISSA ESQUIANT.
On es el Junqueres, sense tant sols acusació A LA PRESÓ.
Mort a l'estat, i primer al que anomenen rei.
Guerra civil contra Espanya
Anònim, 25/12/2017 a les 22:52
+0
-0
No tenim alternativa, es o ells o nosaltres, hem de buscar aliats que ens recolzin militarment i parlar de tu a tu, amb Espanya i la UE, ara ja sabem de quin peu calça tothom. Caldran morts, malauradament si. Cap independència es gratuïta.
Rufian ets dels pocs politics amb capacitat de RESPOSTES
Anònim, 26/12/2017 a les 00:19
+0
-0
que dissortadament tenim a Catalunya, a la presó o a l'"exili"
Perdó
Anònim, 26/12/2017 a les 00:35
+0
-0
A banda de no anomenar els desnonats ni els immigrants del mar Mediterrani de la mort, aquest senyor que fa de rei va oblidar demanar perdó pel maltractament psíquic i físic que se'ns ha donat ( a banda del financer) i a sobre té la barra de demanar-nos que renunciem al nostre resultat electoral i al nostre programa. Ens pren per curts de gambals???
Si a ell no el preocupa el benestar dels ciutadans perquè a nosaltres ens ha d' importar el seu temor pel seu futur professional??
No en saben més per aquelles latituds,veig....
Qui imposa a qui?
G, 26/12/2017 a les 02:38
+0
-0

Diumenge va en Felipe i ens demana que no imposem les nostres idees?
Nano, però qui fà xantatge? Si hem guanyat a les urnes d'en Rajoy majoria Parlamentaria per segona vegada amb tot l'engranatge de l'estat, la monarquia i el xantatge del 155 en contra!
Llavors on es la democàcia?
Qui imposa a qui?
Qui xantatgega a qui?
Felicidades gabriel
Anònim, 26/12/2017 a les 05:08
+0
-0
Como siempre es un enorme placer leer a Gabriel , con esa destreza de expresar lo que muchos sentimos y no tenemos habilidad de expresar como lo haces , gracias G. Rufian , que enorme respeto y admiración te tenemos los que amamos la verdad y la justicia.
Totalment d'acord
Anònim, 26/12/2017 a les 10:43
+0
-0
Quina raó que tens, comentaris com el teu són necessaris per recordar a tothom que significa la monarquia i a qui està representant.
Institució obsoleta, partidista i que ningú a votar.
Salut!
Rei borbó
B. Runner, 26/12/2017 a les 11:21
+0
-0
Malgrat el que dius, aquest senyor és el comandant en cap de l'exercit i és ell que manté l'ordre en el territori. De facto representa al 155 vigent i acatat per la majoria de polítics a catalunya o fugits amb covardia al Regne de Bèlgica.
I tú Rufià vas jurar-li fidelitat i cobres el sou d'ell (i ho saps). Tot amb una gran coherència.
Ell, condescendentment, et tolera que exercitis el teu dret infantil a la pataleta i és que tots els grans monarques, especialement els Borbons, han tingut bufons a sou per entretenir-se.
Felip VI, el pre-parat
Remença, 26/12/2017 a les 11:36
+0
-0
A casa, d'anar al vàter, encara en diem: anar a can Felip.
Quanta veritat en aquest article
Anònim, 26/12/2017 a les 13:56
+0
-0
Totalment d’acord amb l’article de Gabriel Rufian, dóna molt que pensar. Ni els que surten per la TV fent discursos de Nadal són tan bons, ni els que posen a la presó són tan dolents com ens fan creure, tot depèn de qui tingui el poder sobre els mitjans de comunicació i expliqui la seva història. Rès més a dir. El món al servei del poder.
Charneguillo
Anònim, 26/12/2017 a les 14:47
+0
-0
Q pena tener q hacer la pelota a los indepes para poder comer de caliente ...
Espiche del borbón.
Loncotero, 26/12/2017 a les 18:29
+0
-0
Me pareció todo fuera de lugar, impropio de un personaje representante de una nación como esta.
Yo le diría : "Che, nene, andate a tu casa y no acosés mas a la gente"
No hi ha altre sortida
MIQUELETS, 26/12/2017 a les 22:26
+0
-0
En aquest estat,que no va fer transicio,el dictador va imposar una monarquia. Si FelipeV,tingues un minim de dignitat,ja hagues propiciat un referèndum,per decidir si volem monarquia o República. Es mes que demostrat,que mai serèm independents, sense lluita. Sense lluita al carrer, per defensar la República Catalana. No ens deixen cap mes cami. Per dos cops hem guayat els independentistes, i ara ja amb empresonats i exiliats. Pensem fer quelcom, pels nostres politics castigats, per fer el que els vam demanar a les urnes?. Pensem defensar els nostres vots?, Ens mobilitzarem d'un cop, sense clavells ni lliris a la ma?, aturarem el pais, tancarem las fronteres, farem vaga general, manifestacions de protesta? Farem QUELCOM, PEL NOSTRE PAIS I POLITICS ? Farem quelcom ,malgrat comporti un risc fisic ?. O ho fem o mai serem lliures. La llibertat, no es demana, no es negocia. S'agafa i es defensa. Estem o no disposats a lluitar per la llibertat?. ANC, OMNIUM, Entitats soberanistes, ens convocareu, sortirem al carrer? Vam guanyar el dia 21. Som a dia 26. Els politics no poden fer res, seran empresonats, VOLEM AMB PROU FORÇA LA LLIBERTAT I LA REPÚBLICA CATALANA ?. Que cadascu es respongui ell mateix. Si no ho volem amb prou força, hem sacrificat per no res, uns homes honestos,que han donat la cara pel nostre mandat. No som dignes d'ells, ni del nostre.pais, CATALUNYA.
Buena cuna y poco respeto...siempre
Superviviente, 27/12/2017 a les 06:49
+0
-0
La España de los ministros ineptos aprendices de verdugos...con un rey.Yo no llamaría rey a un conejo que solo procrea y nadie paga, nadie tienenivelparaelrespeto...empezando
por los ex-politicos...que son unos rastreros y ladrones y acabando por el último o la última Soraya que solo sabe arremeter contra quien reclama justicia...ESTAIS APURANDO LO DIGNIDAD DE MUCHA GENTE QUE YA NO ES ANALFABETA Y SON MAS INTELIGENTES QUE LSS VACAS SAGRADAS ESPAÑOLAS Y VEREMOS LOS JUECES....COMO SE RECORDARAN.GRACIAS CASA REAL POR TENER TAN POCO NIRANIENTO EN ESTE SIGLO.
Los tres filtros: Estuviste allí? Lo vistes? Lo oistes?
Anònim, 27/12/2017 a les 15:50
+0
-0
Porque tanto odio? Antes de contar historias, preguntarse, estuve allí? lo ví con mis ojos? lo oí con mis oidos?, o simplemente me lo contaron?
Sabed que una noticia cualquiera cuando pasa de una boca a otra, va cambiando según como la cuenta cada uno, unos añaden y otros quitan, al final la noticia no tiene nada que ver con la realidad.
papa
soc dona, 27/12/2017 a les 18:54
+0
-0
Rufian, sublim, com sempre. Felip ni cas i el cunyat i germana, en exili daurat........perquè, doncs el seu papa l'emerito és el gran manipulador
Censura
Anònim, 28/12/2017 a les 07:49
+0
-0
Només publicau el que va amb voltros? Censurau ses diferents opinons? Pensa estimat Biel que estam a un pais plural. Gràcies.
Para el de en Castellano, por favor
Anònim, 29/12/2017 a les 20:52
+0
-0
El escrito de este Sr. Rufián traducido, viene a decir:
Personas como yo (el que aclara) que siempre he sido Republicano voy a tener que volverme monárquico. Pensar que haya personajes como los Sres. Rufián, Puigdemón, Junqueras, Tardá, Rajoy, Forcadell, las Cupaires y demás que puedan llegar a ser Presidentes es de pena.
Burradas, mentiras y verdades virtuales y partidistas no pueden regir la voluntad de todo un pueblo. El 21D pudimos comprobar sin tapujos y mentiras la realidad Catalana.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Gabriel Rufián
Diputat d'ERC al Congrés. A Twitter: @gabrielrufian
Lluís, Bassas i Gironell, a punt pel Sant Jordi 2018 | Albert Alemany
Esteve Plantada
01/01/1970
"Cal matar Franco cada dia, perquè no va morir el 1975", afirma Joan-Lluís Lluís, en el tradicional esmorzar amb la premsa dels guanyadors del premi Sant Jordi, Ramon Llull i Josep Pla
Sergi Ambudio
01/01/1970
Totes les notícies relacionades amb el dia de la rosa i el llibre
 13:33 Inés Arrimadas afirma que Puigdemont "és el passat" i "la festa de Sant Jordi és de tots i ningú la pot instrumentalitzar". La líder de Ciutadans, per altra banda, també beneeix el fitxatge de Manuel Valls per a intentar liderar la conquesta de l'Ajuntament de Barcelona per part de la formació taronja.
 13:32 Mauri: "El color groc ens recorda les persones que estan a la presó i l’existència de presos, exiliats i repressió. Que tots tornin immediatament a casa".
 13:26 Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium i portaveu de l'entitat des que Jordi Cuixart és a Soto del Real, recorda el caràcter "injust" de l’empresonament del president de l'entitat cultural i la resta de líders independentistes. "La cultura ens ha de permetre arribar a la llibertat anhelada", assenyala. Ho explica Oriol March.
 13:24 Torrent: "Hem de trobar una fórmula que permeti conjurar el mandat del 21-D i una investidura efectiva. Segur que els partits es posaran d’acord per tenir Govern abans del 22 de maig".
 13:22 El president del Parlament, Roger Torrent: "Esperem que sigui l’últim Sant Jordi amb presos polítics, exiliats i el 155 usurpant les institucions catalanes".
 13:21 Floristes de la Rambla de Barcelona expliquen que la rosa vermella és la més venuda, però s'ha incrementat molt la demanda de groga. Entre les més peculiars hi ha unes tintades de colors i unes amb una capa de xocolata, però que, malgrat això, no són comestibles.
 12:46 El Palau Moja de la Rambla de Barcelona, on hi ha la Direcció de Patrimoni de la Generalitat, té una catifa de roses vermelles i grogues al pati, i roses grogues de paper als balcons per reclamar la llibertat dels presos polítics. Ho detalla Jordi Bes.
 12:28 
 12:28 
 12:24 Òmnium reparteix les roses grogues del mosaic per demanar la llibertat dels presos polítics. Es pot fer una aportació simbòlica per les flors. Ho explica Jordi Bes.
 12:20 
 12:19 El líder dels comuns, Xavier Domènech, lamenta que aquest sigui el primer Sant Jordi des de la restauració de la democràcia amb la Generalitat intervinguda. Titlla de "vergonya democràtica absoluta" que es retiressin samarretes i bufandes grogues durant la final de la Copa del Rei. Informa Sara González.
 12:15 FOTO Les roses grogues arriben al Palau pel gest espontani dels visitants. Diversos turistes omplen l'estàtua de Sant Jordi de roses grogues.
 12:13 FOTO Les roses grogues arriben al Palau de la Generalitat pel gest espontani dels visitants. Diversos turistes omplen l'estàtua de Sant Jordi de solidaritat.
 12:06 
 12:05 Els sensesostre discrepen de com exhibir les seves reivindicacions per millorar l'atenció: tres del punt informatiu de plaça de Catalunya estan en vaga de fam des de fa cinc dies per exigir la municipalització dels serveis socials, mentre que dos han instal·lat una parada de llibres no autoritzada i la Guàrdia Urbana l'ha retirat. Ho explica Jordi Bes.
 11:57 
 11:56 Els CDR de Terrassa creen un «photocall» per posar-se el nas de pallasso al costat d'un guàrdia civil. 
 11:55 FOTOS «Esperit del 155 en liquidació»: els treballadors de Cultura planten cara al govern espanyol. Els funcionaris han omplert de roses grogues la seu de la Rambla.
 11:52 
 11:47 Alberto Fernández, del PP, afirma que respecta molt Manuel Valls i les seves conviccions contra l'independentisme, però discrepa del seu model de societat, que és socialista, i assenyala que desconeix quina proposta de model de ciutat té per a Barcelona.
 11:46 El Partit Popular juga fort a confrontar Sant Jordi amb l'Onze de Setembre. La ministra Dolors Montserrat assegura que els valors de la concòrdia i el respecte, que són els del día de Sant Jordi, també són els de la formació popular.
 11:38 
 11:35 Xavier García Albiol reclama que Sant Jordi "sigui la gran festa del poble català". Segons el líder del PP a Catalunya, els catalans "no estem sobrats de símbols que ens representin a tots i no estiguin contaminats, com l'Onze de Setembre". Proposa a la resta de forces polítiques una reflexió sobre quina ha de ser la Diada oficial de Catalunya, i defensa que Sant Jordi suplanti l'11-S. Ho explica Pep Martí.
 11:34 Una dona amb un llaç groc interpel·la el líder del Partit Popular de Catalunya, Xavier García Albiol, a la paradeta dels populars a Barcelona. "Ja està bé", li diu la dona. Ell respon: "És cosa de tots".
 11:22 
 11:16 
 11:05 
 11:03 Els treballadors del Departament de Cultura planten cara a Soraya Sáenz de Santamaría i omplen de roses grogues la façana de la seu de la conselleria a la Rambla. La decoració porta per títol, amb to irònic i com a clara referència a les declaracions de la vicepresidenta del govern espanyol sobre la intervenció de l'autonomia, "Esperit del 155 en liquidació".
 10:58 
 10:55 
 10:54 SORTEIG Aconsegueix «La novel·la de Sant Jordi» de Màrius Serra, dedicada. L'autor es dirigeix directament als subscriptors de NacióDigital i els anima a participar al sorteig d'un exemplar dedicat del seu últim llibre.
 10:48 Collboni, sobre el flirteig de Ciutadans amb Manuel Valls com a alcaldable de Barcelona: "La ciutat ha de superar el risc de convertir-se en un camp de batalla més del procés". 
 10:46 El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, posarà una denúncia per les pintades al seu domicili particular. Ha denunciat els fets a través de Twitter i, ja en declaracions als mitjans des de la paradeta dels socialistes a Barcelona per Sant Jordi, ha assenyalat que "és un clar intent d'intimidació que no afectarà el posicionament del PSC. Estan equivocats els que pensen que ens faran callar". Ho explica Sara González.
 10:43 
 10:41 Miquel Iceta lamenta des de la paradeta del PSC a Barcelona que les institucions encara estiguin intervingudes per la falta de Govern: "Esperem que abans del 22 de maig es normalitzi la situació i s'aixequi la vigència del 155".
 10:28 
 10:24 Jordi Cuixart també desitja un bon Sant Jordi. En una piulada dictada des de Soto del Real, el president d'Òmnium Cultural recorda la "cultura, amor i llibertat" d'un dia com avui. "Cal que neixin flors a cada instant", assegura.
 10:13 VÍDEO El missatge de Puigdemont per Sant Jordi. El president a l'exili ha fet el tradicional discurs des d'Alemanya. Ha reivindicat la cultura i la fraternitat com a peces clau de la identitat catalana i ha remarcat l'excepcionalitat del moment polític a Catalunya: "Gaudim-lo malgrat que alguns de nosaltres no podrem ser-hi presents perquè som a la presó o a l'exili".
 10:11 
 10:05 CRÒNICA Un Sant Jordi radiant, malgrat l'excepcionalitat política: la crònica del tradicional esmorzar amb la premsa dels premis Sant Jordi, Ramon Llull i Josep Pla. Hi ha anat i ens ho explica Esteve Plantada.
 09:59 L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, afirma amb una piulada que veure la Rambla "bullint" d'activitat serà "el símbol" del "no tinc por" que els barcelonins van cridar després de l'atemptat del 17 d'agost. "Quan perdem la por, neix l'esperança", afegeix, tot desitjant també un bon Sant Jordi.
 09:50 FOTO Una senyera gegant torna a lluir a la façana de l'escola Nostra Llar de Sabadell després de l'1-O. Va ser el centre on havia de votar l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ara a la presó, però no ho va poder fer per la irrupció violenta de la policia espanyola.
 09:50 VÍDEO i FOTOS Els CDR es posen el nas de pallasso a les fiscalies de Catalunya, en suport del regidor i pallasso  Jordi Pessarrodona, coincidint amb la Diada de Sant Jordi
 09:38 
 09:38 
 09:23 L'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, assegura des de Soto del Real que "l'any que ve estaré entre vosaltres, gaudint d'aquest dia tan especial". "Sobretot, sortiu i gaudiu d'aquest Sant Jordi", demana en una piulada.
 09:10 Joaquim Forn, des de la presó d'Estremera: "Sant Jordi sempre ha estat la millor mostra de què som com a poble". El conseller d'Interior desitja que la Diada sigui "més que mai cultura, civisme i reivindicació".
 09:10 ENTREVISTA Irene Solà: «Res és absolutament veritat, ni res és mentida del tot». La guanyadora del Premi Documenta 2017 debuta aquest Sant Jordi amb "Els dics", una novel·la on experimenta i reflexiona sobre la narració i l'art de la ficció.
 09:09 ENTREVISTA Joan-Lluís Lluís: «Les victòries es fan amb no violència, no amb pacifisme». L'autor nord-català publica "Jo soc aquell que va matar Franco", la novel·la guanyadora del darrer Premi Sant Jordi.
Entrades anteriors »
01/01/1970
El sindicat ha rebut crítiques per haver donat suport a la manifestació pels drets civils i els presos polítcs i ara compensa
The Chanclettes a La Daurada Beach Club
01/01/1970
NacióDigital sorteja quatre entrades dobles per a l'espectacle #DPutuCOOL de The Chanclettes
Al Video Instan tenen un catàleg de més de 44.000 pel·lícules | Albert Alcaide
Jordi Bes
01/01/1970
L'emblemàtic Video Instan de Barcelona deixarà el carrer Enric Granados per evitar una pujada de l'arrendament d'un 266% | Inicia una campanya de micromecenatge per finançar el trasllat a un local del mateix Eixample i obrir-hi un cinema de petit format
Aida Morales | 3 comentaris
01/01/1970
Els locals regulats de consum de marihuana i els grups polítics de l'Ajuntament de Barcelona alerten de "captadors" en zones turístiques que ofereixen droga, fins i tot, a menors d'edat | El 2017 es van tancar 41 locals sense llicència a la capital catalana
Andreu Mas-Colell | Adrià Costa
Pep Martí | 4 comentaris
01/01/1970
L'exconseller es mostra convençut que Puigdemont gestionarà la situació per "tenir Govern el 22 de maig" | Afirma que "tot indica que el conseller d'Economia i Finances serà Pere Aragonès" i li té "tota la confiança" | "El xoc entre Llarena i Montoro demostra l'error de judicialitzar la política", assegura
Una marxa ultra. | José M. Gutiérrez
Aida Morales | 17 comentaris
01/01/1970
La xarxa dels denominats Grups de Defensa i Resistència (GDR) consta d'una desena d'entitats amb una vintena de persones cadascun | La gestualitat neofeixista i d'extrema dreta d'alguns dels seus components ja s'ha fet evident en alguns actes