No em crec Espanya

«El rescat bancari, l'acollida de refugiats i les inversions pressupostades i no executades són només tres exemples d'un Estat sense credibilitat»

| 18/06/2017 a les 22:00h
Un dels aspectes crucials de la campanya del referèndum –ja fa dies que està en marxa, amb iniciatives a favor del "sí" com les de l'ANC i a favor del "no" com les amenaces als jubilats de Garcia Albiol– és la credibilitat de les propostes, que determinaran el sentit del vot dels indecisos. Uns indecisos que segons les enquestes acabaran decidint si Catalunya esdevindrà un nou estat d'Europa, o no.

Els partidaris del "sí" han de fer un esforç addicional per convèncer-los, perquè parlen d'una Catalunya independent que encara no existeix, la qual cosa demana en gran mesura un acte de fe en les bondats del futur estat. Per això les propostes han de ser molt directes, concretes i recolzades sobre dades certes i verificables. 

Els defensors del "no" tenen al seu favor que la seva opció és quelcom real, que existeix ara i aquí. L'inconvenient, però, és que la realitat és tan desoladora per als catalans que necessiten també prometre canvis i millores. Això fa que l'avantatge esmentat s'esvaeixi i acabin parlant també d'una Espanya que no existeix: la que respecta Catalunya i s'hi relaciona en peu d'igualtat. 

Aquí l'acte de fe esdevé titànic. És molt difícil creure's l'Espanya que acaba d'admetre alegrement que dóna per perduts 60.000 milions d'euros del rescat bancari, quan el ministre De Guindos havia assegurat –en seu parlamentària, no pas en una tertúlia– que "no es generarà cap cost per a la societat, sinó tot el contrari", i el president Rajoy –també al Congrés– que era "un crèdit a la banca que va a pagar la pròpia banca". En qualsevol democràcia homologada tots dos ja haurien renunciat i s'enfrontarien a una depuració de responsabilitats polítiques.

És impossible creure's l'Espanya que va prometre acollir 17.228 refugiats l'abril de 2015 i a hores d'ara només ha rebut un 7%, 1.236 persones. La mateixa Espanya que només executa un terç de les inversions pressupostades a Catalunya, any rere any. La que ens va prometre apoyar l'Estatut que aprovés el Parlament i després el va ribotar, retallar, escapçar i mutilar. Un Estatut aprovat mitjançant un referèndum pactat, per cert, que després l'Estat no va respectar.

No pot sorprendre ningú, enmig d'aquest panorama, que una àmplia majoria de catalans vulguin anar a votar el proper 1 d'octubre. De tots els partits, de totes les ideologies i de tots els orígens. Haurem de triar entre els independentistes que ens prometen una Catalunya nova i lliure, i els unionistes que ens asseguren que l'Espanya que mai no compleix, aquest cop sí, complirà les seves promeses. 

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

nacio de nacions
Anònim, 18/06/2017 a les 23:39
+43
-8
Al Pedro Sanchez, a l'Iceta i quatre anatomistes més
Un conjunt d'ossos no és un os. Es un esquelet!!
Credebilitat
Jan Original, 19/06/2017 a les 00:04
+16
-64
Menys mal que el catalans tenim la gran sort de tenir un polítics amb molta credibilitat, oi? :))
A mi també em costa creure els espanyols
Dvornik, 19/06/2017 a les 06:11
+21
-55
L'experiència demostra que som poc creïbles, que fem les coses de cara "a la galería", sempre per interessos privats o de partit inconfessables, barrejant la gimnàsia amb la magnèsia, a partir d'uns nivells d'ignorància immensos, amb un menyspreu dels altres espanyols (als quals habitualment no coneixem) imperdonable, intentant enganyar abans de saber fins i tot què és exactament el que volem fer de debò, pensant amb les tripes i no amb el cap, i d'un infantilisme de pataleta realment espantós. A mí també em costa creure els espanyols, i per aquest motiu em costa creure tot això del referèndum, el procés, la independència, etc.: feia temps que no veia un espectacle tan genuinament espanyol!!!
Poli bo
LoPep, 19/06/2017 a les 07:28
+45
-8
Com si ho haguessin pactat, el Rajoy ha fet encara més de poli dolent perquè el Pedro Sánchez pugui fer de poli bo dient davant de la cort socialista que ens estima.

Un poli bo que ni es pren la molèstia de prometre res. Val més que calli, ell mateix no es creu tot aquest amor per Catalunya i nosaltres tampoc.
Si.
Anònim, 19/06/2017 a les 07:51
+21
-79
Sobretodo hemos de tener fe en la Cataluña de Pujol y sus descendientes políticos: Mas, Puigdemont y restos de CiU que hoy forman el Pdocat, etc.

Una Cataluña donde con el ingreso de las cotizaciones a la seguridad social ya no se cubren las pensiones catalanas. Así que tiene razón Albiol.

Una Cataluña con una deuda autonómica de 75.000ME (a la que habría que sumar su parte alícuota de la estatal) y que no puede emitir deuda porque no se la compra nadie. Es España la que tiene que financiar, vía FLA, su proceso independentista (!) y, con ello, el despilfarro de miles de millones de euros en su proyecto hacia la nada. España si emite deuda, incluso a interés negativo. Y se la compran toda. Lo del rescate bancario (Bankia, Catalunya Caixa, etc.) no fue más que un rescate de los ahorradores. Pues habría sido un desastre mucho, muchísimo peor, que los ahorradores hubieran perdido su dinero. Es de sentido común. Mire como no han rescatado a Popular.

Hoy Cataluña es la cuarta comunidad autónoma española en términos PIB per cápita, por detrás de Madrid, País Vasco y Navarra, y seguida ya de cerca por Aragón y La Rioja. Así que, como no espabilen y se pongan por fin a trabajar, su decadencia no tendrá marcha atrás. No tenemos más que multinacionales. Si estas se van, nos vamos al carajo.

Siga usted vendiendo su Catadisney a los incautos que todavía creen en las promesas de colores y sin sentido en una Cataluña que, sin el mercado español y el europeo, sería condenada a vivir en la miseria.

Bon dia.
Marxem
Dos.Pi, 19/06/2017 a les 09:02
+47
-8
El què em de fer és marxar el més aviat millor, prendre les nostres decisions com a nació i com a poble sobirà. El govern espanyol, que no tots els espanyols, ja ens ha dit per activa i per passiva que només ens volen agenollats i submisos. I doncs? Què és el que esperem? Si-us-plau marxem ja, marxem d'una Espanya on no ens deixen encaixar-hi. Ja estem tardant massa a marxar!
Moltes gràcies ...... per a res!
MIQUELET indepe, 19/06/2017 a les 09:12
Interessant
+76
-8

Estimat anònim de les 07.51
No cal que t'esforcis, ni ens mantinguis (tothom sap que Catalunya, viu a càrrec dels Espanyols (?)), només et demano que ens deixeu votar i si amb una mica de sort guanyem el referèndum, ja no us farem patir més i us traureu un pes de sobre.
Gràcies per la vostra ajuda, per preocupar-vos per la nostra cultura, segons vosaltres inexistent, i deixar-nos la vostra, que tothom sap que mai es va imposar ni tan sols quan no es posava el sol a les vostres estimades colònies, mes tard tan desagraïdes, per les vostres generoses ajudes.
Així que, no us preocupeu mes per nosaltres, ja ens espavilarem sols per les galàxies siderals.


@ 07:51
Mje, 19/06/2017 a les 09:50
Interessant
+63
-7
Us treuen Pujol de la boca i no sou rés. Pujol, ja fa molts anys que Pujol no es en política, per molt que us entesteu ja es aigua passada. En canvi Escanya segueix governada pels PP/franquistes, als que els mateixos jutges han definit com una banda mafiosa constituïda per extreure els recursos públics a l'engròs, hi de postre targetes black, cas eres Andalusia, Bankia, Castor, rescat autopistes radials ... Pel que fa al deute d'Escanya 1.000.000.000.000 € i pujant, més del 100% del PIB, sabeu perfectament que es impagable, per a quant la fallida?
El PIB?, Catalunya es la segona comunitat d'arrera de Madrit, que es la primera per els motius (seus socials empreses erradicades a Madrit) que tots sabem. Que ens fiquem ja a treballar, com creus que s'aconsegueix que Catalunya sigui, en diferencia, la primera en exportacions.
Misèria?, esperat a que Catalunya esdevingui un nou estat, tranquil que serà aviat a l'octubre, marxi i sense la seva aportació, ja veuràs qui restarà en la mès absoluta misèria, pot estar segur que no serà precisament Catalunya.
Bon vent i Barça nova. Referèndum i a votar SI !!!
@Si. Anónimo de las 07:51 h
Where are you Fromm, Erich?, 19/06/2017 a les 10:38
+22
-5
Vota "No".
Molt bon article
Berlin, 19/06/2017 a les 11:19
+42
-9
Als que diuen que els polítics catalans no tenen credibilitat els hi diria que em sembla molt bé la seva opinió i que vagin a votar NO l' 1 d' octubre i deixin de donar la tabarra amb el Pujol i companyia, perquè la llista de corruptes tots sabem on es mes llarga.
@Si. Anònim de las 07:51 h.
Where are you Fromm, Erich?, 19/06/2017 a les 11:52
+10
-3
Vota "No"
No se vosaltres...
Mje, 19/06/2017 a les 11:56
+29
-3
...però en el meu cas, últimament tot el que pugui venir de Espanya, no em mereix el més mimin interès, perquè em sona a passat llunya, dictadura, autoritarisme..... un autoritarisme que ha tornat, de les mans del PP, els seus escolanets colono's i el PSOE, que els recolza pel que fa a anar contra les justes reivindicacions de Catalunya.
En aquest moment sols i ha una veritable revolució que pugui transformar-ho tot de debò, i l'està protagonitzant Catalunya, amb l'ampli suport de les entitats civils i els polítics de JxSi i la Cup, una veritable revolució, per aconseguir que Cat esdevingui un nou estat, veritablement democràtic, i de retruc que Espanya, es pugui regenerar deixant enrrere el llast del passat.
Per tant, no hi ha més futur, referèndum i votar SI. Som-hi!!!
@només et demano que ens deixeu votar
Anònim, 19/06/2017 a les 12:08
+7
-34
"i si amb una mica de sort guanyem el referèndum, ja no us farem patir més i us traureu un pes de sobre.". I si surt que no, seguirem donant el conyàs sense descans... pesats, que sou un pesats
Donant-te el conyàs forever.........
MIQUELET indepe, 19/06/2017 a les 16:50
+20
-1

Evidentment anònim de les 12.08, això ja no té retorn, si no és ara, serà d'aquí a cinc o deu anys, fins que guanyem la independència.
Apunta-ho bé, que veig que t'agrada repetir les frases senceres, per a mi és tot un honor que les còpies i de pas aprens a argumentar, que mentre argumenteu no insulteu (aquesta és bona eh?).

VISCA CATALUNYA LLIURE !!! VISCA LA REPUBLICA CATALANA !!!
I jo tampoc...
Anònim, 19/06/2017 a les 17:26
+0
-13
Hem crec a tots els de la menjadora independentista, i més amb tants i tants pasos al costat, doncs ja som al cap del carrer...
Els drets s'exerceixen
Reflexiu, 19/06/2017 a les 19:16
+2
-17
Curiós: hi ha qui diu "deixeu-nos votar" i no s'adona que condensa en una sola frase l'essència de la submissió. Què vol dir "deixeu-nos votar"? Que facin el que vulguin ! Els drets no es pidolen ni es demanen: simplement, s'exerceixen.
es lo que hay.
Anònim, 19/06/2017 a les 20:59
+1
-10
ese sera tu problema , hermano.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Germà Capdevila
Director del Consell Editorial de NacióDigital i editor de la Revista Esguard. A Twitter: @gcapdevila
Un operari, protegit per la Guàrdia Civil, carrega obres traslladades a Sixena | ACN
Àlvar Llobet | 3 comentaris
01/01/1970
El trasllat de les obres del Museu de Lleida a l'Aragó intensifica les crítiques del sobiranisme a les formacions que van avalar l'aplicació de l'article 155, amb especial intensitat cap al PSC | Àngel Ros es converteix en diana dels manifestants per la complicitat dels socialistes amb PP i Ciutadans
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i les eleccions del 21 de desembre
 23:28 L'independentisme, a les portes de la majoria absoluta segons una enquesta sobre el 21-D. ERC guanyaria les eleccions amb 33 escons però la suma dels partits independentistes es quedaria amb 66 diputats, a dos de la majoria absoluta.
 22:22 PÒQUER DE CAMPANYA 11 de desembre: Dante Fachin es mulla, Domènech evoca, Rajoy avisa i Parlon ataca; per Ferran Casas. 
 21:53 Més de 200 persones rebutgen les maniobres de l'exèrcit espanyol a Tarragona. La Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau ha manifestat "la nostra oposició als exèrcits, que mai no poden ser garantia de pau" i ha rebutjat "l'ús de les instal·lacions del territori com a base d'operacions o maniobres militars". La protesta ha acabat davant la Delegació de Defensa. 
 21:57 El litigi de Sixena alimenta l'enfrontament entre blocs camí del 21-D. Crònica de l'abast polític d'una jornada de tensió a Lleida, a càrrec d'Àlvar Llobet. El trasllat de les obres del Museu de Lleida a l'Aragó intensifica les crítiques del sobiranisme a les formacions que van avalar l'aplicació de l'article 155, amb especial intensitat cap al PSC.
 21:52 La Junta Electoral exigeix la retirada de la pancarta «Llibertat presos polítics» a Sabadell. Ho fan davant la denúncia de Ciutadans i PP. L'Ajuntament, de moment, no ha respost què farà.
 21:50 LA CARAVANA. L'aniversari de noces més trist de Joaquim Forn: el conseller d'Interior, empresonat a Estremera, celebrava aquest divendres els 25 anys de casa amb la seva dona, Laura. Per Oriol March.
 21:36 La CUP presenta al cinturó que Ciutadans és «el cavall de Troia de l''aznarisme'». L'exdiputat David Fernàndez demana que ningú es pensi que el partit d'Arrimadas és una formació d'esquerres. Informa Aida Morales des de l'Hospitalet de Llobregat. 
 21:28 Gabriel Rufián, a l'acte d'ERC a la Ràpita: "L'1 d'octubre aquí van entrar a sang i us van moldre a pals, recordeu-ho perquè el 21 de desembre els hem de moldre a vots", ha dit a un públic que, emocionat, ha tornar a omplir el pavelló que estava ple de gent votant el dia del referèndum fins que va irrompre la Guàrdia Civil.
 21:21 Iglesias aposta per un govern de «reconciliació» que inclogui independentistes. Ho expliquen Sara González i Jonathan Oca des de Tarragona.
 

El líder de Podem, Pablo Iglesias, al míting dels comuns a Tarragona Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú
 21:16 Raül Romeva, a l'acte d'ERC a La Ràpita: "Avui fa una setmana que sortíem sis persones de la presó després d’un mes de captiveri, i havia de ser un dia de felicitat després d’un mes. Ja us podeu imaginar que no ha estat fàcil. I no ho va ser, i malgrat que ens va fer una il·lusió enorme abraçar aquells que estimem, quatre pesones romanen tancades. Això va fer que quan vam sortir ens vam conjurar a sortir a guanyar". 
 21:01 Puigdemont alerta que hi haurà més empresonaments si guanya el bloc del 155. El president de la Generalitat, en un míting a Tortosa, assenyala que l'Estat vol privar de llibertat "tothom que passava per allà" en la maquinària del referèndum. Per Oriol March des de Tortosa.
 20:58 LA CARAVANA Ciutadans per terres càtares; la contracrònica de Pep Martí sobre la campanya de Ciutadans. 
 20:58 
 20:39 
 20:29 L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, escalfa la campanya i acusa Carles Puigdemont d'haver governat amb "tics de tirania". Parlon retreu que l'actuació del president català en moments com l'1-O deriva en insults homòfobs a Miquel Iceta i que a ella l'insultin amb un "xarnega de merda"; informa Jordi Bes.
 20:18 Eduard Pujol, portaveu de Junts per Catalunya, carrega amb molta duresa contra Miquel Iceta i Àngel Ros, del PSC, pel seu suport al 155 i pel trasllat de les obres de Sixena. La candidatura de Puigdemont calcula que té vots fronterers decisius amb els socialistes.
 20:19 
 20:18 
 20:14 Arrimadas va al feu d'Antoni Balmón amb els vots socialistes en el punt de mira, informa Pep Martí. 
 20:11 Mònica Sales, candidata per Tarragona i dirigent del PDECat a les Terres de l'Ebre, recorda que Joaquim Forn celebra aquest dilluns 25 anys de casats amb la seva dona i que, des de la presó, no l'ha pogut abraçar.
 20:11 El cap de llista dels "comuns", Xavier Domènech: "Necessitem un acord que permeti canviar Catalunya per canviar també Espanya i fer fora el PP" 
 

Xavier Domènech, al míting de Tarragona Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú

 20:06 Comença el míting central d'ERC a les Terres de l'Ebre. Un miler de persones reben d'empeus el conseller Romeva amb el crit de "llibertat" omplint d'emoció el  pavelló firal de La Ràpita, on hi va haver la brutal càrrega policial el passat 1 d'octubre.
 20:06 El candidat a la presidència de la Generalitat per Catalunya en Comú Podem, Xavier Domènech, recorda que "nosaltres tenim la clau de la sortida d'aquest país, els blocs només bloquegen" i afegeix que "els oblidats tenen memòria" i que seran els que faran possible el canvi.
 20:04 Segons Parlon, governar amb "tics de tirania" provoca "un efecte en cadena" que provoca que un professor universitari de prestigi s'atreveixi a proferir insults homòfobs contra el candidat socialista al 21-D, Miquel Iceta, o que a ella mateixa que per ser filla de migrants li diguin "xarnega de merda".
 20:04 En el míting del PSC a Badalona, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha retret a Carles Puigdemont que hagi governat amb "tics de tirania", com quan va dir que s'havia d'interpel·lar els alcaldes que no volien cedir espais municipals per al referèndum de l'1-O, ja que llavors "tothom s'atreveix a actuar com un tirà".
 20:03 Domènech recrimina a Iceta, ja que va dir que els catalans havíem viscut per sobre de les nostres possibilitats i li ha etzibat que "no així Miquel, han robat per sobre de les nostres possibilitats". "Que no ens expliquin històries i que no ens diguin que no hi ha recursos".
 20:03  Domènech carrega contra Arrimadas per voler canviar l'escola pública i això és perquè no l'ha trepitjat mai" perquè "si ho hagués fet sabria que no se l'ataca, se la defensa".
 20:03 Xavier Domènech afirma que "la dinàmica de blocs en la que ens volen atrapar deixa fora a la gent i Catalunya s'ha de construir amb la gent, amb els seus anhels i no sense ells".
 19:56 
 19:51 Inés Arrimadas diu a Corrnellà que "Catalunya es tornarà a aixecar" i que el 21-D "és una oportunitat que no podem deixar escapar".
 19:52 Sáenz de Santamaría: «La factura econòmica del procés és molt profunda». La vicepresidenta del govern espanyol exigeix un executiu català "dins la llei" per no "cronificar" els "danys" en els sectors del turisme, el comerç i la restauració. No descarta tornar a aplicar el 155.
 19:45 Yolanda López, candidata de Catalunya en Comú Podem per Tarragona, carrega contra el projecte de Hard Rock -antic BCN World- i afirma que "no volem ser Las Vegas, volem ser Sillicon Valley".
 19:42 El secretari general de Podem tanca la seva intervenció demanant que no s'utlitzi el vot com una venjança i que es faci servir per canviar les coses. 
 19:41 Iglesias afirma que "les banderes no omplen la nevera" i, per aconseguir el vot dels indecisos, assegura que la candidatura dels "comuns" porta "fets i no promeses".
 19:35 Pablo Iglesias, assegura des de Tarragona que es impossible independitzar-se de Mariano Rajoy: "Cal fer fora Mariano Rajoy". Per això cal un govern compromès a fer-ho, i recorda que el PDECat va votar en contra d'una moció de censura contra el govern del PP.
 19:34 El portaveu de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta, diu en el míting que el partit fa a Cornellà que "el nacionalisme ja ha perdut perquè s'ha acabat el silenci".
 19:33 
 19:33 Soraya Sáenz de Santamaría aposta per reimpulsar la marca Barcelona però considera "crucial" un canvi de govern a Catalunya "per tenir un interlocutor dins la llei que es preocupi per donar la volta a la situació econòmica".
 19:29 Pablo Iglesias intervé al míting de Catalunya en Comú Podem a Tarragona: "Hem dit moltes veritats incòmodes als monàrquics, els hem dit que utilitzen la repressió per tapar la seva corrupció".
 19:19 Ferran Bel, alcalde de Tortosa, al míting de Junts per Catalunya en aquesta ciutat: "La lectura que es farà la nit del 21-D a totes les cancelleries d'Europa es basarà en dues coses: el resultat de Puigdemont i el resultat del sobiranisme".
 19:15 
 19:14 La Junta Electoral desestima el recurs de Barcelona i manté la prohibició sobre la il·luminació groga. Insisteix que aquesta actuació té una "finalitat partidista" i que l'Ajuntament ha vulnerat el principi del respecte a la neutralitat política.
 19:13 El PP denuncia TV3 per l'especial sobre la manifestació de Brussel·les que mai va fer. Els populars consideren que la cobertura de la mobilització que va fer la cadena va ser contrària al que estableix la llei electoral.
 19:05 EL DIARI de CAMPANYA del 36 5 de febrer: Gil Robles defineix les eleccions com la batalla decisiva contra la revolució. El líder de la dreta espanyola crida a "esclafar la subversió" i començar una etapa de construcció nacional d'Espanya. Una nova entrega, en blanc i negre, del diari de campanya del 36 a càrrec de Pep Martí.
 18:11 Fachin i Castells participaran en actes de campanya d'ERC. L’ex-secretari general de Podem Catalunya serà dimarts al míting dels republicans al Casinet d'Hostafrancs de Barcelona mentre que l'exdiputada de CSQP serà aquest vespre a Sant Carles de la Ràpita. Tots dos havien estat en negociacions amb la CUP per incorporar-se a la seva llista de cara al 21-D, però no hi va haver prou temps per arribar a un acord.
 18:06 LA CARAVANA. David Fernández aixeca el to; el cupaire més mediàtic entra en acció. L'exdiputat de la CUP realitza un dels discursos més aclamats durant el míting central de campanya a Barcelona; La contracrònica d'Aida Morales.
 17:55 LA CARAVANA La «família política» de Comín també va ser a Brussel·les. Treballadors del departament de Salut van ser a la capital europea per donar suport al conseller i li van lliurar un emotiu escrit. Per Esteve Plantada.
 17:53 Cop de porta d'ERC i el PSC al tripartit de Domènech. Socialistes i republicans expliciten els vetos creuats i es neguen a governar junts com proposen els "comuns". Ho explica Sara González.
 17:48 L'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero participarà en l'acte central de la campanya del PSC al 21-D, que el partit celebrarà al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), al costat del Fòrum. Hi intervindran també Miquel Iceta, Pedro Sánchez, Josep Borrell, Eva Granados, Núria Marín i Jaume Collboni.
 17:33 El CDR de Cambrils denuncia que Correus no té sol·licituds per votar per correu i recorda que aquest dilluns s'acabava el període per poder demanar aquesta opció de vot de cara al 21-D. Fonts de l'oficina del municipi del Baix Camp han afirmat que s'han quedat sense però "quan faltava una hora per tancar" i han informat que n'han tramitat més de 500.
Entrades anteriors »
01/01/1970
ERC guanyaria amb 33 escons però la suma dels partits independentistes es quedaria amb 66 escons, a dos de la majoria absoluta
El cap de llista dels comuns, Xavier Domènech, durant un míting | Dani Gago / Catalunya en Comú
Sara González | 2 comentaris
01/01/1970
Des del míting de El Vendrell, una bandera catalana acompanya el cap de llista dels "comuns" per alimentar el perfil de "presidenciable"
Carles Puigdemont intervé al míting de Junts per Catalunya a Mollerussa | Junts per Catalunya
Oriol March
01/01/1970
La candidatura de Carles Puigdemont emet abans dels mítings unes declaracions de Rafael Catalá sobre els ferits de la jornada del referèndum
Publicitat electoral del 21-D al metro de Barcelona. | Adrià Costa
Ferran Casas | 3 comentaris
01/01/1970
La manifestació de Brussel·les, el pont, el debat de la unilateralitat i la competència -encara suau- a l'independentisme i a l'unionisme marquen el primer tram de la cursa del 21-D | La participació duu de corcoll els partits mentre ERC i Cs polaritzen la campanya i Puigdemont puja a les enquestes aliè als dubtes sobre el seu futur
Carles Riera, cap de llista de la CUP | Adrià Costa
Arnau Urgell | 1 comentari
01/01/1970
El comentari editorial de NacióDigital amb el protagonista, la proposta, la frase i l'estirabot de la campanya electoral del 21-D