Tribuna oberta

Al PP no li molesta l'homofòbia i el masclisme dels llibres de text

«Contra aquestes aberracions, el Ministeri d’Educació mai no ha fet res»

| 31/05/2017 a les 22:05h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 31/05/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
“Estudis científics posen de manifest que la homosexualitat i la heterosexualitat no són equiparables des del punt de vista de la salut. Això es deu a la pròpia naturalesa de la relació homosexual, que suposa assumir un major risc i sol associar-se amb la multiplicitat de parelles”. Amb aquesta aberració es descriuen les relacions homosexuals al llibre Biologia i Geologia de 3r d'ESO de l’editorial SM.

“La violència de gènere són els maltractaments físics o psicològics que pateix una persona per part de persones del sexe oposat que tracten d’exercir sobre ella qualsevol tipus d’abús o violència”, amb aquesta vulneració de la Llei Integral de 2014 contra la violència de gènere descriu la violència masclista un llibre de text de l’editorial Anaya de 3r d'ESO

“La incorporació de la dona al món laboral ha incrementat considerablement l’oferta de treball disponible. L’arribada als països industrialitzats de mà d’obra de països de l’Est, d’Àsia, de Sud-amèrica i de països subdesenvolupats ha intensificat el problema de l’atur”, així de poc rigorós es mostra el llibre de text Economia de l’editorial Almadraba, de 1r de Batxillerat. O el llibre retirat de l’editorial Anaya que afirmava que “Passats uns anys, Antonio Machado, va marxar a França amb la seva família. Allà va viure fins a la seva mort”, obviant els efectes de la Guerra Civil i de l’exili polítics de milers de persones d’arreu de l’estat.

Contra aquestes aberracions, el Ministeri d’Educació mai no ha fet res. No ha portat cap d’aquests llibres de text a la Alta Inspecció Educativa per a valorar la seva rigorositat històrica, científica o social. En canvi, alguns llibres de text parlen de "vegueries" i "comarques" a Catalunya, en comptes de parlar de "províncies", i el govern del PP, a instàncies de Ciudadanos, es posen ràpidament a inspeccionar. El secretari d’Estat d’Educació, Marcial Marin, va afirmar que, vulnerant novament l’àmbit de les seves responsabilitats polítiques, ha demanat un informe detallat per comprovar si alguns llibres de text que estan sent utilitzats a Catalunya podrien estar vulnerant la normativa vigent. Queda, doncs, contrastat el cinisme, la ideologia furibunda i la falta de rigor que porten a PP i a Ciudadanos a demanar la inspecció d’uns llibres quan van passar per alt altres que sí demostraven homofòbia, racisme, xenofòbia i masclisme clarament contrastat.

No sabem si per part del govern del Partit Popular acrediten així la seva nefasta gestió o la seva mala fe. Perquè a Espanya, el Ministeri d’Educació aprova per reial decret un currículum de grans temes que després cada comunitat autònoma pot adaptar. El sistema, doncs, permet a les escoles (normalment amb diferència entre si aquestes són públiques, privades o concertades) seleccionar els llibres de text que posteriorment no és revisat per l’Administració. Recórrer a l’Alta Inspecció Educativa només demostra com PP i Ciudadanos volen fer del contingut dels llibres de text una nova cortina de fum que tapi els autèntics maldecaps de l’educació: les retallades ideològiques consolidades en els Pressupostos de 2017, la precarietat laboral a la que han llençat el personal educatiu de les nostres escoles i com premeditadament s’està inflant els recursos públics destinats a les escoles concertades mentre es porta a la ruïna l’escola pública.

Les comunitats històricament governades per la dreta, per exemple Madrid o Catalunya, presenten xifres on ja hi ha més nens i nenes matriculats en escoles privades o privades concertades que en escoles públiques. Contra aquesta situació, ni PP ni Ciudadanos han mostrat mai més que plena satisfacció; això sí, si un llibre de text parla de "vegueries" i no de "províncies" es disparen les alarmes de l’espanyolisme més ranci que presenta una idea d’Espanya que jo no és acompanyada, segons els últims estudis sociològics, per una gran majoria dels i les persones espanyoles.

Més enllà d’això, cal també estar pendent de l’intent del Ministeri d’Educació d’alarmar a les famílies que tenen fills o filles escolaritzats a les escoles de Catalunya, arrastrant el sistema educatiu català a la inseguretat jurídica i que persegueixen políticament les llibertats al nostre país. Cal, doncs, exigir al govern del PP i als seus socis de Ciudadanos que acabin amb la utilització del sistema educatiu català com a arma política que a qui perjudica claríssimament és al conjunt de l’alumnat.

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Els llibres de text espanyols amaguen el franquisme, la història de la nostra nació, la nostra cultura ...
Anònim, 01/06/2017 a les 10:39
+38
-2
Tampoc els preocupa el més mínim que els llibres de text no diguin que el Caudillo era un assassí, que va provocar milers de morts, destrucció, exili , i que el seu era un govern dictatorial que va suprimir tots els drets a diferents col·lectius, pobles ... però és clar, això és intencionat, eren els pares, els avis, els tiets, els germans de molts dels mateixos que ara governen ... fins i tot en eren ells mateixos
MOLT BEN DIT!
Inde, 01/06/2017 a les 11:02
+13
-38
Totalment d'acord Joan.
El masclista acusa a tothom de masclista
Anònim, 03/06/2017 a les 08:32
+49
-4
Sr Mena, el què està dient vostè és una aberració total. Vostè creu que com que des del seu partit ha de posar-se a un costat en aquest tema, justifica automàticament totes les mentides que es diuen.
Per exemple ens diu que parlar de violència de gènere i dir que això ho poden fer tan homes contra dones com dones contra homes, és masclista. Ens està dient que només existeix la violència d'homes contra dones i que automàticament és violència masclista.
Suposo que sap que el 26% dels assassinats de parella és la dona que mata l'home. Però segons vostè no existeixen perquè això li xafa la guitarra quan li agrada dir que tot és masclisme.
Suposo que sap que la violència psíquica està protagonitzada pràcticament al 50% per dones i homes, com no podia ser d'altra manera, ja que el caràcter dictador-dominador en psicologia saben que és propi tan de dona com d'home. Però vostè com a bon anticientífic amaga que la dona també ho fa i diu que només és cosa de masclisme.
Ens parla d'una llei de violència de gènere, la que van fer el PSOE i el PP i que vostè aplaudeix al mateix moment que diu que son masclistes...
De fet, jo sí que considero que aquests partits, a l'igual que vostè i les feministes son profundament masclistes, perquè consideren a la dona invàlida psicològicament, irresposable dels seus actes, i per tant quasi aforada. Aquesta llei diu que la dona mereix menys pena que l'home pel mateix delicte. Això és masclisme pur.
Aquesta llei diu que l'home, i només l'home és culpable mentre no demostri el contrari. La dona no. Això és masclisme en estat pur i a més gravíssim perquè va contra la declaració universal dels drets humans, declaració que a vostè, a les feministes al PP i al PSOE li importen una merda.
Vostè és espanyol radical perquè a l'únic lloc del món on la violència en la parella li diuen acientíficament violència masclista és a Espanya:

iUna pregunta
Anònim, 03/06/2017 a les 10:47
+31
-1
Algú em pot dir què te d'incorrecte la definició:
“La violència de gènere són els maltractaments físics o psicològics que pateix una persona per part de persones del sexe oposat que tracten d’exercir sobre ella qualsevol tipus d’abús o violència”

Ho dic perquè l'articulista carrega contra aquesta definició i no diu perquè. No cal que em puntueu ni bé ni malament. No expresso cap opinió, només pregunto si algú ens ho pot explicar bé. El Sr. articulista, per exemple?

Gràcies.
Miguel Lorentte,vividor n1 de la indústria del maltractament
enginyeria social per a tots, 03/06/2017 a les 21:32
+22
-1
Mireu qui és el personatge que està darrere de tot el "cotarro" de la indústria del gènere.Un desgraciat que viu de les subvencions i que se'n aprofita de les dones maltractades per a omplir-se les butxaques.És socialista andalús,per suposat,els majors paràsits vividors coneguts de tot l'Estat Escanyol.al de "la indústria del maltractament"
Anònim, 04/06/2017 a les 09:07
+33
-1
Caldria precisar que qui viu de la indústria del maltractament son molta gent. Especialment advocats. Però no concretament del maltractament sinó de les denuncies falses de maltractaments.
Al ritme actual de denúncies, i comptant que els maltractaments reals, com és lògic només se'n denúncia una petita part (perquè complicar-se la vida denunciant si separant-te soluciones el problema?). El 250% dels homes serien denunciats una vegada a la vida. Com que les estadístiques diuen que un 22% de les dones han patit alguna vegada a la vida maltractaments, es demostra que quasi totes les denúncies son falses. Son per venjança (ell s'ha volgut separar) o per tenir la custòdia dels fills o per tenir més pensió alimentària.
Cal ser tonto de mena
Anònim, 06/06/2017 a les 10:17
+24
-0
El redactat sobre la violència de gènere és impecable, i la llei del 2014 és sexisme pur i dur que hauria de fer caure la cara de vergonya qualsevol que defensi la igualtat entre gèneres.
També amaguen la condició de dictadura del comunisme
Anònim, 06/06/2017 a les 17:27
+25
-1
Un sistema dictatorial que ha causat milions de morts per repressió, i no hi ha llibre de text que digui que el comunisme és una dictadura.
Als USA ho tenen més clar
Anònim, 06/06/2017 a les 18:48
+31
-0
Com molt bé ha dit el del tercer comentari, la definició de violència de gènere que fa aquell llibre és correcte.(No parlo ara del tema homosexual), el què és aberrant és el què diu la seva estimada llei de violència de gènere, que ens vol colar que:
A) tota violència física o psicològica feta pel marit només es per masclisme.
B) la muller no fa cap tipus de violència. Mai. Per tant, la llei no preveu les mateixes condicions en les denúncies que vulgui fer l'home.

Com que aquí s'han vetat els estudis seriosos per conèixer de forma real, els maltractament d'home a dona i de dona a home, hem de cercar estudis a l'estranger. Al fi i a la cap no divergeixen gaire. Els humans som molt semblants arreu del món. Un estudi OFICIAL dels USA, del CDC, que és qui fa aquest tipus d'estudis de salut i criminalitat als USA:

(versió resumida en castellà) ens informa que:
Han tingut maltractaments psicològics a la parella alguna vegada en la vida?
El 48,8% dels homes sí
El 48,4% de les dones sí
EMPATATS! I aquí diuen que no existeix en la dona!
Ha sofert, per part de la parella violació, violència física o assetjament?
el 28,5 dels homes sí
el 35,6% de les dones sí.
Ha sofert violència física greu per part de la parella?
14% dels homes sí
24% de les dones sí.
Ha sofert abusos sexual per part de la parella?
8% dels homes sí
16% de les dones sí.

Fins i tot això dels abusos sexuals que la gent es creu que ho fa només l'home, resulta que quan els ho preguntes en secret (els homes els hi fa vergonya dir que son abusats per les seves dones) el 8% reconeix que sí (com era d'esperar les dones força més).
O la violència física greu que aquí es nega en rodó que les dones ho facin, resulta que estan a 14-24% homes i dones. Si et claven un ganivet a la cama, sofreix igual un home que una dona.
Sí molt de bla bla
Anònim, 10/06/2017 a les 18:09
+23
-0
Però vindrà el referèndum i dirà q no va a votar
patriota inconscient de la seva pàtria
Anònim, 12/06/2017 a les 08:22
+24
-0
Molt d'acord amb el comentari del "bla, bla", en Mena ens està dient les mil pestes del PP (i és cert, el PP, segons alguns jutges és una banda delictiva, també és un partit pràcticament d'extrema dreta), i també veu que la dreta espanyola està representada pel PP, en canvi veu que a Catalunya la dreta és molt més civilitzada.
En canvi ell, probablement optarà per quedar-se amb l'Espanya del PP. La identificació nacionalista no autoreconeguda fa estralls.
penós
Anònim, 14/06/2017 a les 07:59
+23
-0
Penós escrit. A alguns els agradaria que ser home i heterosexual fos delicte.
"De porc i de senyor se n'ha de venir de mena". Diu l'adagi nostrat.
Anònim, 15/06/2017 a les 12:21
+16
-0
Visca Catalunya lliure, completa, independent i democràtica.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Joan Mena
Diputat al Congrés per En Comú Podem. A Twitter: @joanmena.
Elsa Artadi, a la manifestació de Brussel·les | ACN
Oriol March | 1 comentari
01/01/1970
Amb una trajectòria acadèmica impecable, doctorat a Harvard inclòs, la directora de campanya de Junts per Catalunya va créixer a l'ombra de Mas-Colell dins l'administració | En l'última legislatura ha estat una peça clau de l'engranatge de Puigdemont a Palau | Tot i haver format part de la direcció, fa unes setmanes va donar-se de baixa del PDECat per "raons personals"
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i les eleccions del 21 de desembre
 09:10 Elsa Artadi, el secret més ben guardat de JxCat; perfil de la directora de campanya de la candidatura, per Oriol March. Amb una trajectòria acadèmica impecable, doctorat a Harvard inclòs, va créixer a l'ombra de Mas-Colell dins l'administració. En l'última legislatura ha estat una peça clau de l'engranatge de Puigdemont a Palau. Tot i haver format part de la direcció, fa unes setmanes va donar-se de baixa del PDECat per "raons personals".
 08:22 DE GUSTOS I COLORS El film, la sèrie, el llibre i la cançó preferits de Miquel Iceta, a la secció cultural d'Esteve Plantada.
 07:33 PORTADES «El último esperpento del independentismo», a l'«ABC». Recull de les portades dels mitjans catalans i espanyols de paper.
 07:20 M'HI POSO PER... Bel Olid, la veu més feminista de la CUP; un nou retrat d'independents del 21-D a càrrec d'Aida Morales. La número 6 de la llista de la CUP per Barcelona considera que pot aportar "una mirada fresca" i independent en una candidatura en la qual diu sentir-se "molt còmoda".
 07:11 Josep Rull: «No tenen prou barrots per empresonar tanta dignitat». El conseller, just una setmana després del seu alliberament, ha compartit cartell amb Elsa Artadi, Pilar Calvo, Joan Torres, David Bonvehí i Valentí Junyent en l'acte central de Junts per Catalunya al Bages, a Manresa. Crònica de Pere Fontanals.
 06:51 EL DESPERTADOR de Ferran Casas: Enquestes que condicionen. "Els sondejos, que vaticinen un triple empat entre ERC, Junts per Catalunya i Cs, poden crear un efecte de carro guanyador. Els independentistes apel·len a l'exili i als presos", diu el subdirector de NacióDigital. Avui també són notícia les actuacions del Suprem, el remei castrense de García Albiol, el pacte antiterrorista i Frank Sinatra.
 23:28 L'independentisme, a les portes de la majoria absoluta segons una enquesta sobre el 21-D. ERC guanyaria les eleccions amb 33 escons però la suma dels partits independentistes es quedaria amb 66 diputats, a dos de la majoria absoluta.
 22:22 PÒQUER DE CAMPANYA 11 de desembre: Dante Fachin es mulla, Domènech evoca, Rajoy avisa i Parlon ataca; per Ferran Casas. 
 21:53 Més de 200 persones rebutgen les maniobres de l'exèrcit espanyol a Tarragona. La Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau ha manifestat "la nostra oposició als exèrcits, que mai no poden ser garantia de pau" i ha rebutjat "l'ús de les instal·lacions del territori com a base d'operacions o maniobres militars". La protesta ha acabat davant la Delegació de Defensa. 
 21:57 El litigi de Sixena alimenta l'enfrontament entre blocs camí del 21-D. Crònica de l'abast polític d'una jornada de tensió a Lleida, a càrrec d'Àlvar Llobet. El trasllat de les obres del Museu de Lleida a l'Aragó intensifica les crítiques del sobiranisme a les formacions que van avalar l'aplicació de l'article 155, amb especial intensitat cap al PSC.
 21:52 La Junta Electoral exigeix la retirada de la pancarta «Llibertat presos polítics» a Sabadell. Ho fan davant la denúncia de Ciutadans i PP. L'Ajuntament, de moment, no ha respost què farà.
 21:50 LA CARAVANA. L'aniversari de noces més trist de Joaquim Forn: el conseller d'Interior, empresonat a Estremera, celebrava aquest divendres els 25 anys de casa amb la seva dona, Laura. Per Oriol March.
 21:36 La CUP presenta al cinturó que Ciutadans és «el cavall de Troia de l''aznarisme'». L'exdiputat David Fernàndez demana que ningú es pensi que el partit d'Arrimadas és una formació d'esquerres. Informa Aida Morales des de l'Hospitalet de Llobregat. 
 21:28 Gabriel Rufián, a l'acte d'ERC a la Ràpita: "L'1 d'octubre aquí van entrar a sang i us van moldre a pals, recordeu-ho perquè el 21 de desembre els hem de moldre a vots", ha dit a un públic que, emocionat, ha tornar a omplir el pavelló que estava ple de gent votant el dia del referèndum fins que va irrompre la Guàrdia Civil.
 21:21 Iglesias aposta per un govern de «reconciliació» que inclogui independentistes. Ho expliquen Sara González i Jonathan Oca des de Tarragona.
 

El líder de Podem, Pablo Iglesias, al míting dels comuns a Tarragona Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú
 21:16 Raül Romeva, a l'acte d'ERC a La Ràpita: "Avui fa una setmana que sortíem sis persones de la presó després d’un mes de captiveri, i havia de ser un dia de felicitat després d’un mes. Ja us podeu imaginar que no ha estat fàcil. I no ho va ser, i malgrat que ens va fer una il·lusió enorme abraçar aquells que estimem, quatre pesones romanen tancades. Això va fer que quan vam sortir ens vam conjurar a sortir a guanyar". 
 21:01 Puigdemont alerta que hi haurà més empresonaments si guanya el bloc del 155. El president de la Generalitat, en un míting a Tortosa, assenyala que l'Estat vol privar de llibertat "tothom que passava per allà" en la maquinària del referèndum. Per Oriol March des de Tortosa.
 20:58 LA CARAVANA Ciutadans per terres càtares; la contracrònica de Pep Martí sobre la campanya de Ciutadans. 
 20:58 
 20:39 
 20:29 L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, escalfa la campanya i acusa Carles Puigdemont d'haver governat amb "tics de tirania". Parlon retreu que l'actuació del president català en moments com l'1-O deriva en insults homòfobs a Miquel Iceta i que a ella l'insultin amb un "xarnega de merda"; informa Jordi Bes.
 20:18 Eduard Pujol, portaveu de Junts per Catalunya, carrega amb molta duresa contra Miquel Iceta i Àngel Ros, del PSC, pel seu suport al 155 i pel trasllat de les obres de Sixena. La candidatura de Puigdemont calcula que té vots fronterers decisius amb els socialistes.
 20:19 
 20:18 
 20:14 Arrimadas va al feu d'Antoni Balmón amb els vots socialistes en el punt de mira, informa Pep Martí. 
 20:11 Mònica Sales, candidata per Tarragona i dirigent del PDECat a les Terres de l'Ebre, recorda que Joaquim Forn celebra aquest dilluns 25 anys de casats amb la seva dona i que, des de la presó, no l'ha pogut abraçar.
 20:11 El cap de llista dels "comuns", Xavier Domènech: "Necessitem un acord que permeti canviar Catalunya per canviar també Espanya i fer fora el PP" 
 

Xavier Domènech, al míting de Tarragona Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú

 20:06 Comença el míting central d'ERC a les Terres de l'Ebre. Un miler de persones reben d'empeus el conseller Romeva amb el crit de "llibertat" omplint d'emoció el  pavelló firal de La Ràpita, on hi va haver la brutal càrrega policial el passat 1 d'octubre.
 20:06 El candidat a la presidència de la Generalitat per Catalunya en Comú Podem, Xavier Domènech, recorda que "nosaltres tenim la clau de la sortida d'aquest país, els blocs només bloquegen" i afegeix que "els oblidats tenen memòria" i que seran els que faran possible el canvi.
 20:04 Segons Parlon, governar amb "tics de tirania" provoca "un efecte en cadena" que provoca que un professor universitari de prestigi s'atreveixi a proferir insults homòfobs contra el candidat socialista al 21-D, Miquel Iceta, o que a ella mateixa que per ser filla de migrants li diguin "xarnega de merda".
 20:04 En el míting del PSC a Badalona, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha retret a Carles Puigdemont que hagi governat amb "tics de tirania", com quan va dir que s'havia d'interpel·lar els alcaldes que no volien cedir espais municipals per al referèndum de l'1-O, ja que llavors "tothom s'atreveix a actuar com un tirà".
 20:03 Domènech recrimina a Iceta, ja que va dir que els catalans havíem viscut per sobre de les nostres possibilitats i li ha etzibat que "no així Miquel, han robat per sobre de les nostres possibilitats". "Que no ens expliquin històries i que no ens diguin que no hi ha recursos".
 20:03  Domènech carrega contra Arrimadas per voler canviar l'escola pública i això és perquè no l'ha trepitjat mai" perquè "si ho hagués fet sabria que no se l'ataca, se la defensa".
 20:03 Xavier Domènech afirma que "la dinàmica de blocs en la que ens volen atrapar deixa fora a la gent i Catalunya s'ha de construir amb la gent, amb els seus anhels i no sense ells".
 19:56 
 19:51 Inés Arrimadas diu a Corrnellà que "Catalunya es tornarà a aixecar" i que el 21-D "és una oportunitat que no podem deixar escapar".
 19:52 Sáenz de Santamaría: «La factura econòmica del procés és molt profunda». La vicepresidenta del govern espanyol exigeix un executiu català "dins la llei" per no "cronificar" els "danys" en els sectors del turisme, el comerç i la restauració. No descarta tornar a aplicar el 155.
 19:45 Yolanda López, candidata de Catalunya en Comú Podem per Tarragona, carrega contra el projecte de Hard Rock -antic BCN World- i afirma que "no volem ser Las Vegas, volem ser Sillicon Valley".
 19:42 El secretari general de Podem tanca la seva intervenció demanant que no s'utlitzi el vot com una venjança i que es faci servir per canviar les coses. 
 19:41 Iglesias afirma que "les banderes no omplen la nevera" i, per aconseguir el vot dels indecisos, assegura que la candidatura dels "comuns" porta "fets i no promeses".
 19:35 Pablo Iglesias, assegura des de Tarragona que es impossible independitzar-se de Mariano Rajoy: "Cal fer fora Mariano Rajoy". Per això cal un govern compromès a fer-ho, i recorda que el PDECat va votar en contra d'una moció de censura contra el govern del PP.
 19:34 El portaveu de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta, diu en el míting que el partit fa a Cornellà que "el nacionalisme ja ha perdut perquè s'ha acabat el silenci".
 19:33 
 19:33 Soraya Sáenz de Santamaría aposta per reimpulsar la marca Barcelona però considera "crucial" un canvi de govern a Catalunya "per tenir un interlocutor dins la llei que es preocupi per donar la volta a la situació econòmica".
 19:29 Pablo Iglesias intervé al míting de Catalunya en Comú Podem a Tarragona: "Hem dit moltes veritats incòmodes als monàrquics, els hem dit que utilitzen la repressió per tapar la seva corrupció".
 19:19 Ferran Bel, alcalde de Tortosa, al míting de Junts per Catalunya en aquesta ciutat: "La lectura que es farà la nit del 21-D a totes les cancelleries d'Europa es basarà en dues coses: el resultat de Puigdemont i el resultat del sobiranisme".
 19:15 
 19:14 La Junta Electoral desestima el recurs de Barcelona i manté la prohibició sobre la il·luminació groga. Insisteix que aquesta actuació té una "finalitat partidista" i que l'Ajuntament ha vulnerat el principi del respecte a la neutralitat política.
 19:13 El PP denuncia TV3 per l'especial sobre la manifestació de Brussel·les que mai va fer. Els populars consideren que la cobertura de la mobilització que va fer la cadena va ser contrària al que estableix la llei electoral.
 19:05 EL DIARI de CAMPANYA del 36 5 de febrer: Gil Robles defineix les eleccions com la batalla decisiva contra la revolució. El líder de la dreta espanyola crida a "esclafar la subversió" i començar una etapa de construcció nacional d'Espanya. Una nova entrega, en blanc i negre, del diari de campanya del 36 a càrrec de Pep Martí.
Entrades anteriors »
01/01/1970
Els productes estan associats a un brot de salmonel·losi en nens menors de sis mesos a França
El cap de llista dels comuns, Xavier Domènech, durant un míting | Dani Gago / Catalunya en Comú
01/01/1970
Des del míting de El Vendrell, una bandera catalana acompanya el cap de llista dels "comuns" per alimentar el perfil de "presidenciable"
Carles Puigdemont intervé al míting de Junts per Catalunya a Mollerussa | Junts per Catalunya
01/01/1970
La candidatura de Carles Puigdemont emet abans dels mítings unes declaracions de Rafael Catalá sobre els ferits de la jornada del referèndum
Publicitat electoral del 21-D al metro de Barcelona. | Adrià Costa
01/01/1970
La manifestació de Brussel·les, el pont, el debat de la unilateralitat i la competència -encara suau- a l'independentisme i a l'unionisme marquen el primer tram de la cursa del 21-D | La participació duu de corcoll els partits mentre ERC i Cs polaritzen la campanya i Puigdemont puja a les enquestes aliè als dubtes sobre el seu futur
Carles Riera, cap de llista de la CUP | Adrià Costa
01/01/1970
El comentari editorial de NacióDigital amb el protagonista, la proposta, la frase i l'estirabot de la campanya electoral del 21-D
Algunes de les principals despeses de campanya són el mailing o la infraestructura dels actes. | ERC
01/01/1970
Dues entitats financeres han negat als republicans un préstec per fer front a les despeses fins al 21-D, tot i que el partit no té cap deute amb els bancs i la subvenció electoral posterior permetria tornar els recursos