Opinió

Alerta: es carreguen els ajuntaments

«Sempre 'basado en el interés general', la casta dels alts funcionaris madrilenys no deixa de modelar l'Estat com ells creuen. La perversió del sistema»

| 17/05/2017 a les 22:03h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 17/05/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Hawai, Bombay son dos paradisos... mentre a Madrid ens distreuen amb fum, primàries i cançonetes, el govern de l'Estat ens ofega (més). Amb el Castor? La llengua a les escoles? Les autopistes radials de Madrid? Ni tan sols amb les Rodalies o l'aeroport del Prat. No només amb això. El passat divendres el BOE -l'arma de destrucció massiva més poderosa que existeix- va publicar el Real Decreto 424/2017, de 28 de abril, por el que "se regula el régimen jurídico del control interno en las entidades del Sector Público Local". Bé, un decret més dels divendres de Soraya al país del Consejo de Ministros. Doncs no, ara es carreguen els ajuntaments. També molesten, es veu.

De nou ens punxen per on fa mal. L'Estat viu en la seva torre d'ivori de la Villa y Corte i dispara contra qui fa la feina: comunitats i ajuntaments. Fa uns tres anys (desembre de 2013) tot el món local va sortir en tromba en contra de la La llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local (LRSAL). Ah, la racionalització. Quant de mal s'ha fet en nom de la raó, des de Robespierre a Mao. Ai. Es tractava de treure les competències dels ajuntaments. Ara es tracta de no poder tocar els diners. Bé, fins a 3.000 euros, després haurà de decidir un funcionari, un interventor. Arreglem la vorera? Ja veurem. Millorem l'escola? Depèn. Jo no he votat a un interventor mai de la vida. I vostè? Ja ens entenem. Doncs això és la revolució, el despotisme il·lustrat dels Montoro boys.


Sempre "basado en el interés general", la casta dels alts funcionaris madrilenys no deixa de modelar l'Estat com ells creuen. La perversió del sistema. Ara, ja a mig article, ho puc dir: defenso i defensaré a peu i a cavall els funcionaris públics del món local (i de la Generalitat afegeixo). Sense ajuntaments i diputacions amb prou feines podríem sortir al carrer. Exagero, potser sí, però no gaire. L'interès general és com la majoria silenciosa, jo no l'he vist mai. No podem combregar amb rodes de molí, avui són els semàfors i demà arrestats a casa. Curiós que un govern autonomenat liberal sigui tan comunista, però això ja tenia un nom i als anys trenta ja va funcionar: nostàlgia dels nostàlgics.

El que m'espanta gairebé tant com l'aparició d'aquest decret (visca el consens) és que gairebé ningú hagi dit res de res. Hola! Sí, sí, ens estan prenent la cartera. Si per la LRSAL vam sortir al carrer, ara hauríem d'armar al poble (permeteu-me la figura). És molt greu, és fatal, un atac letal a l'autonomia local. I l'autonomia local no és només fer festes majors i obrir la piscina a l'estiu. Estem parlant del primer bastió de la política social. Estem parlant de la política de primera divisió, de la de que es fa dempeus. Estem parlant de la democràcia i del sistema democràtic. Senyor Montoro i senyora Sáenz de Santamaría, si volen jugar al "joc de trons" (del PP), millor s'esperen que facin la setena temporada de la sèrie i mireu com els catalans sortim dels "jocs de la fam".

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Chapeau !
Anònim, 18/05/2017 a les 06:22
+19
-10
No sabria com expressar millor el que ens expliques.
No fem trampetes
Jep14, 18/05/2017 a les 07:30
+12
-18
Intencions nefastes de Soraya, Montoro i el govern espanyol, segur. Exigència democràtica de llibertat nacional i d'autonomia municipal, tota. Però aprofitar per avalar l'actuació sense control en entitats locals és trampós. Algú podria dir que és molt de l'antiga CDC. Oi, Joan?
Control totalment necessari.
Jan Original, 18/05/2017 a les 09:39
+14
-2
També aniria be recordar que al «mon local» es on hi ha hagut mes corrupció. Alguns encara es pensen (com va dir una ministra del Zapatero) que els diners públics no son de ningú, i a partir d”aquesta premissa tot es possible.
Els ajuntaments es tenen que controlar, no a partir de 3000 euros, a partir d”un euro. El que passa es que alguns estaven molt ben acostumats :) i ha passat el que ha passat. Com es diu en espanyol: «de aquellos polvos estos lodos».
2017
Anònim, 18/05/2017 a les 10:10
+12
-20

És urgent eliminar les comunitats autònomes. Són un càncer maligne per al poble pagà. De segur que si ho sotmeten a referèndum, la MAJORIA votaria la fi de les comunitats autònomes.

Pel que fa als ajuntaments, perfecte que decideixin els Cossos de l'Estat: El Secretari, l'Interventor i el Tresorer. Persones de molt alt nivell que han de controlar els malbarataments públics dels politics.

I també s'haurien de reduir el nombre d'ajuntaments. Aquests només haurien d'existir en municipis amb poblacions superiors a 100.000 h., Fent-se càrrec les diputacions de la gestió dels municipi inferiors a aquesta població. Per exemple, la comarca del Bages hauria de ser administrada per una diputació. Així ens estalviaríem la despesa d'aquests ajuntaments de mini poblacions d'aquesta comarca.

Pel que fa a la llengua, A Espanya s'ha d'obligar a aprendre l'idioma oficial de l'Estat, el castellà, i també l'anglès per ser la llengua imperial del planeta. I a Catalunya s'ha d'ensenyar el castellà i l'anglès prioritàriament a les escoles, com a França s'ensenya francès en el que vostès anomenen Catalunya Nord (sud de França). El català és una llengua regional, de poblets, llogarets, i no té cap ús fora del nostre territori. El castellà si. Els anglesos, tenen com a segon idioma preferit a l'hora d'aprendre l'espanyol; és a dir, el castellà. En un món cada vegada més globalitzat, anglès i castellà són els idiomes que han d'aprendre els nostres fills. És el futur. Doncs les lengüas minoritàries tendeixen a desaparèixer per no tenir cap utilitat.

Deixem-nos de sentiments (utilitzats pels polítics per manipular als incauts) i anem al que pràctic. Doncs en el futur sorgiran altres mètodes de comunicació que posaran fi a l'anglès, al castellà, al xinès, etc. LLENGUA UNIVERSAL.
2017
Anònim, 18/05/2017 a les 10:25
+10
-19
I quant ha gastat Catalunya en el seu procés cap a res; és a dir, la independència?
Això del Castor és xavalla al costat del malbaratament del procés.
Catalunya és l'única comunitat espanyola que té unides totes les seves províncies per l'AVE.
A Catalunya només tenim multinacionals i, per tant, fora de la UE, no les tindrien aquí.
2017
Anònim, 18/05/2017 a les 10:40
+8
-18
Si la distribució d'escons del Parlament fos proporcional a la població, JxS i la Cup tindrien 65 escons, i la resta no nacionalista 68.

Els barcelonins, que mantenim a la resta de Catalunya, estem falts que el nostre vot valgui menys que el d'un ciutadà de mini municipi o llogaret.

en el interés general dels catalans...
Anònim, 18/05/2017 a les 11:12
+13
-7
INDEPENDENCIA
Llegir no fa mal
Anònim, 18/05/2017 a les 13:44
+14
-2
Els ajuntaments tenen unes competencies propies i unes de delegades.
Estan perfectament enumerades. Informeu-vos
@2017
Anònim, 18/05/2017 a les 15:09
+8
-4
He llegit mols comentaris dien bestieses de trols uniópates com tu, pero et pug assegurar que tu gairebé els superés, truca al teu amic en Rajao, queda amb ell per llepar-li les sabates, demanar-li augment de sou i de pas que t'anomeni botiflerot de l'any, segur que t'ho mereixes. Ven lluny de personatges com tu.
La cuestión ...
Anònim, 18/05/2017 a les 15:43
+4
-5
No es otra que el mas de lo mismo con Madrid. Es que Madrid nos roba, sabe usted...
Hasta el gorro de tanta simpleza y de tanta gente metiendo la mano donde no debe, en Madrid y en cualquier ayuntamiento.
Solo falta que salgan muchos defensores ayudando a que haya mas chorizos dentro de los ayuntamientos.
2017
Anònim, 18/05/2017 a les 18:26
+0
-1
PER 15:09

Tu ets molt dolent i segur que si obeeixes als caps del procés cap a la independència o, millor dit, cap a RÉS.

El vostre tarannà democràtic queda despullat amb el vostre vòmits contra la llibertat d'expressió; és a dir, tot el que no pensa com vosaltres, els nacionalistes de pa sucat, són enemics. Això ja us ve del passat, en 1705 els vaixells anglesos, que van pactar amb els senyors de l'interior de Catalunya, van sotmetre Barcelona als Àustries després d'un llarg setge i bombardeig de la plaça *. Després, un cop abandonada la plaça pels anglesos, les forces borbòniques van tornar a prendre la plaça.

Jo vaig votar NO a la Constitució i, vist els resultats, veig que no em vaig equivocar. també vais votar no a l'Estatut. Si els nacionalistes de pa sucat haguessin fet el mateix ... Però, per contra, Catalunya va ser la segona comunitat d'Espanya que més va recolzar la Carta Magna, a tan sols dues dècimes de Madrid. És a dir, 2.701.870 catalans van recolzar la Constitució. Avui, amb un cens electoral molt superior, sou incapaços d'obtenir 1.900.000 vots a favor de la vostra mamarratxada independentista.

A casa meva no hi ha ni bandera espanyola ni catalana i, molt menys, cubana. Per descomptat tan poc m'agraden els himnes. Afortunadament el d'Espanya no té lletra com el de Catalunya i el seu patètic "els segadors".

Sóc un ciutadà català-espanyol que paga els seus impost d'acord amb la normativa legal vigent. I això és el que compta. La resta són mamarratxades feixistes. La unió definitiva, la desunió resta.


* En què bàndol, borbons o Àustries, van lluitar els seus avantpassats en la guerra de successió? ¿Ho sap?

al 2017
Anònim, 18/05/2017 a les 23:02
+1
-0
En honor a su il·lustre ignorància le hablo en el idioma del imperio, para decirle que solo se habla Español en Sudamerica , excepto el país mas grande Brasil y otros paises
yo he viajado por mi profesion a mas de 300 paises por todo el mundo hablando inges , y le pueo assegurar que es la única llengua universal.por no conocer no conocen ni a España y por desgracia para usted , los que la conocen la agrupan en país pobre maleducado y corrupto, por lo que yo les digo que soy de Barcelona,Catalunya y recibo admiración , y por cierto comprenden y saben la problemàtica del referèndum y estan de acuerdo
Lo siento por ud , però es la realidad
saludos

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Joan Foguet
Un català de Barcelona i boig del Twitter. Periodista grafòman. Actualment dircom de @LaXarxa. Militant i vigilant de @Periodistes_org i @grupbarnils. A la pràctica: acció en mitja dotzena de redaccions periodístiques (La Razón, Actual, Expansión, El Punt, El País i més). Més a www.joanfoguet.cat i a @joanfoguet.
Carles Puigdemont intervé en l'acte de democristians a favor de Junts per Catalunya | Junts per Catalunya
Oriol March
01/01/1970
El president de la Generalitat s'erigeix com a "vot útil" en la recta final de la campanya en un acte amb democristians a favor de Junts per Catalunya | El candidat suma els suports de Joana Ortega i Josep Maria Vila d'Abadal, que signen un manifest a favor seu
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i les eleccions del 21 de desembre
 13:42 Iceta: «Junqueras és l'osset que tots hem volgut tenir en un moment». Desafortunades declaracions del socialista a Onda Cero, que recorden les mofes dels policies espanyols.
 13:31 Puigdemont avisa ERC que «alterar» el Govern legítim serà donar la raó a Rajoy. El president de la Generalitat s'erigeix com a "vot útil" en la recta final de la campanya en un acte amb democristians a favor de Junts per Catalunya. Per Oriol March.
 13:21 Tercera enquesta prohibida de les eleccions del 21-D des d'Escòcia: l'escenari es manté molt estable respecte les entregues anteriors.
 13:07 Joana Ortega i Vila d'Abadal fan costat a Puigdemont en la recta final del 21-D. L'exvicepresidenta del Govern i l'expresident de l'AMI se sumen a un acte de campanya de Junts per Catalunya i signen un manifest de democristians a favor del president. Informa Oriol March.
 13:00 
 12:57 Puigdemont tancarà dimarts la campanya amb un «megamíting». Es podrà seguir arreu del país a través d'una pàgina web específica.
 12:50 El vídeo sobre l'1-O, un dels més vistos de l'any a Human Rights Watch. La brutalitat policial durant el referèndum comparteix llista amb reportatges sobre l'Estat Islàmic, la guerra de Síria o la tortura a Egipte.
 12:48 Josep Borrell torna a carregar contra el sobiranisme: "Té un nivell de comprensió extraordinàriament baix". L'exministre espanyol i expresident del Parlament Europeu avisa que una Catalunya independent quedaria fora de la UE, cosa que seria "una condemna a mort" per a l'economia del país; informa Jordi Bes.
 12:32 Josep Maria Vila d’Abadal, exalcalde de Vic i president del consell nacional de Demòcrates (partit integrat a la llista d’ERC), participa en l’acte de suport de personalitats democristianes a Carles Puigdemont.
 12:34 DE GUSTOS I COLORS Puigdemont, en el bucle infinit de la història; el perfil cultural del candidat de Junts per Catalunya, a càrrec d'Esteve Plantada. Puigdemont tria Roger Mas, la pel·lícula alemanya "El caso Fritz Bauer", el llibre "El sentido del rumor", i el catàleg de Filmin.
 12:21 El candidat del PSC al 21-D, Miquel Iceta: "Si arribo a president, comptaré amb el bo i millor de la nostra experiència europea i internacional, amb independència dels colors polítics". Iceta cita Ignasi Guardans, Javier Solana i Josep Antoni Duran i Lleida, entre altres 
 12:16 La Policia Municipal de Sabadell impedeix acabar una pintada per la llibertat dels presos polítics, a l'entrada sud de la ciutat. S'han identificat diverses persones que estaven duent a terme l'acte reivindicatiu.
 12:01 
 11:58 Josep Borrell: "Això que declarem la independència i negociem amb Europa una permanència ràpida ja s'ha acabat. Aquest fantasma l'hem mort. Ja sabem que les independències porten a l'exclusió de la UE".
 11:57 M'HI POSO PER... Rosa Cañadell i l'aposta pels que «mai han guanyat». L'exportaveu d'USTEC va al número 79 de la llista de Catalunya en Comú-Podem. Ho explica Sara González
 11:58 En un acte de campanya del PSC sobre polítiques europees, l'exministre i expresident del Parlament Europeu, Josep Borrell, afirma que el discurs independentista a Europa "provoca un rebuig estructural i lògic perquè va en contra de la raó de ser de la UE", i responsabilitza a Carles Puigdemont del fet que hagi perdut el suport de la comunitat internacional 
 11:43 Marta Rovira insta JxCat a aparcar el debat sobre el president i «concentrar l'energia en el 21-D». La dirigent d'ERC no renunciarà a intentar el diàleg amb l'Estat i confia que la CUP ho respecti i això no freni acords, ho explica Roger Tugas.
 11:29 Puigdemont: «El 21-D està en joc legitimar o no el 155». L'entrevista a RAC1 del president de la Generalitat i candidat de Junts per Catalunya, en deu frases.
 11:18 Raül Romeva assisteix per sorpresa a un acte d'ERC a Caldes de Montbui, on va viure durant més d'una dècada. El conseller d'Exteriors alerta que molts ciutadans espanyols veuen la situació que es viu a Catalunya tal i com els informen els mitjans de Madrid.
 11:18 Soraya Sáenz de Santamaría, al Senat sobre el 155: «Els objectius dels independentistes eren un engany massiu». La vicepresidenta del govern espanyol assegura  que ha estat un encert l'aplicació de l'article 155.
 11:10 VÍDEO Arrimadas demana el vot per Ciutadans a La Sexta amb un to marcadament televisiu: "A la vida hi ha oportunitats que no es poden deixar escapar".
 11:01 Marta Rovira reclama a les forces independentistes aparcar el debat sobre qui s'ha d'investir després de les eleccions i reclama "concentrar les energies en el 21-D" per convertir els comicis "en una oportunitat", ja que "el govern espanyol no podrà no assumir el resultat d'aquestes eleccions que ell ha convocat i de què mig món està fent un seguiment".
 10:51 Més represàlies a Jordi Sànchez a la presó: ara no pot parlar ni amb la seva família.
 10:30 Carles Puigdemont, sobre l'endemà de les eleccions: "Això no va de noms, està en joc legitimar o no el 155".
 10:18 Carles Puigdemont explica a RAC1 que, en les hores posteriors a l'aplicació del 155, l'executiu  va arribar a un acord clar: "Aquest govern havia de mantenir la legitimitat en un lloc segur". "També vam deixar clar que havíem de respectar les decisions personals de cadascú", assenyala.
 10:11 Carles Puigdemont: "A l'estat espanyol no hi ha separació de poders i la mateixa vicepresidenta Santamaría ho ha reconegut". El president de la Generalitat, cessat pel 155, considera que les declaracions de la mà dreta de Rajoy són un nou senyal que "calia anar a Brussel·les a defensar-nos".
 10:07 Carles Puigdemont, sobre les llistes separades: "Jo vaig apostar per anar junts perquè el moment és tan greu que demana una resposta de país". El candidat de JuntsxCat subratlla que "anem separats, però no s'ha de culpar a ningú". "No ens confonem d'adversaris", remarca. 
 10:06 Puigdemont, president de la Generalitat i candidat de Junts per Catalunya, continua apostant per dialogar amb Moncloa: "Sempre cal estar obert a pacte amb l'Estat". 
 10:02 Carles Puigdemont: "No tinc previst demanar asil polític a Bèlgica".
 09:58 Carles Puigdemont: "L'única via per restablir les institucions és un compromís explícit de l'estat espanyol per respectar el resultat de les urnes a partir del 21-D". 
 09:53 El president de la Generalitat i candidat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, assegura en una entrevista a RAC1 que l'objectiu de l'independentisme el 21-D és denunciar amb els vots un "cop il·legítim" per part de l'Estat, el qual "ha liquidat el Parlament".
 09:28 VÍDEO Els candidats independentistes responen el menyspreu d'Albiol a l'escola catalana. Xoc del candidat del PP amb Josep Rull i Carles Mundó per afirmar que l'adoctrinament és una realitat a l'educació catalana.
 08:41 VÍDEO Mundó a Arrimadas: «Li he de dir senyora o senyoria?». El representant de la candidatura d'ERC al debat de La Sexta i la presidenciable de Ciutadans van protagonitzar intensos cara a cara.
 08:33 ÁUDIO Junqueras assegura, en la seva primera entrevista telefònica, que vol presidir un govern de «màxima unitat». El vicepresident diu que la seva estada a presó és "per coherència" i "donar la cara".
 08:13 Oriol Junqueras diu, en una entrevista amb àudio a RAC1, que espera presidir un govern de "màxima unitat" i que espera ser al Parlament a la sessió d'investidura.
 07:35 PORTADES La premsa espanyola, nerviosa per una possible patacada del PP a Catalunya. Recull de les portades dels mitjans catalans i espanyols de paper.
 06:42 EL DESPERTADOR de Ferran Casas: La desesperació de Rajoy. "El PP és víctima del vot útil a Ciutadans i els seus dirigents opten per l'estirabot constant en l'intent de frenar Arrimadas. Si fracassen, el president espanyol haurà d'assumir responsabilitats", diu el subdirector de NacióDigital. Avui també són protagonistes Junqueras, el debat de TV3, Domènech i Albiol, la Mancomunitat i Stalin.
 00:18 ENQUESTA Qui ha guanyat el debat de la Sexta? Participeu a l'enquesta de NacióDigital. 
 00:18 Els principals xocs i l'1x1: així ha estat el debat a La Sexta; per Sara González i Roger Tugas.
 23:49 Xavier Domènech: "No estimes la teva terra ni estimes la seva gent quan la fas més desigual, tampoc quan la divideixes".
 23:46 Miquel Iceta demana el vot dels que volen que "el sentit comú torni a Catalunya".
 23:45 Carles Mundó: "Voteu pensant en els de l''a por ellos'. Voteu pensant en l'excés del 155".
 23:45 Josep Rull defensa una Catalunya on l'"únic límit al seu desenvolupament" sigui "la voluntat del poble.
 23:44 Xavier García Albiol reclama un PP "fort" al Parlament per fer un "canvi" que deixi l'independentisme fora del Govern.
 23:44 Vidal Aragonés assegura que la CUP és garantia, tal com s'ha demostrat des que va entrar al Parlament i fins al referèndum: "Amb la CUP passen coses".
 23:28 Inés Arrimadas promet "seny, tranquil·litat i reconciliació" i ser la "presidenta de tots els catalans".
 23:10 Xavier García Albiol afirma que "en una part de l'escola catalana s'està adoctrinant els nens" i demana a PSC i Cs si estan disposats a fer "canvis".
 23:18 ENQUESTA Qui està guanyant el debat de la Sexta? Respon l'enquesta de NacióDigital. 
 23:07 Xavier García Albiol, com va fer al debat de TVE, torna a recomanar parlar amb els taxistes.
 22:47 Carles Mundó (ERC) i Vidal Aragonès (CUP) recorden a PP i Cs que 3.000 empreses van iniciar els tràmits per traslladar el domicili social però només els han completat unes 300.
Entrades anteriors »
Carles Puigdemont, a Brussel·les | Delmi Álvarez
Esteve Plantada
01/01/1970
El cap de llista de JxCat a les eleccions del 21-D tria Roger Mas, l'alemanya "El caso Fritz Bauer", "El sentido del rumor" i el catàleg de Filmin
El Palau de la Generalitat, tancat i barrat | Adrià Costa
01/01/1970
«El debat nacional intens dels darrers anys ha desdibuixat o ha deixat en segon terme d’altres prioritats polítiques igualment necessàries si volem consolidar un país de major progrés social i econòmic»
01/01/1970
Els politòlegs Marc Sanjaume i Joan Botella descarten una alteració substancial dels resultats, malgrat els dubtes "raonables" de frau | La població pot comprovar el registre censal i aclarir dubtes als seus ajuntaments
Xavier García Albiol, cap de llista del PP | Adrià Costa
01/01/1970
El cap de llista de PP a les eleccions del 21-D tria "El caçador" de Michael Cimino, Fernando Aramburu i Almudena Grandes, "CSI" i les cançons d'Enrique Iglesias
Carles Riera, candidat de la CUP | Adrià Costa
01/01/1970
El candidat de la CUP insta les forces "republicanes" a desplegar la declaració del 27 -O i aplicar la llei de transitorietat | Recalca que si cal assumiran "responsabilitats" de Govern i demana als "comuns" abandonar "el terreny fictici de l'equidistància" | Afirma que Puigdemont respon a una "realitat més lliure" que el "peix al cove" del PDECat
Mariano Rajoy i Xavier García Albiol en un acte de campanya a Badalona | PPC/Job Vermeulen
01/01/1970
El candidat del PP visita un magatzem de Càritas inaugurat per ell mateix en la seva etapa com alcalde de Badalona