Per a Batet, el GAL no era terrorisme

«Senyora Batet, el GAL era una banda terrorista, una banda terrorista creada pel govern espanyol del PSOE, el seu partit, a través de les clavegueres de l’Estat i finançada amb diners públics»

| 28/05/2016 a les 00:02h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 28/05/2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El fet que Arnaldo Otegi fos rebut dies enrere per la presidenta del Parlament de Catalunya ha fet que els tres partits del búnquer nacionalista espanyol, PP, PSOE i Ciudadanos, n’hagin dit de l’alçada d’un campanar. Xavier García Albiol, com era d’esperar, ho ha fet en el seu to tavernari habitual i no cal fer-ne cas, però sí que convé dedicar una rèplica a la flagrant incongruència d’Inés Arrimadas i Meritxell Batet sobre aquesta qüestió. Vull dir que és ben curiós que les víctimes del GAL no existeixin per a cap de les dues. Ja sabem que són víctimes bandejades, perquè constitueixen el testimoni viu d’uns crims d’Estat en nom de la "unitat d’Espanya", però caldria que Arrimadas i Batet dissimulessin una mica, oi?

Amb relació a la senyora Arrimadas, crida l’atenció que ella i Ciudadanos facin fàstics a la presència d’Otegi al Parlament, un polític que va ser empresonat pel sol fet d’haver-se reunit amb ETA –com Aznar i Zapatero– per tal de convèncer-la d’abandonar la lluita armada, i que, en canvi, no facin fàstics al PP. Ho dic perquè el PP continua negant-se a condemnar el franquisme. I el franquisme va ser un règim genocida que va cometre milers i milers de crims contra la humanitat. ¿No els fa fàstic compartir una mateixa cambra amb gent que es nega a condemnar aquell horror i que fins i tot, sense cap mena de respecte per les seves víctimes, subvenciona la Fundación Francisco Franco, que fa apologia de tan sanguinari dictador? O és que potser hi sintonitzen? Que els sona, per cert, el nom d’Òscar Uceda, cap de llista de Ciudadanos al Congrés espanyol per Lleida i un dels fundadors de l’entitat d’ultradreta nacionalista espanyola Societat Civil Catalana, que reclama el manteniment del monument feixista de Tortosa?

Pel que fa a Meritxell Batet, candidata del PSOE de Catalunya a les eleccions espanyoles, declara: “Jo no entenc per què altres forces polítiques hem de demanar perdó”. Aleshores, Mònica Terribas li pregunta: “Pel GAL, per exemple”. I Batet, després d’intentar maldestrament fugir d’estudi, respon: “No té res a veure [amb ETA], són qüestions que les podem barrejar, però em sembla que estem parlant de terrorisme”. I el GAL no ho era, oi? Renoi, quina barra!

Senyora Batet, el GAL era una banda terrorista, una banda terrorista creada pel govern espanyol del PSOE, el seu partit, a través de les clavegueres de l’Estat i finançada amb diners públics. Una banda terrorista els membres de la qual, començant pels seus cervells, són tots al carrer. Van sortir-ne pel dinàmic sistema de la porta giratòria. Rafael Vera, exsecretari d’Estat de Seguretat, fins i tot, en un entrevista concedida el 29 de maig de 2013 al programa ‘El gato al agua’, d’Intereconomía, va arribar a dir: “Crec que el GAL va tenir alguna utilitat, ja que va enfortir la moral de les Forces de Seguretat”. Realment repugnant. Però la senyora Batet –com Arrimadas i Albiol– no n’ha dit mai res. Ni tampoc no ha dit mai res de Felipe González, expresident del govern espanyol, sobre aquesta qüestió. Ulls grossos i silenci absolut. Ja ho va deixar clar a Catalunya Ràdio: el GAL no era terrorisme. Doncs bé, senyora Batet, si hi ha una cosa més greu que una organització armada com ETA es dediqui a matar persones, és que ho faci un Estat que es diu democràtic. Això no té nom, perquè és justament l’Estat qui té l’obligació ètica i moral de ser rigorosament escrupolós amb els valors democràtics. I un Estat governat per un partit "socialista" que crea una banda terrorista, senyora Batet, és l’antítesi d’això. Vostè no sols no ha estripat mai el carnet d’aquest partit, sinó que banalitza els seus delictes i es postula com a presidenta d’Espanya a través de les seves sigles.
 

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

PSOE=terrorisme
Anònim, 28/05/2016 a les 01:33
Molt interessant
+107
-4
Va quedar ben clar qui era el promotor i finançador del GAL. Qualsevol dia sabrem qui era el senyor X (oi, senyor Felipe González?). Lo de les targetes de crèdit per pagar les meuques ja és públic. És repugnant que una senyora com la Batet es faci el desentès en aquesta qüestió. Li haurem de recordar el cas Lasa i Zabala i el criminal General Galindo premiat pel PSOE? Quanta indecència!
Visca Juan Antonio Samaranch!
homenatge a Samaranch, 28/05/2016 a les 03:05
+12
-97
Sense en Samarach mai hauria hagut uns JJ.OO a Barcelona.

Samaranch=català universal
cal afegir
Anònim, 28/05/2016 a les 08:25
Interessant
+78
-4
a un article molt ben fet que les clavegueres de l'estat són també l'indret on es va covar l'origen de l'eta.
Espanya no existeix
Anònim, 28/05/2016 a les 08:58
Interessant
+59
-1
Li agrada Sra. (?) Batet...?
Samaranch, feixista universal
Anònim, 28/05/2016 a les 10:38
Interessant
+62
-2
És molt normal que els feixistes demanin un homenatge a Samaranch. Els feixistes homenatgen els feixistes. Res de nou sota el sol. "Brazo en alto y a llorar su muerte, la de Franco, Primo de Rivera, Mussolini i Hitler". Tots juntets.

Samarach, feixista espanyol molt poc universal.
Filem prim
Al-dälla, 28/05/2016 a les 22:03
+2
-5
Veritat, els GALS varen ser una organització terrorista que feia servir els mateixos mètodes que ETA, extorsionar, segrestar i matar.

Tothom parla de les clavegueres de l'estat i d´un submón fosc , tenebrós, que ningú sap si existeix o no, era tant el malestar que portava l´ETA que algú va tenir la mala idea de crear el quelcom per combatre-la.

Les accions terroristes dels GAL eren aplaudides per un gran sector de la població i això els i semblava bé, clar que faltava molta informació i la ignorància era evident.

Creieu què actualment no existeixen organitzacions i clavegueres a arreu del món? Si, existeixen, siguin o no països Democràtics.

I les tendències Polítiques estan fora del dubte? No, tenen les seves llacunes.

Podríem parlar dels partits, tan si són petits com grans, tenen la part Política i la de Lluita, "armada" per tal de rebentar el quelcom, algú pensa alguna cosa d´una part del món?

Recomano la lectura Del Príncipe, de Nicolas Maquiavelo.





Pd.: El que va ser, això serà, i el que es va fer, això es farà; no hi ha res de nou sota el sol. "Eclesiàstics" 1:9
Tindrem un problema greu
Anònim, 28/05/2016 a les 22:49
+6
-60
si continuem considerant els feixistes pitjors que els comunistes.
Tindrem un problema greu
Anònim, 29/05/2016 a les 11:51
+47
-3
si continuem considerant millors els feixistes que els comunistes.
Otegi, ni home ni de pau
Anònim, 31/05/2016 a les 16:03
+1
-38
Curiosament, la política catalana s'està "batasunitzant", mentre els bascos van recobrant el seny. Al parlament basc, a Otegi no el volen veure ni en pintura, i en canvi aquí li hem d'obrir les portes de la nostra cambra com si fos un heroi. I després es pregunten perquè els mandataris de la Unió Europea passen del Puigdemocho.
Otegi, home de pau
Anònim, 02/06/2016 a les 10:35
+36
-0
Els nacionalistes espanyols i botiflers com l'Anònim 16:03 estan rabiosos perquè ja no són ningú i el món se'n riu del seu país que és el cul del món amb un feixisme que li surt per les orelles. Doncs a fotre-us, que això només és el començament.
Per a l'Alexandre...
Anònim, 07/06/2016 a les 22:53
+2
-28
...Otegi no és terrorisme. Aquest hauria de ser el títol de l'article.
Per a l'Anònim 22:53
Anònim, 09/06/2016 a les 10:55
+19
-1
...I per què no l'escrius tu, l'article, en comptes de donar lliçons als altres?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Víctor Alexandre
És escriptor i periodista i treballa en assaig, conte, novel·la i dramatúrgia. En dramatúrgia ha estrenat: Èric i l’Exèrcit del Fènix, Teatre Borràs de Barcelona (2007); Trifulkes de la Katalana Tribu, Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya (2012); Onze.Nou.CATorze (1714), Born i Festival Grec (2013-2014); i Taula rodona, o la joia de ser catalans (coautor amb Pere Calders), Casal de Cultura de Valldoreix (2013). En conte i novel·la ha publicat: El somriure de Burt Lancaster, Set dones i un home sol (Premi Mercè Rodoreda), Una història immoral i Cor de brau. I en assaig: Jo no sóc espanyol, Despullant Espanya, Despullats (amb Joel Joan), Senyor President, El cas Carod, La paraula contra el mur (Premi d’Assaig Francesc Ferrer i Gironès), TV3 a traïció. Televisió de Catalunya o d’Espanya? i Nosaltres, els catalans. Els seus darrers llibres són La independència explicada al meu fill (2014) i les obres teatrals La joia de ser catalans (2015) i Abans que pugi el teló (2016).

A Twitter: @valex_cat
Cartells electorals de Ciutadans per al 21-D | Josep Maria Montaner
Pep Martí | 3 comentaris
01/01/1970
La campanya de la formació taronja explota la imatge presidenciable d'Inés Arrimadas a Catalunya pensant en els beneficis per a Albert Rivera a la política espanyola | Eixamplar la bretxa amb el PP a Catalunya és bàsic per consolidar les aspiracions del partit, que busca fer forat en el duel pel vot de centre-dreta a l'Estat
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i les eleccions del 21 de desembre
 08:54 El PSC recrimina a Lluís Puig que fos a Brussel·les mentre Àngel Ros defensava les obres de Sixena
 08:41 ÚLTIMA HORA La Guàrdia Civil escorcolla la seu de l'empresa Unipost. Els agents busquen informació sobre els preparatius de l'1-O.
 08:27 Els periodistes del Congrés castiguen Gabriel Rufián
 07:46 PORTADES «La policia blinda la frontera per si torna Puigdemont», a «El Periódico». Recull de les portades dels mitjans catalans i espanyols de paper.
 07:23 La cuina de campanya de la CUP: orgànica, militant i anònima; per Aida Morales. Els cupaires també són diferents en campanya: no tenen director d'orquestra, les decisions es gesten en equip i preparen espots que ni tan sols demanen el vot.
 06:45 El DESPERTADOR de Ferran Casas: Estremera no havia d'entrar en campanya.
 06:43 ERC clourà la campanya reivindicant Junqueras amb un acte al davant de la presó d'Estremera, informa Roger Tugas. Els republicans reforçaran l'últim dia la presència de Junqueras fent un acte "simbòlic i de denúncia" al costat de la presó on està reclòs i també a Sant Vicenç dels Horts, el municipi del qual és veí i d'on va ser alcalde.
 23:26 LA CARAVANA. Layret, el «Nostradamus» de la CUP. Diversos mítings del partit de l'esquerra independentista recorden les paraules de l'advocat laboralista Francesc Layret sobre el poder popular; la contracrònica d'Aida Morales.
 23:18 LA CARAVANA El dia de Rajoy a Catalunya: del mercat de Badalona a les caves Freixenet. El president espanyol visita inesperadament la ciutat de Xavier García Albiol i al vespre demana "respecte" a l'empresariat català.
 22:52 Miquel Buch formalitza la seva renúncia a l'alcaldia de Premià de Mar al ple municipal. En el seu comiat, el número 22 de la llista de JxCat pel 21-D, ha dit marxar "orgullós de la feina feta" i confiat d'haver governat "sent una bona persona".
 22:16 LA CARAVANA. Puigdemont torna a casa (per videconferència). El president de la Generalitat rep l'escalf de Girona en un míting al qual assisteix la seva dona, Marcela Topor, a qui agraeix la comprensió. Per Oriol March
 22:13 «Empaperem» es reactiva i demana fotos de la repressió de l'1-O per tirar endavant una nova campanya. La iniciativa ha posat en marxa un nou projecte i sol·licita la col·laboració de la ciutadania.
 21:55 La CUP crida a trencar amb un estat «psicòpata» i «terrorista». L'exdiputat Quim Arrufat assegura que els catalans ha decidit deixar de ser "subdits" i que, per això, "no passaran". Informa Aida Morales.
 21:49 PÒQUER DE CAMPANYA 13 de desembre: Tardà parla per Junqueras, Iceta posa terminis, la CUP té socis i Rajoy brinda amb amics. El resum d'aquest dimecres de campanya per Joan Serra Carné.
 21:40 LA CARAVANA Marta Rovira s'encomana a Disney per fer realitat «Els impossibles»: Els periodistes regalen a la candidata d'ERC una samarreta de paròdia de la pel·lícula "Els increïbles", ja que els republicans asseguren a cada míting que són capaços de fer realitat "els impossibles"; contracrònica de Roger Tugas.
 21:33 Puigdemont eleva el to contra Iceta: «Representarà per sempre més el 155». El president i candidat de Junts per Catalunya assegura que el cap de files del PSC ha lligat el seu projecte polític al de Mariano Rajoy. Sosté que el bloc constitucionalista perdrà les eleccions i insta Iceta a acceptar el resultat de les eleccions. Informa Oriol March.
 21:29 
 21:19 LA CARAVANA Miquel Iceta és el 155. El candidat socialista al 21-D no ha viscut el seu millor dia de campanya: a Sabadell li han reservat el seient amb el número de l'article de la Constitució i el PSOE l'ha desautoritzat; contracrònica de Jordi Bes.
 21:13 Carles Puigdemont, en el míting de campanya de Junts per Catalunya: "Miquel Iceta, l’has feta tan grossa que la dimissió te la demanarà la vergonya d’haver empès els empresonaments i l’exili". Ho explica, des de Girona, Oriol March.
 21:18 Carles Riera, número 1 de la CUP per Barcelona, recorda "als companys de Podemos", que al feixisme "se'l fa fora a empentes i cops", i fa pública la "solidaritat" del partit independentista amb el "govern legítim que encara és a l'exili".
 21:12 Carles Puigdemont, des de Girona: "No pot quedar entre nosaltres cap dels efectes del 155 en vigor. Això inclou la intervenció de les finances de la Generalitat, l’ensenyament i els Mossos d’Esquadra". Informa Oriol March
 21:11 LA CARAVANA La Moreneta es posa taronja per un dia. Ciutadans fa campanya en places difícils com la capital del Bages; la contracrònica de Pep Martí
 21:08 
 21:06 El 21-D, el gran examen de Ciutadans per erosionar el PP (també a Espanya); crònica de Pep Martí. 
 21:00 Rovira acusa l'unionisme de perjudicar tots els catalans amb el 155 per guanyar vots a l'Estat. La dirigent d'ERC aposta per obrir "un gran diàleg constituent de país per posar fil a l'agulla de la construcció de la República" a partir del 21-D. Mundó critica que Cs, PSC i PP parlin del procés per obviar el Gürtel, els ERO andalusos, el rescat bancari o el buidat del fons de la seguretat social. Ho explica Roger Tugas.
 20:56 Arrufat assegura que Xavier Garcia Albiol fa uns "esforços enormes per moderar-se" i avisa al PP que els catalans són "prou intel·ligents" i "responsables" per saber què volen.
 20:45 Quim Arrufat, des de Vilanova, sentencia: "Aquest estat espanyol és democràtic perquè Franco ha mort, perquè els interessa i perquè així arriben les ajudes de la Unió Europea. Més hagués valgut que ens haguessin explicat això (a l'escola) i no hagués estat adoctrinament, sinó una imatge de la realitat".
 20:42 El líder del PSOE, Pedro Sánchez, obvia els ERO d'Andalusia i carrega contra els "mals dirigents" de Catalunya i Espanya. En un míting a Sabadell amb Miquel Iceta, Sánchez ha considerat que el PSC està en remuntada, i que "no es tracta de guanyar per tornar a separar, sinó per tornar a unir"; informa Jordi Bes.
 20:41 Els «comuns» s'erigeixen en el dic de contenció per frenar Ciutadans. Xavier Domènech posa els atacs a l'escola catalana com l'evidència que Inés Arrimadas és "la candidata del PP a Catalunya". Informa Sara Gonzàlez.
 20:31 Josep Rull es compromet a seguir fent política en un míting de Junts per Catalunya a Girona: "No vull que els meus fills visquin en un estat en què s'empresoni algú per les seves idees polítiques".
 20:36 Ciutadans carrega contra la proposta d'Iceta d'indultar l'independentisme: «Preparen un nou tripartit». Carlos Carrizosa acusa els dirigents sobiranistes d'haver violat els manaments evangèlics de "no robaràs" i "no mentiràs", i assegura que Ciutadans "mai insultarà". Ho explica Pep Martí.
 20:28 Eulàlia Reguant afirma que "només amb la unilateralitat" la societat catalana serà "capaç de moure el taulell de joc de l'estat espanyol" i "tombar el règim del 78". Un règim, ha prosseguit, que "està disposat a tot per no trencar la sacro santa unitat d'Espanya, amb cunetes plenes de morts".
 20:21 Rajoy agafa les regnes de la campanya d'Albiol. El president espanyol amplia l'agenda a Catalunya i demana des de les caves Freixenet que "no es castigui ni es boicotegi ningú" per ser català. Albiol, que cedeix protagonisme a Rajoy, acusa Iceta de no atendre la "prioritat" dels catalans quan demana l'indult per a "Puigdemont i Junqueras". 
 20:22 
 20:17 Eulàlia Reguant comença l'acte de campanya de la CUP a Vilanova i la Geltrú amb un record als presos i a les persones "que no poden fer campanya tal com voldrien". "Seguirem encara que segueixin amenaçant-nos amb més presons", ha declarat.
 20:18 Carles Mundó carrega contra aquells mitjans de comunicació que afirmen que l'independentisme sent "odi" cap a Espanya, la qual afirma que "és l'expressió més repugnant" que es pot sentir. "Volem ser els millor veïns dels ciutadans de l'estat espanyol", ha clamat. Ho explica Roger Tugas.
 20:16 Lluís Guinó, vicepresident primer del Parlament en funcions, sosté que Puigdemont és el "vot útil" i reclama que Ciutadans no guanyi les eleccions ni en escons. Desafia els liberals a explicar com tenen tants recursos econòmics per fer campanya.
 20:15 Inés Arrimadas, des de Manresa: "Aquestes són unes eleccions tan importants com el referéndum d'aprovació de la Constitució".
 20:13 Marta Madrenas obre el míting de Junts per Catalunya a Girona assegurant que l'Espanya actual prové "del franquisme i de Primo de Rivera". "És un estat corrupte fins al moll de l'os", ha insistit.
 20:14 Rajoy agafa les regnes de la campanya d'Albiol. El president espanyol amplia l'agenda a Catalunya i demana des de les caves Freixenet que "no es castigui ni es boicotegi ningú" per ser català. Informa Isaac Meler des de Sant Sadurní d'Anoia. 
 20:10 Junts per Catalunya ha difós aquest dijous a la tarda un vídeo que reforça el seu missatge de campanya: "Perquè torni el president, s'ha de votar el president".
 
 20:11 
 20:07 
 19:56 Xavier Domènech: "La candidata del PP a Catalunya es diu Inés Arrimadas. El pacte Frankenstein del PP, Ciutadans i PSC significa la destrucció del bo i millor que han construït les classes populars d'aquest país" 
 

Xavier Domènech, al míting de Sabadell Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú

 20:04 El líder del PSOE, Pedro Sánchez reclama el 21-D sumar tots els vots socialistes perquè "cada vot compta". Considera que Catalunya no necessita més crispació sinó "la mà esquerra de Miquel Iceta".
 19:51 Mariano Rajoy, des de Sant Sadurní d'Anoia, agraeix a José Luís Bonet "el seu esforç empresarial i la valentia a l'hora de defensar les seves posicions". Ho ha dit en un acte a la capital del cava acompanyat del cap de llista del PP, Xavier García Albiol.
 19:52 El cap de llista de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, titlla de "personatge infame" el diputat de Ciutadans Toni Cantó per presentar resolucions contra l'escola pública catalana al Congrés dels Diputats 
 

 
 19:48 Carlos Carrizosa (Cs) diu a Manresa que els dirigents sobiranistes han incomplert els manaments evangèlics de "no mataràs" i "no robaràs", i han insultat, però que ells mai insultaran. 
 19:49 El 155 persegueix Miquel Iceta. Abans de l'inici del míting del PSC a Sabadell, els periodistes s'han adonat d'una d'aquelles casualitats que preparades no surten millor. La cadira reservada per a Iceta, i que duia el seu nom, també tenia el número que ha marcat la política catalana en les darreres setmanes: 155. Membres de l'equip d'organització del míting s'han afanyat a arrancar l'etiqueta amb la xifra.
 

La casualitat ha volgut que a Iceta li toqui el seient... 155. Foto: Cedida

 19:46 Elisenda Alamany, número dos de Catalunya en Comú-Podem: "No volem les retallades de Puigdemont ni les imposicions de la senyora Inés Arrimadas. És l'escola pública la que garantirà i garanteix que siguem un sol poble" 
Entrades anteriors »
Mariano Rajoy i Xavier García Albiol en un acte de campanya a Badalona | PPC/Job Vermeulen
Isaac Meler
01/01/1970
El president espanyol visita inesperadament la ciutat de Xavier García Albiol i al vespre demana "respecte" a l'empresariat català
Llançament de quatre satèl·lits des del Port Espacial de Kourou | ESA
01/01/1970
Aquesta setmana s'han posat en òrbita quatre satèl·lits que donaran servei de localització, navegació i rescat
Pancartes amb els lemes electorals de les tres candidatues independentistes, al centre de Vic | Adrià Costa
01/01/1970
Les enquestes projecten un ascens de la llista del president, disposat a córrer el "risc" de trepitjar Catalunya i ser empresonat si guanya el 21-D | Els republicans tornen a reivindicar la figura del vicepresident com a cap de llista i donen protagonisme a Mundó i Romeva per enfortir el missatge de Rovira
Míting d'inici de campanya d'ERC a Vic. | Albert Alemany
01/01/1970
El comitè de campanya, liderat per Sergi Sabrià, té dues reunions cada matí, però llavors ha de coordinar la tasca amb els dirigents exiliats o empresonats, els independents i els partits de la candidatura