1 de 10

Desobediència?

per Ignasi Planas, 26 d'abril de 2016 a les 07:53 |

«Hem d’assumir per tant que la revolució dels somriures algun dia s’haurà de posar seriosa. I cal explicar-ho»

Aquesta informació es va publicar originalment el 26 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
No podem esperar l’exercici d’un dret no reconegut sense una lluita prèvia. No existeix cap dret natural aliè a la història, a les guerres i a la lluita social. Cap poble, i tampoc el català, ha vist reconegut cap dels seus drets sense conflicte. El poder de l’Estat espanyol sobre la nació catalana és el fruit de segles d’història i de lluites i no es modificarà per la simple invocació d’uns drets perduts.

La política ha estat sempre una relació entre forces i per més que les actituds democràtiques i la concepció moderna dels drets humans atorguin una major representativitat ciutadana i una actitud més permeable de les institucions de poder, tots els elements que conformen una societat com l’economia, la fiscalitat, el dret o les institucions estan sotmeses a una correlació de forces i interessos.


La voluntat d’independència de Catalunya xoca frontalment amb la concepció patrimonial de l’Estat per part de les elits governants, concebudes per si mateixes com un cos tancat, de tradició econòmica extractiva, clientelar i posseïdora tradicional del poder.

Davant d’això la reacció dels aparells de l’Estat (espanyol) no poden ser sinó els observats: negació de drets (nacionals, lingüístics, històrics i fins i tot econòmics i socials), judicialització de les reivindicacions (processament de representants polítics, anul·lació de lleis i persecució administrativa) i amenaça de represàlies (boicots econòmics, expulsió d’institucions internacionals i mal tracte pressupostari i en infraestructures).


Hem d’assumir per tant que la revolució dels somriures algun dia s’haurà de posar seriosa. I cal explicar-ho. Catalunya ha decidit transitar pel camí cap a la llibertat per vies estrictament democràtiques, però aquest camí no es contradiu sinó que necessita alhora una profunda determinació en la no acceptació d’aquelles decisions que van en contra de la nostra llibertat. No desobeïm. Obeïm-nos d’un vegada a nosaltres mateixos!

 

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Ignasi Planas
Advocat i exjutge. Llicenciat en Dret per la UAB i Postgrau en Ciències Polítiques per la UB. President de la Federació Catalana de Rugbi. President de Reagrupament.
Més articles de l'autor
30/09/2016

O endavant o endarrere

31/08/2016

Ens ho hem de creure!

04/07/2016

Per una nova força política!

08/06/2016

Ja hem descobert l'enemic: som nosaltres mateixos!

10/05/2016

Elogi de Convergència

26/04/2016

Desobediència?

22/03/2016

La veritat

18/02/2016

El camí està escrit

11/01/2016

«Es motivo de honda satisfacción...»

22/12/2015

Ara és la nostra

Participació