Apunta't a música

«Fes un pensament per aquest nou any, un bon propòsit»

per Arnau Tordera, 26 de desembre de 2015 a les 07:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de desembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fes-te un favor i apunta't a música. O fes-li al teu fill, o a la teva parella, o feu-ho tu i el teu millor amic. Feu-ho, de veritat, sereu molt més feliços!

L'estudi musical engrandeix la sensibilitat d'aquell qui el practica, ens dota de criteri, culturitza la nostra existència i possibilita que la nostra escolta sigui més molt més plaent del que puguem imaginar. Però no només això, quan creixem en el coneixement d'un art, quan aprofundim en la seva comprensió, estem ampliant els arguments de la nostra ment per comprendre qualsevol altre univers artístic i la realitat mateixa.


L'estudi musical ens aporta els valors de la constància, de la disciplina i de l'exigència. I no són elements superflus. Si tenim la voluntat de fer alguna cosa positiva amb la nostra vida, a part d'alimentar-nos i reproduir-nos, bé haurem de fer un bon ús d'aquestes virtuts -i per aquesta segona acció, una mica de constància també ens caldrà-. Així doncs, ja no només estem parlant del propi àmbit artístic sinó que això ens nodreix en tota la nostra dimensió.

L'estudi musical dóna fortalesa als vincles humans. Un alumne veu en un professor un referent on poder-se emmirallar i al mateix temps sent que és el receptor d'un llegat artístic que es remunta molt enrere. Inevitablement, aquesta qüestió et connecta amb la història de la teva disciplina i te'n fa part.


L'estudi musical, quan tens l'oportunitat de tocar en una orquestra, una banda o un conjunt instrumental, et dóna la possibilitat de formar part d'un col·lectiu que et necessita a tu tant com tu el necessites a ell. Esdevens part d'un tot que té un fi tan lloable com crear art conjuntament. Però a part d'aquesta oportunitat tan meravellosa, la música, des del punt de vista de l'estudi o l'aprenentatge, té un component molt destacable: en l'univers musical no hi ha rivals, no hi ha ningú a batre, ningú és vencedor ni perdedor, ni primer, segon, sisè o últim. No hi ha podis ni enemics. L'únic que hi ha és el repte conjunt de poder interpretar la música i emocionar a la gent que l'escolta.

L'estudi musical et dotarà, en definitiva, de la capacitat de fer música, de tocar-la, de gaudir-la interpretant-la i d'oferir-la a qui desitgis quan ho vulguis. I creu-me que poques coses més apassionants ha inventat la humanitat que aquesta.


Fes un pensament per aquest nou any, un bon propòsit, un veritable bon propòsit i apunta't a música. El 2017 vindré a escoltar-te el dia del teu debut. Queda dit.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Arnau Tordera
Havent-me llicenciat en filosofia a la UAB (disculpin la grosseria de la primera persona, però em provoquen vòmit compulsiu les autoreferenciacions fetes amb terceria), actualment estic minoritzant la meva ignorància musical cursant la carrera de Composició a l'Escola Superior de Música de Catalunya, procés culminatiu dels anys d'academicisme modern al Taller de músics i tradicional, al Conservatori de Vic. Amant declarat -i correspost- de la polèmica, prometo retornar l'essència bèl•lica a la crítica artística i defugir, amb totes les conseqüències implícites, de la compassió vers la mediocritat creativa.
08/02/2016

L'Acadèmia de la Música Catalana

26/12/2015

Apunta't a música

01/11/2015

El nostre gust

16/09/2015

Dissabte me'n vaig al Mercat

22/02/2015

Dir

13/11/2014

La paradeta musical

12/10/2014

D'ungles i guitarres

07/09/2014

Que la pàtria no ens soni banal

12/07/2014

Esdevenir un mestre

10/06/2014

Exaltació de la jove sardanista

Participació