Sobirania?

«Vénen els senyors que encapçalaran les eleccions espanyoles del desembre a explicar l’Espanya que ens acontentarà en el futur»

| 19/09/2015 a les 00:02h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 19/09/2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El que ens juguem en aquestes eleccions és, amb perdó per la redundància, el tauler de joc. On continuarà el procés, o el que resulti de les urnes, després del 27-S. I la resposta està en l’elenc de les candidatures. Dues ens diuen clarament que la iniciativa serà per als catalans: són les dues llistes independentistes, que comencen i acaben a casa. Quatre llistes, per contra, s’enduen la iniciativa a Espanya. Vénen els senyors que encapçalaran les eleccions espanyoles del desembre a explicar l’Espanya que ens acontentarà en el futur. I a la nostra campanya, la campanya decisiva dels catalans, prediquen sense vergonya Pablo Iglesias, Albert Rivera, Pedro Sánchez i Mariano Rajoy y sus ministros. Són ells, els senyors de Madriz, els qui ens donaran la solució que no podrem determinar nosaltres. Ah, perdoneu: hi ha una altra llista, la d’Unió, que no té ningú a l’altra banda per dur-se als mítings però que també diu que allò ens ho arreglarà Espanya quan tingui a bé endegar terceres vies.

Per tant, de manera fàctica, estem votant sobirania o no sobirania. El tema següent, derivat d’aquest, és el grau de coneixement que aquests candidats demostren tenir de Catalunya. Qui diu coneixement diu comprensió. Aquí és on Pablo Iglesias fracassa estrepitosament perquè ens aplica un model Vallecas que no té res a veure amb la realitat catalana. Però recordeu que va començar reconeixent que no sabia què significava el corredor mediterrani i, quan s’ho va mirar, va concloure que només era l’interès de les elits geogràficament implicades. Bravo! Ara parla d’extraradi i de vergonya d’orígens. Doble bravo. Però no estan millor aquells que diuen que ells, des d’allà lluny, faran una altra Espanya –una Espanya diferent, ara sí, i van…- i després ens deixaran votar si ens agrada poc o molt. Aquest és Pedro Sánchez. Dels altres dos més val no parlar, perquè el que volen és que ens deixem de molestar i comencem a construir allò que se’n diu “el projecte espanyol”, sense matisos propis, i pagant, és clar que pagant.

Tot molt vell, molt cansat. És la “unified Spain, que ens recomana l’Obama. No pas unida, unificada; quin lapsus. Si no fos que el mètode és tot un altre, és allò d’una y grande… ¿remember?

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

cert
Anònim, 19/09/2015 a les 00:51
+39
-1
Si Sra Gavancho, venen aquí a provar de convertir-nos al espanyolisme sense tenir ni idea de qui som i que volem.
Tant PP com Ciudadanos ja han dit per activa i per passiva que si canvien la Constitució, serà per recentralitzar competencies, desmanegar la CCMA i "fer programes en castellà a TV3". Amb aquets no hi ha dubtes.
El canvi proposat per PSOE-PSC ?. Van governar Espanya amb Zapatero al mateix temps que Montilla formava tripartit a Catalunya i en cap moment van plantajar-se reformes Constitucionals ni estats federals. Perquè ens els hauriem de creure ara ?
Queda Podemos amb el populista Iglesias al capdavant. Son els més perillosos de tots perquè son igualets que ICV. Quan se'ls pregunta xerren molt però al final no diuen res: 'si però no perquè no sé si pot passar que passi el que ha de passar encara que potser si que passarà o igual no.....'

Resumint, dos que ens volen collar més; un altre que anirà marejant la perdiu sense fer res i els últims que ni ells mateixos tenen ni la més punyetera idea del que faran.

I ara us pregunto, esteu segurs de que voleu esperar 300 anys més ?
Acollonits
Guinardó, 19/09/2015 a les 06:55
+30
-1
Ja no saben que fer ni que dir. La percepció que anem bé es reflecteix en els actes esperpèntics diaris de la contrapart. A veure que tocarà avui. Restarem a l'espera....però nosaltres ni cas. Endavant. Salut i independència.
pel que veiem
Anònim, 19/09/2015 a les 09:24
+35
-1
la tria es ben sencilla,sobiranía o dependencia.
Sra. Gabancho
Anònim, 19/09/2015 a les 09:42
+27
-1
No es pot expressar millor amb tan poques paraules .
¿Asi que el modelo VAllecas no sirve para Catalunya?
Anònim, 19/09/2015 a les 09:47
+3
-44
¿Entonces que son el Barrio la MIna, El Carmel, o Verdún en BCN.? ¿Can Anglada o Vliardell en Terrassa ? ¿U otros tantos barrios y barrios en ciuddaes grandes de la provicia Barcelona?

¿Viven muchos caataans de "socarrrel" en ellos?

Usted si que no sabe lo que es la realidad catalana o peor lo sabe, pero miente y manipula coo soleis hacer en ND.
Quan Unió Democràtica no tregui cap diputat, correrà el xampany per Catalunya.
Anònim, 19/09/2015 a les 11:01
+26
-3
D'entre tots els partits i candidatures espanyolistes que es presenten el 27 setembre 2015, el més repugnant per surrealista i tortuós és Unió Democràtica.

Catalunya catalana, completa, independent i republicana.
Som sobirants i a Espanya subdits
Anònim, 19/09/2015 a les 11:40
+13
-2
Pablo Iglesias no coneix, no valora Catalunya. Només busca els vots per les eleccions generals, se li veu el llautó d'una hora lluny. Lamento qui va donar-li la confiança en les europees , però no cal que tornin a equivocar el vot. La gent combativa de Nou barris o de Sant Cugat, poden votar la Cup o Junts pel Sí , que els donarà millor resultat que no pa votar a Podemos XD
Ser de Vallecas i fill de represaliats del franquisme no és cap garantia de ser bona persona o millor polític!!!!. Potser la sexta i amb guió escrit passava, però aquí i en directa s'està delatant com un "autentico" estúpid
Algú creu que Espanya canviarà?
Pirineus, 19/09/2015 a les 11:55
+17
-1
Sra. Gabancho i lectors/es,
algú creu que cap comunitat autònoma, o cap dels seus presidents o presidentes, acceptarà-negociarà o votarà per perdre o modificar els seus privilegis econòmics (rebre menys o pagar més) per que Catalunya tingui un finançament o pacte fiscal més just i proporcional? Se'ns llençarien a sobre com animals ferotges morts de gana.
Perquè no se'n parla d'això? A qui pretenen enganyar? El drets històrics del règim foral del País Basc i Navarra es van respectar i refrendar quan la societat de la informació i de la comunicació no existia, però ara tothom reclama els seus drets als mitjans.
A Espanya res canviarà senzillament perquè no hi ha cap interès ni motivació per fer-ho. Sempre votaran en contra d'allò que els pugui perjudicar i més si beneficia a Catalunya.
La única solució és marxar i començar de zero! Start from Scratch!
Al Pirineus de las 12:55
Anònim, 19/09/2015 a les 17:02
+0
-16
Usted sabe que los derechos foralesNavarros y del Pais Basco se respetarn en el redactado de la COnstitución y que a Catalunya se le ofreció exactamente ñlo mismo, pero que los ponentes catalanes junto con "Pujol & Company· , lo rechazaron?

Entonces debieron pensar que era una mala financiación y que perdiamos dinro ¿Np? Asi nos va ahora.

¿Pq no explicais los independentistas esto? Cala mejor el "Espanya ens Roba", en vez de explicar los errores cometidos por los piliticos catlanes ¿no?
Per l´anònim
Emili, 19/09/2015 a les 18:19
+10
-0
Visco a La Mina en un pis de protecció oficial. De què parla aquest anònim? Soc un ciutadà com qualsevol altre, i vull el millor pel meu país i la meva gent. I opino que la independència és el millor; molta altra gent no opinarà igual, és natural. Però que no m'apliqui tòpics tronats, siusplau. L'àrea metropolitana és aquí, i no a Vallecas. I hi ha de tot, PSC, PP, i C`s i Podem, i Junts pel Sí i CUP, saps?
Molt gran
Pitarra, 19/09/2015 a les 18:26
+5
-0
Gran Patricia! Molt gran!
A anònim 17.02
Pirineus, 19/09/2015 a les 19:31
+12
-0
Catalunya y otras comunidades no tenían esos derechos porque perdieron los fueros a principios del siglo XVIII y no los volvieron a recuperar nunca, a diferencia de Navarra y País Vasco que pudieron conservar algunos y se le respetaron en la Constitución.
Catalunya va optar per un model de generositat amb la resta de l'Estat, per concentrar-se en seguir creixent productivament i per treballar en recuperar la seva identitat, assetjada durant el franquisme, tant senzill com per exemple per a no haver-nos de posar vermells en no saber llegir o escriure en una llengua que parlàvem i amb la que havíem crescut i ens havien educat.
Estamos así porque en 35 años la generosidad ha derivado en abuso, y las comunidades autónomas receptoras no han invertido su papel, pasando a ser más productivas que las que las han apoyado tantos años, y porque no se ha respetado que las que dan más no pierdan puestos ni frenen su crecimiento, al contrario cada vez han recibido menos inversiones y han tenido que aplicar recortes.
I ho dic amb l'estima a tots els familiars i amics que tinc a Espanya, que són molts, i que mai canviarà. Tan sols vull deixar de tenir relació administrativa, política i ecnòmica amb un Gobierno que no respecta la meva identitat.


Independencia
M .Antonia , 19/09/2015 a les 21:15
+9
-0
Jo soc de Lleida..
Soc. gran i. em van obligar a parlar en castella durant tota la pos.guerra aixi que vull pels nets lo millor i. no vull restricxions en educaçio ni en sanitat vui una vida millor per ells i marchar de una España que ens aprisiona i no ens deixa viure.....

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Patrícia Gabancho
Com que va néixer a Buenos Aires, no té problemes per xerrar. Com que viu a Catalunya, sap que Catalunya és el problema. Li agrada opinar des que tenia 5 anys. Per això fa tertúlies, conferències, xerrades, comentaris, sobretaules, simposis, llibres i articles com ara aquest.
Expectació mediàtica a la seu de l'ANC | Jordi Bes
01/01/1970
L'institut armat, que actua per ordre del jutge Pablo Llarena del Tribunal Suprem, ha reclamat els correus electrònics de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart
Ricardo Costa, aquest dimecres a l'Audiència Nacional | Europa Press
01/01/1970
Ricardo Costa responsabilitza l'expresident Francisco Camps de les irregularitats
01/01/1970
El president del govern espanyol manté que no tenia coneixement del fiançament irregular del PP a València i defensa que ja han fet tot el que havien de fer a nivell intern
Eva Parera en els seus anys a Unió | ACN
01/01/1970
Eva Parera, que va accedir a l'ens pel seu càrrec a la formació democristiana, ha col·laborat en debats polítics a Onda Cero, un fet que contrasta amb el deure d'evitar la presència en mitjans
David Saldoni, nou president de l'ACM, durant l'entrevista amb NacióDigital | Adrià Costa
01/01/1970
El nou president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) avala que el president governi des de Brussel·les amb un conseller que porti el dia a dia des de Palau | Manté, com la presidenta de l'AMI, que cal "recalcular" el full de ruta i "repensar" les estratègies per implantar el mandat de l'1-O
Carles Puigdemont, aquest dilluns a Copenhaguen | ACN
01/01/1970
L'agenda del president cessat per internacionalitzar el cas català ha tingut ressò però ha topat sempre amb reticències diplomàtiques instigades per Rajoy | El viatge anul·lat al Marroc o la carta enviada pel PP a eurodiputats per boicotejar una conferència al Parlament Europeu en són exemples
Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Jordi Turull, l'endemà de l'1-O. | Martí Albesa
01/01/1970
Els republicans temen que, si el TC anul·la el ple que ratifica el president a l'exili, no hi hagi marge per fer-ne un segon i això doni ales a Rajoy per allargar i endurir el 155 | Rovira, que reclama a JxCat que s'obri a negociar un candidat alternatiu, ha treballat l'estratègia a Estremera amb Junqueras
Les milícies enviades a Ifni, una de les imatges de l'exposició del Museu Etnològic | Museu Etnològic
01/01/1970
El Museu Etnològic de Cultures del Món de Barcelona acull l'exposició "IFNI. La mili africana dels catalans", que explora l’experiència viscuda pels joves milicians destinats al Marroc