Junts fem més Nació     FES-TE SUBSCRIPTOR


Ordenances i eleccions

Aquest 2015, llevat d'una modificació de l'IBI, que pujarà un 0,26% per exigències de la normativa estatal, es mantenen els impostos i s'adeqüen les taxes i preus públics fins un màxim de l'1%. Però no pequem d'ingenus

per Elisabet Planas, 15 de febrer de 2015 a les 13:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de febrer de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El passat 30 d'octubre l'Ajuntament de Terrassa celebrava el Ple que havia d'aprovar les Ordenances Fiscals per al 2015. I quina sorpresa: després d'increments importants d'impostos i taxes municipals durant els últims anys de greu crisi econòmica, l'Ajuntament decideix la seva congelació.La resta de Consistoris de la comarca i de Catalunya, en termes generals han tingut el mateix comportament. Que bé, per una vegada pensen en els contribuents i s'apiaden de nosaltres.

No sé si podrem contenir la nostra alegria. Per exemple, a Terrassa l'any passat ens fèiem ressò de l'augment de l'1,5% de la majoria de tributs i remarcàvem que des de 2011 l'IBI havia pujat el 20%. En canvi, aquest 2015, llevat d'una modificació de l'IBI, que pujarà un 0,26% per exigències de la normativa estatal, es mantenen els impostos i s'adeqüen les taxes i preus públics fins un màxim de l'1%. Mira que són bona gent! Però no pequem d'ingenus. Tenen tan clar com jo que aquesta mesura és electoralista? Tenen present que el maig de 2015 els terrassencs i els ciutadans de Catalunya estem cridats a les urnes per elegir nous governs municipals? Sinó, permetin-me que els doni una dada que els farà veure les coses tal com són a Terrassa i tal com les vol el seu Ajuntament.  


El passat 3 de novembre de 2014 el BOE publicava la Resolució de 30 d'octubre de 2014, de la Direcció General del Cadastre, per la qual es determinen els municipis i el període d'aplicació del procediment de regularització cadastral. Terrassa es troba entre els municipis que tenen fins al dia 30 de 2015 per regularitzar el cadastre. És un dels 3.070 municipis que van manifestar a la Direcció General del Cadastre el seu interès.

Es preguntaran: i què suposa que Terrassa durant el 2015 hagi de regularitzar el cadastre? El procediment de regularització cadastral és un dels procediments d'incorporació al cadastre (registre administratiu on es descriuen els béns immobles) dels immobles amb construcció i les alteracions de les seves característiques per tal de garantir la concordança de la descripció cadastral amb la realitat. El propòsit teòric és fer "aflorar" immobles no declarats per evitar frau. Ja els avanço que la regularització, que s'inicia d'ofici a través d'un expedient que es notifica al propietari portarà un ensurt a més d'un propietari.

A banda de meritar-se una taxa de 60 euros que han de pagar els propietaris, l'efecte principal que es deriva d'aquest procediment és la modificació del valor cadastral dels immobles, augmentant-los en la majoria dels casos, per tal que la recaptació en impostos municipals com l'IBI o la plusvàlua municipal sigui superior. A més, la pretesa regularització implicarà l'obertura de les tasques de policia urbanística per part dels òrgans de cada Ajuntament i al seu moment, la qualificació d'infraccions i imposició de sancions que, en definitiva, suposen cost per al ciutadà. Com veuen, un despropòsit. Per tant, a Terrassa, el contribuent no veurà congelada la seva aportació a l'erari públic, sinó més aviat el contrari. No ens deixem enganyar. 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació