Irene Ramentol
1 comentari
12/12/2017
«Sobta la forma desacomplexada amb què s'ha trepitjat un dels terrenys més preuats per a qualsevol democràcia, el de la llibertat d’expressió»
Francesc-Marc Álvaro
4 comentaris
12/12/2017
«Com continuarà el procés a partir del 22-D? És la pregunta del milió perquè és la pregunta sobre l'existència o no d'una estratègia digna de tal nom»
Ada Castells
1 comentari
12/12/2017
«Han guanyat. Sí, els qui estaven interessats a eliminar la reflexió, el sentit crític, els matisos -això és, la cultura- han guanyat»
Francesc Canosa
4 comentaris
12/12/2017
«Un dia, Guifré, com el seu estat (carolingi) no responia als problemes, necessitats, voluntats dels ciutadans decideix fer pam i pipa a l’Estat»
Joan Serra Carné
3 comentaris
11/12/2017
«La intervenció de l'autogovern ha tingut conseqüències i també les estan pagant els socialistes, que s'han projectat com la cara amable del 155 i ara lamenten el cas Sixena»
Jaume Barberà
7 comentaris
11/12/2017
«Com que el procés no ha mort i ocupa un percentatge altíssim d’interaccions a les xarxes, penso que faríem bé de seguir els 10 punts del 'Manifest de la comunicació no hostil'»
Maria Vila Redon
7 comentaris
11/12/2017
«Aquestes eleccions votaré la CUP perquè és l’únic que puc votar com a independentista que encara creu que s’han d’aplicar els resultats del referèndum»
Lluís Gendrau
2 comentaris
11/12/2017
«La destralada del 155 a l'ecosistema cultural català ja és irrecuperable i encara pot anar a pitjor»
Isaac Peraire
3 comentaris
11/12/2017
«És un vicepresident empresonat per complir amb el mandat que el seu poble li ha atorgat. És un candidat empresonat perquè li tenen por»
Arturo Puente
4 comentaris
10/12/2017
«Volent evitar una aproximació política a una crisi política, s'ha acabat deixant en mal lloc a la justícia, i això ha alimentat de nou el conflicte»
Montserrat Tura
2 comentaris
10/12/2017
«La majoria dels partits, concentrats en la reafirmació dels seus votants de 2015, s’obliden que el dubte i el canvi d’opció electoral és la base de l’alternança democràtica en els governs»
Jaume Pros
13 comentaris
10/12/2017
«La justícia espanyola ha acabat anant en contra dels interessos catalans i deixa en un segon pla la normativa internacional sobre patrimoni»
Germà Capdevila
5 comentaris
10/12/2017
«L'Estat ho sap. Cap independentista no ha abandonat el somni. L'única esperança de l'unionisme el 21D és un índex de participació inversemblant»
Joan Serra Carné
3 comentaris
09/12/2017
«Rajoy quedarà debilitat si el 21-D l'unionisme no basteix una majoria alternativa i el PP és l'última força dels socis del 155»
Josep Maria Martí Rigau
6 comentaris
09/12/2017
«El problema és que les dues situacions són dels anys 70, quan el dictador Franco encara era viu i l'exèrcit espanyol era anacrònic del tot...»
Gemma Ubasart
2 comentaris
09/12/2017
«En un context de polarització nacional és d’esperar que les posicions més extremes estiguin més interessades en activar-se»
Jordi Mercader
7 comentaris
09/12/2017
«La hipòtesi de seguir jugant amb les dobles legalitats no és massa engrescadora»
Jordi Muñoz
1 comentari
09/12/2017
«Sembla raonable que l’independentisme tingui un pla concret i transitable per reprendre’n el control a partir del 21 de desembre»
Ferran Casas
6 comentaris
08/12/2017
«El procés ha d'autoimposar-se realisme perquè el descrèdit ja l'aporten les lectures mediàtiques i polítiques sense matisos fetes des d'un estat que se sap a l'empara de la UE»
Jordi Bianciotto
5 comentaris
08/12/2017
«​Les eleccions del 21-D seran imposades o il·legítimes, però tothom les ha acatat, i a partir d’aquí, el seu resultat substituirà forçosament el de les anteriors»
Josep Huguet
3 comentaris
08/12/2017
«Una entitat que es pretén transversal, i que en algun moment gloriós havia jugat un paper de catalitzador reformista, ara s’ancora en el conservadorisme més tronat i minoritari a Catalunya»
Elisenda Alamany
5 comentaris
08/12/2017
«La primera persona que ha alçat una ploma per fer-me un perfil ho ha fet per fer córrer rius de tinta masclista»
Esteve Plantada
3 comentaris
07/12/2017
«Som l'impuls d'un poble mobilitzat que creu en el progrés i que mai no defallirà en la defensa de la democràcia»
Jordi Creus
2 comentaris
07/12/2017
«El tercer involucrat en l’incident s’allunya parsimoniós de l’escenari del crim de la senyora Autonomia»
Eric Herrera
Cap comentari
07/12/2017
«Aquestes quatre propostes són viables en un context merament autonòmic i no ens consta que estiguin plantejades per cap dels set partits amb representació parlamentària»
Manel Lucas
1 comentari
07/12/2017
«Que Arrimadas i Rovira desconeguessin les xifres de l’atur o el nombre de barracots era previsible, la seva estratègia política no ho demanda»
Germà Capdevila
Cap comentari
06/12/2017
«Abans les enquestes servien per predir el comportament dels electors. Avui són una eina de màrqueting electoral per influir i orientar el vot»
Xavi Bundó
1 comentari
06/12/2017
«La Catalunya i l’Espanya d’avui és la mateixa que el 1978, però les normes estan una mica més clares»
Josep-Lluís Carod-Rovira
1 comentari
06/12/2017
«Reservà tota la seva energia vital per a la música, per a la interpretació musical amb una dramatúrgia única, provocadora, lliure»
Jaume López
1 comentari
06/12/2017
«'En la mesura que les qüestions abordades en el transcurs de les negociacions són polítiques, els tribunals, conscients del paper que se'ls dóna en el règim constitucional, no tindrien cap paper de supervisió a complir'»
Pàgina 1 de 216
Miquel Iceta i Pedro Sánchez, durant un acte de campanya | PSC
01/01/1970
Fonts de la direcció federal "respecten" l'afirmació del líder del PSC però recorden que la proposta és només la "seva opinió" i no la del partit
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i les eleccions del 21 de desembre
 17:35 
 17:23 VÍDEO «Perquè torni el president, s'ha de votar el president»: nou espot electoral de JxCat. Carles Puigdemont demana el vot per la seva candidatura per restituir el govern legítim, la democràcia i la llibertat.
 17:23 El PSOE desautoritza Iceta per defensar l'indult dels presos polítics. Fonts de la direcció federal "respecten" l'afirmació del líder del PSC però recorden que la proposta és només la "seva opinió" i no la del partit.
 16:59 El síndic denuncia al Congrés que és "inadmissible" que els candidats al 21-D no tinguin igualtat de condicions. Acusa la Junta Electoral de no garantir la llibertat d'informació i critica els expedients oberts a Terribas pels editorials de Catalunya Ràdio.
 16:50 EL DIARI DE CAMPANYA DEL 36 8 de febrer: la dreta tem que el tema de l'amnistia als presos doni vots al Front Popular. La Lliga Catalana anomena l'aliança de les esquerres com "la coalició del Sis d'Octubre". Nova entrega del diari (en blanc i negre) de la campanya del 36; per Pep Martí.
 16:37 Molt d'Iceta, autoconfiança i bon rotllo: l'estratègia del PSC per ressorgir el 21-D; Jordi Bes entra a la cuina de campanya dels socialistes. La carrera socialista a les eleccions gira entorn del candidat, que és hàbil a l'hora d'adaptar el discurs en funció de l'auditori. L'equip que l'acompanya en la campanya el pilota el secretari d'organització del partit, Salvador Illa, i acumula veterania.
 15:54 Els Avis per la Llibertat de Reus mantenen la pugna amb la Junta Electoral. El col·lectiu recull signatures contra la prohibició de manifestar-se per la llibertat dels presos i, ara, també per la defensa dels Drets Humans.
 15:34 Suspès el judici per l'agressió ultra a membres d'un CDR del Bages. Els acusats s'han presentat a la vista sense advocats i asseguren que no pertanyen a cap filiació política.
 15:14 Admesa a tràmit la querella de tres ajuntaments gironins contra les càrregues de l'1-O. Els advocats preveuen que el procés serà "llarg i complex" però confien que permeti aclarir que l'acció policial va ser fruit "d'un pla consensuat".
 14:40 LA CARAVANA Fachin omple el buit de Domènech. L'exlíder de Podem ocupa titulars amb la seva aliança amb la CUP en un matí en què el líder dels "comuns" no ha fet cap convocatòria mediàtica. Contracrònica de Sara González
 14:29 LA CARAVANA. El «bon Déu» independentista del pare Manel. El sacerdot, que ocupa un lloc simbòlic en la candidatura de Junts per Catalunya, apareix en un acte social de la llista. Per Oriol March.
 14:29 Els Mossos irrompen ara a les conselleries a la recerca de cartells pels presos polítics i llaços grocs. Treballadors públics denuncien que han anat pels despatxos i han aixecat acta.
 14:09 Rajoy mostra «voluntat de diàleg» per l'endemà del 21-D però adverteix que garantirà la unitat d'Espanya; informa Isaac Meler des de Badalona.
 13:17 Iceta s'ofereix als empresaris per intentar evitar «el desastre econòmic». El socialista assegura al Cercle d'Economia que, si es escollit president, es dedicarà "fonamentalment" a que "torni la confiança a la societat". Per Jordi Bes
 12:56 Junqueras, per carta a Rajoy: «A la presó no hi ha cap intern de la indústria de la corrupció». Tardà llegeix al Congrés la missiva líder d'ERC al president espanyol: li demana que accepti els resultats del 21-D i li desitja un "bon Nadal en companyia dels seus".
 12:53 Vic substitueix la pancarta prohibida per la Junta Electoral per una de nova: «Llibertat d'expressió». Ciutadans ha denunciat un total 13 ajuntaments d'Osona.
 12:54 L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, manté el compromís per fer efectiu el dret legítim dels catalans a defensar els seus ideals. Es mostra estupefacte per rebre una denúncia per l'1-O i anuncia que l'Ajuntament ja ha recorregut la decisió de la Junta Electoral d'obligar a retirar la pancarta dels presos polítics.
 12:45 «L'exèrcit espanyol no està en condicions de controlar un país com Catalunya». El coronel retirat Amadeo Martínez Inglés dona detalls de la guerra psicològica de l'Estat, en una entrevista a TV3.
 12:42 Defensa investiga les amenaces de dos civils a Puigdemont des d'un tanc de l'exèrcit. El PDECat demana la compareixença de la ministra Cospedal al Congrés i ERC també reclama explicacions.
 12:39 Anonymous hackeja Indra, l'empresa encarregada del recompte de vots del 21-D
El grup hacktivista posa de nou en marxa l'#OpCatalunya i entra durant 20 dies a l'empresa que gestionarà el procés informàtic de les eleccions catalanes
.
 12:14 Fachin reforça la campanya d'ERC i la CUP per alimentar el vot sobiranista. L'exlíder de la CUP forja una aliança estable amb els anticapitalistes i Procés Constituent més enllà del 21-D. Ho explica Sara González
 11:54 Rajoy demana un diàleg «civilitzat» a Catalunya i pronostica que després del 21-D es recuperarà la «normalitat». El PDECat respon al president espanyol que el que seria "normal i de sentit comú" a Catalunya és "elevar a la categoria de llei la voluntat dels catalans de decidir en referèndum el seu futur polític".
 11:39 Puigdemont troba un «atracament» el dèficit fiscal i situa l'estat propi com la millor política social. El president de la Generalitat acusa Espanya de ser un estat que "torça el dret" i demana un país de "ciutadans lliures" a través de l'educació i drets democràtics. Informa Oriol March.
 11:39 Marta Rovira i Carles Mundó: els substituts de Junqueras als debats de TV3 i La Sexta. El cap de llista d'ERC, en presó preventiva des de fa un mes i mig, no participarà al cos a cos polític.
 11:36 Isabel Ferrer, número 15 per Barcelona de Junts per Catalunya, aposta per un sistema "integral" de serveis socials amb cinc àmbits: sanitari, educatiu, habitatge, laboral i econòmic. Reclama desplegar la renda garantida de ciutadania i un "pla de xoc" per als joves nouvinguts a través de la inserció social i laboral.
 11:37 El candidat del PSC al 21-D, Miquel Iceta, vol ser prudent sobre els presos polítics i esperar a veure si hi ha sentència condemnatòria: en cas que sigui així, és partidari de demanar indults i descarta la via de l'amnistia. "Sens dubte demanaria l'indult perquè en aquest país haurem de tancar ferides que tenen un origen polític", ha destacat Iceta en una entrevista al Món de RAC1, i ha recordat que ell sempre ha qualificat de desproporcionats els empresonaments.
 11:26 Albano Dante Fachin subratlla la "lectura compartida" que fa amb la CUP i Procés Constituent de la situació actual, anuncia que faran actes de campanya plegats, i reivindica que des de la "pluralitat" es poden fer moltes coses
 11:22 La CUP presenta la Plataforma x la República de la mà de Procés Constituent i Som Alternativa, l'espai liderat per l'exesecretari general de Podem Catalunya Albano Dante Fachin
 
 10:55 El pare Manel, un dels candidats simbòlics de Junts per Catalunya, demana al "bon Déu" que sàpiga "educar la gent senzilla que no entén això de la independència". La candidatura de Puigdemont celebra aquest dimecres un acte per presentar el programa social des de l'auditori de l'edifici ONCE.
 11:16 ÚLTIMA HORA La Junta Electoral posa Mònica Terribas i Catalunya Ràdio al punt de mira i els hi obre un expedient sancionador.
 10:29 Arrimadas, sobre els consellers presos: «Ser polític no concedeix carnets d'impunitat»; informa Pep Martí. La candidata unionista també carrega contra Artur Mas: "Va dir que si buscaven responsables del 9-N, el busquessin a ell. Doncs ja l'han trobat". Ha demanat als comuns que, si es donen els números, "s'abstinguin" per facilitar un govern constitucionalista.
 10:08 
 10:00 La portaveu de Podem Irene Montero  s'embolica amb el cas Sixena: «Ara potser l'he cagat!».
 09:56 Ciutadans (Cs) «celebra» la retirada de la pancarta de Vic pels presos polítics. La formació taronja ha denunciat tretze ajuntaments d'Osona.
 09:53 Arrimadas assegura davant Nova Economía Fòrum que Catalunya "viu una fractura social sense precedents". Diu que Catalunya ha de recuperar "la veritat" i que "les empreses tornaran" si governa Ciutadans.
 09:19 Comença l'acte d'Inés Arrimadas a la Tribuna Catalunya de Nova Economía Fòrum, informa Pep Martí.
 09:06 Puigdemont: «El PSC és el masover del 155 i quan ve l'amo el deixa passar», informa Xavier Borràs. Junts per Catalunya omple el Torín d'Olot per al retorn del president en videoconferència. Artur Mas, que també ha participat en el míting de campanya, afirma que "el Tribunal de Comptes el que vol és fer-nos fora de casa".
 09:05 Merixell Serret defensa que el president de la Generalitat ha de ser «algú que realment pugui exercir». La consellera destituïda i cap de llista d'ERC a Lleida diu que s'ho pensarà "dues vegades" si tornar a Catalunya significa entrar a la presó.
 08:08 La Guàrdia Civil assumeix el control de la seguretat de les centrals nuclears catalanes, a partir de l'any vinent.
 07:54 DE GUSTOS I COLORS Carles Riera, de la foscor a la meravella de viure. El cap de llista de la CUP a les eleccions del 21-D tria Julià de Jòdar, la "Vida" d'Estrella Morente i Lluís Llach, "Crash", i "Peaky Blinders"; per Esteve Plantada.
 07:36 M'HI POSO PER... Ruben Wagensberg, del «no» estricte a fer de pont entre ERC, «comuns» i CUP. El coordinador de "Casa nostra, casa vostra" va rebutjar l'oferiment dels republicans fins menys de 24 hores abans del termini límit per tancar llistes, després de consultar-ho molt amb la seva parella, el company de pis i els pares. Un nou retrat d'un dels independents del 21-D, per Roger Tugas.
 07:34 PORTADES «Un 'desastre' económico y un 'ridículo' electoral», a l'«ABC». Recull de les portades dels mitjans catalans i espanyols de paper.
 07:21 Puigdemont i Pablo Iglesias responen l'home que els va amenaçar des d'un tanc i demanen responsabilitats.
 06:59 EL DESPERTADOR de Ferran Casas: Presidencialisme a l'ordre del dia. "A falta de projectes clars el 21-D va de persones, de demanar als votants actes de fe. El sobiranisme, en polítics que no saben si podran ser-hi, i l'unionisme en líders fins ara ineficaços", diu el subdirector de NacióDigital. Avui també són noticia l'enquestòmetre, la porra i els programes a NacióDigital, els fans d'Arrimadas al Cercle, el Foro Babel i Antoni Tàpies.
 23:25 Anna Gabriel: «On son els cínics que exigien garanties democràtiques per a l'1-O, i ara callen?»; informa Pere Fontanals. 
 22:26 LA CARAVANA. El vers lliure d'Albano Dante Fachin se suma a la partitura independentista. L'exdirigent de Podem debuta en un acte d'ERC en l'espai on el 2015 es va presentar CSQEP i ja té previst participar en altres mítings dels republicans i la CUP amb un discurs crític amb el posicionament equidistant dels "comuns". Ho explica Roger Tugas.
 22:12 ÚLTIMA HORA Ingressat el jutge de Barcelona que investiga l'1-O. El titular del jutjat número 13 va entrar a l'hospital aquest dilluns per un problema intestinal.
 21:45 ​Xavier Garcia Albiol diu que l'Estat «no permetrà» que Carles Puigdemont faci cap «espectacle» si torna a Catalunya. El candidat popular visita Sabadell i fa una trobada amb militants en un bar del nord. Assegura que el president destituït viu "Matrix".
 21:44 LA CARAVANA. Pilarín Bayés, una llonganissa i les «nines russes» de Junts per Catalunya. La il·lustradora, acompanyada d'un gorro inconfusible de color groc, debuta en un míting de la candidatura de Puigdemont. Per Oriol March.
 21:37 ERC recupera el rol de Junqueras i Puigdemont promet tornar: duel obert pel vot sobiranista. Les enquestes projecten un ascens de la llista del president, disposat a córrer el "risc" de tornar de Brusse·les i ser empresonat si guanya el 21-D. Els republicans tornen a reivindicar la figura del vicepresident com a cap de llista i donen protagonisme a Mundó i Romeva per enfortir el missatge de Rovira. Informa Joan Serra Carné.
Entrades anteriors »
Cartells de campanya de les esquerres: «Les dretes són el feixisme, el feixisme és la guerra: vota les esquerres: dona pensa en els teus fills, de Cristóbal Arteche». I un del PCE, «Para devolver a sus familias a los 30.000 presos». Autor: Manuela. | Còpia digital: CRAI Biblioteca Pavelló de la República, UB
Pep Martí
01/01/1970
La Lliga Catalana anomena l'aliança de les esquerres com "la coalició del Sis d'Octubre"
Llançament de quatre satèl·lits des del Port Espacial de Kourou | ESA
01/01/1970
Aquesta setmana s'han posat en òrbita quatre satèl·lits que donaran servei de localització, navegació i rescat
Pancartes amb els lemes electorals de les tres candidatues independentistes, al centre de Vic | Adrià Costa
01/01/1970
Les enquestes projecten un ascens de la llista del president, disposat a córrer el "risc" de trepitjar Catalunya i ser empresonat si guanya el 21-D | Els republicans tornen a reivindicar la figura del vicepresident com a cap de llista i donen protagonisme a Mundó i Romeva per enfortir el missatge de Rovira
Míting d'inici de campanya d'ERC a Vic. | Albert Alemany
01/01/1970
El comitè de campanya, liderat per Sergi Sabrià, té dues reunions cada matí, però llavors ha de coordinar la tasca amb els dirigents exiliats o empresonats, els independents i els partits de la candidatura