Junts fem més Nació     FES-TE SUBSCRIPTOR
un senyor de barcelona
01/11/2018
Toni Vall
«De gats, als pisos i les cases, n’hi ha a cabassos. De gats carinyosos, manyacs, bonics fins i tot, tothom en coneix algun. Dels salvatges i egoistes, violents i romàntics no se’n canta gall ni gallina»
24/10/2018
Toni Vall
«Al llarg del recorregut ensopeguem amb totes les seves pel·lícules explicades amb fotos, llibres, guions originals, elements dels rodatges, detalls curiosos, material inèdit, textos aclaridors i cinema, molt cinema»
18/10/2018
Toni Vall
«"Creadors de consciència" recull l’obra de quaranta fotògrafs que al llarg de la seva trajectòria s’han fixat en realitats de conflicte bèl·lic, de marginalitat, de catàstrofes humanes, d’èxodes massius»
11/10/2018
Toni Vall
«Perquè la música en viu és un tresor a protegir, potenciar i promocionar. Perquè una ciutat sense música en viu és una merda de ciutat. Moltes veus autoritzadíssimes expliquen al llibre què és per ells l’Apolo»
04/10/2018
Toni Vall
«Hi ha persones que quan moren et deixen una mica orfes encara que no els coneguessis en persona. Els admires a la teva manera, perquè formen part de tu, perquè te'ls trobes a la teva ciutat al llarg dels anys»
20/09/2018
Toni Vall
Artur Ramon publica "Les obres mestres de l’art català" a mode de museu imaginari
13/09/2018
Toni Vall
«És molta imaginació, ho sé, però la imaginació vola quan el cinema entra en acció. Cinema, una altra llicència poètica. Tant de bo a còpia de llicències poètiques el món de merda en què vivim pugui ser millor algun dia»
06/09/2018
Toni Vall
«Un home mor, una esquela explica que no havia fet res interessant a la seva vida, un periodista va al seu funeral i explica espurnes d’aquesta vida, un altre periodista troba el seu diari i demostra que l’epitafi és mentida o com a mínim discutible. I la seva història d’amor es completa a la fi a través de les pàgines escrites, de la literatura»
26/07/2018
Toni Vall
«Quan Barcelona tenia cines, quan les ciutats tenien cines, Mac regnava. Els seus cartells són d’una perfecció i una expressivitat que els converteix en obres d’art»
19/07/2018
Toni Vall
«En essència, hi ha dues opcions: o quedar-se a casa resguardat al costat de l’aire condicionat o sortir al carrer a torrar-se»
12/07/2018
Toni Vall
«Enguany se celebra el quaranta aniversari de l’Associació d'Editors en Llengua Catalana, una notícia esplendorosa. Han canviat el logo i a les xarxes socials es diuen Editors.cat. Busqueu-los, interesseu-vos per ells»
05/07/2018
Toni Vall
«Ha arribat un moment en què referir-se a Johan Cruyff i a Manuel Vázquez Montalbán és referir-se pràcticament al mateix»
26/06/2018
Toni Vall
«Parla Espinàs i diu que el que més l’ha apassionat sempre és la realitat. S’ha conformat amb ser ell mateix, li ha interessat sempre fer allò que no havia fet mai encara»
21/06/2018
Toni Vall
«És la nefasta situació dels comerços emblemàtics a Barcelona, ningú sap qui els determina, per què i quins beneficis suposa. No hi ha cultura de patrimoni»
14/06/2018
Toni Vall
«S’ha estrenat el documental de Carles Bosch sobre Joan Ximénez, gitano del Raval posseït per la rumba de Barcelona, per aquell ritme somort que s’eleva a poc a poc i esdevé personalitat d’una manera de ser i de fer»
07/06/2018
Toni Vall
«És fascinant seguir el rastre de les èpoques i la manera com els dibuixants i dissenyadors hi han deixat la seva empremta», ben visible gràcies a Enciclopèdia Catalana i als 171 exemplars del llibre «Cartells catalans. Òpera teatre i espectacles (1890-2015)»
31/05/2018
Toni Vall
«Monzó és minuciós, li agrada pensar i repensar allò que escriu i allò que vol escriure. Li agrada posar en valor si toca teclejar un punt o un punt i coma. I el resultat és un miracle anomenat naturalitat»
24/05/2018
Toni Vall
«L'exposició 'Nord Sud Est Oest', una condensació de seixanta anys dedicats la fotografia, és insòlitament exhaustiva, conté una força torrencial que es desferma per rostres, postures, llums i colors»
17/05/2018
Toni Vall
«Francesc Caudet Yarza va escriure més d’un miler de títols –un per setmana, dos per setmana?– va conèixer els anys d’or i de plom de la Bruguera, és un supervivent, un irreductible, una força de la naturalesa»
10/05/2018
Toni Vall
«El fons extraordinari del fotògraf mereix ser conegut i difós com el que és: l’expressió d’un artista de la llum, de la composició visual, de l’objecte i de la vida aturada»
03/05/2018
Toni Vall
«Sempre que passo per la botiga de Tintin penso que totes les ciutats pertanyen a Tintin. També Barcelona»
26/04/2018
Toni Vall
«No puc evitar pensar en ell, ni que sigui una fracció de segon, cada dia de Sant Jordi. Si ja per si sol és un dia bonic, aquest any he estat encara més content perquè he vist alguns dels seus llibres sobre les taules de les paradetes»
19/04/2018
Toni Vall
«No pot ser que Barcelona tracti tan malament la història, la seva història, el seu patrimoni material i immaterial, el seu llegat físic i emocional. No pot ser aquest campi qui pugui»
12/04/2018
Toni Vall
«Jordi Puntí explica al seu darrer llibre que ha somiat amb aquest jugador únic, que li habita al subconscient o on sigui que habiten els mites»
05/04/2018
Toni Vall
«Que sensacional que et recordin perquè has fet tantes coses bones relacionades amb els llibres, amb la literatura, amb el gust per la vida, amb els brindis eterns que s'eleven al cel i perduren a la memòria dels que t'han estimat»
30/03/2018
Toni Vall
«En les fotos de Miserachs s’hi produeix aquella sensació tan extraordinària de saber trobar l’estranya presència de l’harmonia, de l’estètica dels elements que hi intervenen, de la composició visual, d’allò que és bonic i saps que és bonic quan ho veus. L’instant precís tan cobejat, tan difícil d’obtenir, que es fa tangible en un rectangle de paper fotogràfic brillant o mat»
22/03/2018
Toni Vall
«Tots els temes que tocava Fancelli em semblen imprescindibles. Sobre tots ells hauria escrit jo hagués estat en el seu lloc»
15/03/2018
Toni Vall
«És una atracció turística però que per sobre de tot i en essència és un tresor ciutadà. Un tresor 100% privat, per cert»
08/03/2018
Toni Vall
«'Paralitzar' i 'col·lapse' sonen bé. Serem tan immadurs i infantils com per no acceptar-les? Ves si no serà bonica Barcelona tenyida de lila i el desig que potser així algun dia s’acabin les injustícies que està a les nostres mans poder fer que s’acabin»
01/03/2018
Toni Vall
«Ja entenem que ha nevat i que ens voleu ensenyar la neu. No cal tot el cerimonial. La neu és poesia. I la poètica no vol tietisme, no s'entenen gens bé»
Pàgina 2 de 4