Duran visita un Círculo Ecuestre espantat per la irrupció de la CUP

El líder d'UDC creu que el 20-D donarà un escenari com el de les eleccions de 1977 | Pronostica un panorama fragmentat i considera que a Europa voldran una sortida negociada al problema de Catalunya

Josep Antoni Duran i Lleida, amb Borja García-Nieto, expresident del Círculo Ecuestre
Josep Antoni Duran i Lleida, amb Borja García-Nieto, expresident del Círculo Ecuestre | UDC
11 de desembre del 2015
Actualitzat a les 18:15h
Borja García-Nieto, expresident del Círculo Ecuestre, ha presentat avui al líder d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, tot dient que la imatge que ofereix la política catalana és pròpia d’un “sainet de república bolivariana”. Ha afegit que CiU, la CiU de tota la vida, ha deixat un espai orfe, que pot ser omplert per Unió Democràtica. Hi havia la sensació, entre els qui han anat a escoltar el polític democristià, de la dificultat de l’embat que afronta Duran el 20-D.

Duran ha fet una crida al vot, assenyalant l’objectiu real del seu partit: entrar al Congrés, obtenir representació: “Aquí no es tracta de poder fer un grup parlamentari, sinó de ser-hi”. Malgrat les expectatives existents, el candidat ha recordat que hi ha un 30% d’indecisos, una xifra molt elevada. El candidat ha dibuixat un escenari en què s’enfronten tres grans opcions: la de l’immobilisme, la de l’independentisme i la que representa el seu partit, que es basa en diàleg, pacte i transacció.

El candidat d’Unió ha dit que l’escenari postelectoral tindrà poc a veure amb el que preveuen alguns analistes, massa centrats en augurar aliances i coalicions, i molt més amb una situació similar a la produïda després de les eleccions de juny de 1977. És a dir, ha donat per bo un escenari constituent en el qual caldrà parlar de moltes coses. Per Duran, la Unió Europea no es pot permetre una Espanya en situació de crisi greu i que caldrà una sortida negociada al repte que presenta Catalunya, “sobretot perquè l’Estat i Catalunya estan endeutats i Europa no es pot permetre una altra Grècia”.

Davant un auditori conservador i segurament espantat per la irrupció de la CUP, Duran ha recordat que només els van faltar 13.000 vots per entrar al Parlament el 27-S, i que si ho haguessin assolit, “ara, en lloc d’estar pendents de la CUP, tothom ho estaria d’UDC, i al país li aniria millor”.

Entre els presents, l’exconsellera de Governació Maria Eugènia Cuenca, amiga del polític democristià i militant de CDC, alineada des de sempre amb el sector roquista. També hi era Maria Àngels Vallvé, exsíndica de la Borsa, o Magí Raventós, expresident de Codorniu, qui ha expressat sintonia amb Duran.