La humanitat està preparada per una visita extraterrestre?

El Documental del Mes projecta aquest desembre "The Visit", premiada al darrer festival de Sitges | El film construeix un esgarrifós i creïble escenari sobre la primera presa de contacte amb éssers de l'espai

Un fotograma de «The visit», el Documental del mes de desembre
Un fotograma de «The visit», el Documental del mes de desembre
21 de desembre del 2015
Actualitzat a les 12:31h

Què passaria si la humanitat es posés en contacte amb vida intel·ligent extraterrestre? Aquesta és la premissa que intenta respondre el director danès Michael Madsen a The visit, el Documental del Mes d'aquest desembre. Les preguntes que s'obren en aquest escenari fictici són diverses: Quin pla tenim els humans si té lloc un fet així? Qui se n’ocuparia? Què significaria pel futur de la nostra raça? Estem preparats mentalment?

Des que es va inventar la ràdio i la televisió, que els éssers humans estem obsessionats pel tema, amb un munt de literatura, ficcions i experiències ufològiques registrades. El fet, aplicat a la vida diària, és palpable en l'enviament sistemàtic de senyals a l’espai exterior per anunciar la nostra existència a d'altres civilitzacions. Aquest fet construeix un escenari hipotètic, perquè les probabilitats de rebre una resposta augmenten de forma exponencial. Madsen, doncs, no es pregunta què passaria si succeeix, sinó què farem quan succeeixi.

Un escenari esgarrifós i creïble

The visit construeix un esgarrifós i creïble escenari de la primera presa de contacte amb vida extraterrestre a la Terra. El film porta els espectadors a un viatge més enllà del seu punt de vista terrestre, que revela els temors, esperances i rituals d'una espècie obligada tard o d’hora a fer front a formes de vida alienígenes que poden o no veure’ns com una amenaça. Ofereix una mirada personal a la imatge que tenim com a espècie i civilització.

 

Póster de «The visit», el Documental del Mes de desembre

Michael Madsen és artista conceptual i director de la premiada pel·lícula Into Eternity (2010). Darrerament ha treballat amb Wim Wenders a Cathedrals of Culture i ha sigut professor convidat a la Royal Danish Academy of Art, la Danish Film School i la University of California. The visit ha estat un èxit des de la seva estrena, aconseguint reconeixements al Sitges Film Festival (2015), al Hot Docs de Canadà (2015), a Sundance (2015) i al festival Visions du Reel de Suïssa (2015).

El Documental del Mes és una iniciativa que estrena cada mes un documental en una xarxa de més de cinquanta sales a tot l’estat i a Llatinoamèrica. En aquest enllaç es poden consultar les sales, els dies i els horaris de projecció. El cicle és una iniciativa de l'empresa Parallel 40, que té el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura per a la subtitulació en català.