«Si torno a veure uns maniquins anorèxics ho tornaré a denunciar»

La jove vallesana Anna Riera va denunciar a través de la plataforma Change.org la presència d'uns maniquins extremadament prims en un aparador d'una botiga d'Inditex a Terrassa | L'estudiant de Psicologia es mostra agraïda per la resposta de la multinacional però creu que encara "s'han de fer molts canvis"

Anna Riera, la jove que va denunciar els maniquins prims
Anna Riera, la jove que va denunciar els maniquins prims | Cristóbal Castro
Lluïsa Tarrida
07 de desembre del 2015
Actualitzat el 08 de desembre a la 13:34h
La jove Anna Riera, una veïna de Matadepera de 18 anys, ha aconseguit un ressò que no s'esperava. La seva petició a Change.org demanant a Inditex que retirés uns maniquins massa prims que havia vist en un aparador de la botiga Lefties, ubicada a la rambla d'Ègara de Terrassa, ha causat gran impacte en els mitjans i en les xarxes socials. I més quan la multinacional va decidir ràpidament contestar-li i procedir a retirar els maniquins de l'establiment.

Aquesta estudiant de Psicologia afirma a NacióDigital que era la primera vegada que utilitzava aquesta plataforma per fer una denúncia del que considera una injustícia i alhora un perill per a les dones i adolescents que prenen com a model aquests maniquins. "Quan vaig passar per davant la botiga per anar a treballar el primer que vaig pensar va ser en fer un full de reclamacions, li vaig comentar a les meves amigues i totes em van dir que s'hi apuntarien. Però més tard, parlant amb els meus pares van dir-me que un full de reclamacions de poc serviria i que potser podria intentar utilitzar aquesta plataforma per tenir més ressò. I així ho vaig fer". La campanya contra "els maniquins anorèxics" va començar el 28 de novembre. Va tenir bona acollida però no va ser fins que va coincidir amb el Dia internacional contra l'anorèxia que la seva petició es va disparar. Al cap de cinc dies ja tenia més de 100.000 signatures, i a hores d'ara s'eleva fins a les 112 mil. 

Preguntada sobre la resposta d'Inditex a la seva demanda -"els maniquins que s'utilitzen a les botigues responen a la imatge de salut amb la qual el grup està compromès. Respecte a la imatge -la que aporta Anna Riera-, forma part d'una partida minoritària de maniquins antics, que s'han fet servir a Lefties, que no responen als cànons establerts pel grup i que seran retirats immediatament", la matadeperenca se sent dividida. Per una banda, reconeix que està agraïda que l'empresa hagi decidit contestar-li, "no m'esperava que em contestés personalment" però per l'altra se sent també decebuda, "els arguments que em donen em continuen demostrant que no ens tenen en consideració, està bé que els hagin retirat però crec que calen molts més canvis" i afegeix "no tinc res en contra de la gent prima, però no m'agrada que venguin la imatge que perquè et quedi bé la roba hagis de tenir aquest físic, hi ha gent que per molt que facin una dieta restrictiva o no mengi durant un any no tindrà mai aquestes talles i fomentar això em sembla perillós". 

Malgrat que la seva petició sí que ha tingut efecte creu doncs que no n'hi ha prou. Així i tot sentencia que "la resposta la considero insuficient però no vull fer-me pesada, no em conformo amb la situació però tampoc vull estar cada dia molestant i demanant signatures. Això sí, si torno a veure uns maniquins anorèxics ho tornaré a denunciar".
 

Maniquins denunciats per Anna Riera Foto: Anna Riera

Arxivat a