Acord per reactivar la construcció d'habitatges a les antigues casernes de Sant Andreu

L'Ajuntament de Barcelona i el Consorci de la Zona Franca pacten començar a construir un primer edifici l'any vinent

02 de desembre del 2015
Actualitzat el 03 de desembre a les 7:25h
L’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de la Zona Franca han acordat aquest dijous reactivar la urbanització de les antigues Casernes de Sant Andreu i construir nou habitatge al barri de la Marina amb una partida de 26,6 milions d’euros. L’acord s’ha dut a terme aquest matí, just després de la celebració del Consell Plenari del Consorci, que presideix l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i que ha aprovat aquest dimecres el seu pressupost.

El protocol signat preveu que el Consorci cedeixi a l’Ajuntament 4 finques d’equipaments i d’habitatge de dotació, amb una superfície total de 6.200 m2 i 23.000 m2 de sostre en l’àmbit de les antigues casernes, així com la cessió de 44 habitatges de protecció al barri de la Marina. A canvi, l’Ajuntament assumirà el cost de 13 milions d’euros de les obres d’urbanització de Casernes.

En les finques per a equipaments que es cedeixen al municipi està previst construir-hi un edifici d’habitatges de dotació per a gent gran (Parc de les Casernes - Vial Verd); un centre cívic i un altre edifici d’habitatges per a gent gran (entre Rambla d’Equipaments - Passatge Est - c/Palomar); una escola bressol i un edifici d’habitatge de dotació (c/ Coronel Monasterio) i un edifici administratiu (c/Coronel Monasterio - c/ Palomar).

Inici de les obres el 2016

L’acord preveu també que el 2016 el Consorci iniciï les obres del primer edifici per al reallotjament de les 68 famílies del barri afectades per les obres d’urbanització. Segons el pressupost aprovat, el Consorci preveu invertir 18,6 milions d’euros en la construcció d’habitatge públic a l’àmbit de Casernes, i 7,9 milions més al barri de La Marina.

L’alcaldessa, i presidenta del Consorci de la Zona Franca, Ada Colau, ha qualificat l’acord d’històric perquè "es desencalla una situació que porta molts anys afectant els veïns i veïnes de Sant Andreu", que han vist paralitzat, durant 12 anys, un projecte que preveia uns equipaments i habitatge públic en aquell entorn.

La segona tinenta d’alcaldia, i regidora del districte de Sant Andreu, Laia Ortiz, ha recordat que amb aquest acord es dóna compliment a un compromís amb el districte que "ha viscut, primer amb estupefacció i després amb indignació, com s’ha endarrerit aquest projecte". "Avui podem dir que finalment tindrem equipaments on ara només hi ha solars buits", ha conclòs Ortiz.
 
Arxivat a