«Barcelona, nit d'hivern» arriba a la cartellera amb sis noves històries d'amor

La seqüela de "Barcelona, nit d'estiu" s'estrena aquest divendres 4 de desembre | El film, que va inaugurar el darrer Festival Most, s'ambienta en la Nit de Reis

Miki Esparbé torna a aparèixer a «Barcelona, nit d'hivern»
Miki Esparbé torna a aparèixer a «Barcelona, nit d'hivern»
02 de desembre del 2015
Actualitzat el 04 de desembre a la 13:26h
Barcelona, nit d'estiu (Dani de la Orden, 2013) va ser un èxit pràcticament inesperat, un film que es va anar fent gran a mesura que el boca-orella feia el seu efecte. De pel·lícula modesta va passar a convertir-se en un autèntic fenomen, sobretot entre l'audiència més jove, fins a esdevenir el film en versió original en català més taquiller del 2013.

L'explicació de l'èxit pot entendre's gràcies a diversos factors. Un, la frescor d'un director jove com Dani de la Orden, que ha sabut connectar amb un públic educat en la cultura de televisió. El segon, un repartiment que és ple d'estrelles, de rostres molt populars. Concebuda com a pel·lícula coral, cada història i cada parella té un atractiu n si mateixa. El tercer, un argument que pot agradar a una audiència potencial molt diversa.


Dos anys després de l'estrena d'aquell film icònic, arriba a la cartellera la seva seqüela, Barcelona, nit d'hivern (2015), de nou dirigida per Dani de la Orden i amb un repartiment encara més gran i més atractiu. En aquesta ocasió, la segona part de Barcelona, nit d'hivern –a les sales de cinema a partir d'aquest divendres 4 de desembre– s'ambienta en una màgica nit de Reis on tot pot ser possible.

L'amor, de nou com a gran protagonista

Barcelona, nit d'hivern permet veure què passava amb alguns dels personatges de la primera part, com la parella que encara una nova paternitat. Els creadors del film, però, també han volgut presentar noves trames, en les quals les històries d'amor segueixen sent les grans protagonistes.
 

Montserrat Carulla i Amparo Baró, protagonistes d'una de les sis històries


Les diferents històries estan protagonitzades per un irresponsable de trenta anys que munta una festa boja per intentar recuperar la seva exparella, un responsable de vint anys que vol deixar de tenir relacions serioses de parella i començar a sortir de festa, i un Rei Melcior temerari que deixa atònit nens i adults en saltar de la carrossa al mig de la cavalcada per perseguir una misteriosa noia.

També hi ha una àvia entranyable amb ganes de compartir amb la família el secret que fa temps que oculta i, finalment, un avi rondinaire al qual la inesperada visita d'una jove francesa li evoca el record de l'amor de la seva vida. Joan Dausà ha tornat a encarregar-se de la banda sonora. La pel·lícula va inaugurar el Festival Most 2015 el darrer 5 de novembre i és produïda per Playtime Movies, El Terrat i Sábado Películas, en producció associada amb Televisió de Catalunya i la participació de Televisió Espanyola.

Arxivat a