Tarraco Viva i televisió de qualitat, entre les 5 propostes per al cap de setmana

El Miniput, la Jornada de portes obertes al MACBA, el Fantàstik Granollers, la Festa de trons i els 25 anys de Tarraco Viva de Tarragona

Una de les presentacions del Miniput 2014
Una de les presentacions del Miniput 2014 | Miniput
27 de novembre del 2015
Actualitzat a les 18:33h
Catalunya s'omple cada cap de setmana d'un ventall molt divers d'activitats culturals i d'entreteniment. D'entre tota l'oferta, aquestes són les cinc propostes que us recomanem des de la redacció de NacióDigital per gaudir al màxim del temps de lleure, oci i cultura.

Miniput. Mostra de televisió de qualitat.
Barcelona, CCCB, 28 de novembre de 2015

Aquest dissabte 28 de novembre, en el marc del CCCB, arriba la 21a edició del Miniput, l'única mostra de televisió de qualitat que existeix a l'estat espanyol. La jornada posa a l’abast de tots els professionals, estudiants, professors, investigadors i interessats en la televisió un model de televisió de qualitat viu, i ho fa mostrant, d’una banda, programes arriscats, innovadors i de servei públic de les televisions d’arreu del món amb una selecció del millor que s’ha pogut veure en l’última edició de l'Input (International Public Television Screening Conference); i oferint, d’altra banda, un tast dels programes o temes més destacats de les cadenes locals i autonòmiques, així com d’aquells projectes audiovisuals que utilitzen Internet com a mitjà de difusió. Aquí podeu repassar tota la programació de 2015.

Jornada de portes obertes al MACBA
Barcelona, dissabte 28 de novembre de 2015

El MACBA celebra el seu 20è aniversari amb una jornada de portes obertes de 10 del matí a 12 de la nit. Tots els espais del Museu s’obriran al públic: Edifici Meier, Centre d’Estudis i Documentació, Capella dels Àngels i Sala d’Exposicions del Convent, i es programarà un seguit d’activitats per dinamitzar aquesta jornada festiva adreçada a la ciutadania. Hi haurà portes obertes i a partir de les sis de la tarda, fent que una part de la façana del museu es converteixi en una pantalla on es projectarà una selecció d’obres audiovisuals emblemàtiques de la col·lecció del centre, o fent que cada hora en punt, i durant tota la jornada, l’equip d’educadors del MACBA ofereixin presentacions i visites a les exposicions en curs, entre moltes altres activitats.
 

L'exterior del MACBA Foto: MACBA


Fantàstik Granollers
Granollers. 27, 28 i 29 de novembre.

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya s'ha convertit en una escola, en el gran aparador d'un gènere i una manera de viure el cinema. De fet, gràcies a la seva tasca incessant, ja podem dir que el certamen és el planter de moltes altres iniciatives que han anat fent-se grans a partir de les lliçons impartides a Sitges, entre zombis, terror, espants i bon humor. Una d'elles és el Fantastik Granollers, un festival jove però molt segur d'ell mateix. Ideat i programat per fanàtics devoradors de pel·lícules de gènere, aquest cap de setmana ofereix un tast del bo i millor, amb perles com el documental Back in time –sobre la trilogia Regreso al futuro–,Nightcrawler , The guest o Deep dark, sense oblidar el concurs de curtmetratges, les exposicions i altres activitats paral·leles.


Festa de trons
Canet de Mar, dissabte 28 de novembre de 2015

El darrer episodi de la sèrie Joc de Trons et va deixar en mal estat el cos? No pots aguantar que no hi hagi previsió de publicació del nou llibre? Ets un fervent seguidor de l'univers creat per Geroge R.R. Martin? Doncs Canet de Mar et proposa la teva jornada: una festa temàtica ambientada en Game of Thrones, que precisament va rodar part de la sisena temporada a Canet i a d'altres punts de Catalunya. Hi trobareu un mercat de productes locals relacionats amb la sèrie, conferències de Toni de la Torre, un concurs de cosplay, visites al Castell de Santa Florentina, un photocall, i moltes altres propostes.

El Tro de ferro de «Joc de trons», una de les atraccions de la Festa de trons de Canet

25 anys Tarraco Viva
Recintes monumentals i museístics de Tarragona, 28 i 29 de novembre.

Per celebrar els 25 anys de la declaració de Tàrraco com a Patrimoni Mundial, aquest cap de setmana, Tarragona ofereix la possibilitat de veure de primera mà legionaris, emperadors, centurions o senadors, en unes Jornades de portes obertes al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, a totes les seus (MNAT) i al Passeig Arqueològic, pretori, circ, amfiteatre i Fòrum de la Colònia. Una magnífica oportunitat per conèixer l'antiga Tàrraco a través de diverses activitats i molta història concentrada.
 

Una representació al MNAT Foto: MNAT