Fernández Díaz presenta el PP com a garantia de seguretat antiterrorista

Assegura, des del Círculo Ecuestre, que Espanya és dels països més segurs d'Europa tot presumint que dissabte es va poder disputar el clàssic | Recorda que CDC va votar en contra del nou codi penal per combatre el jihadisme

Jorge Fernández Díaz, al Círculo Ecuestre
Jorge Fernández Díaz, al Círculo Ecuestre | Europa Press
23 de novembre del 2015
Actualitzat a les 17:44h
El ministre espanyol de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha parlat avui al Círculo Ecuestre. Ha dit que tenia previst fer-ho sobre "la qüestió catalana", però que els esdeveniments li han canviat el guió, i que es referiria al repte del terrorisme jihadista.

En efecte, el ministre s'ha estès explicant les línies mestres de la política antiterrorista del govern del PP. Ha fardat que Espanya és un dels països més segurs d'Europa i que l'experiència de la lluita antiterrorista els està servint enfront l'amenaça d'Estat Islàmic. Ha afegit que mentre se suspenien partits de futbol a Bèlgica i Alemanya, a Madrid es va celebrar el clàssic de dissabte.

En una ocasió, ha aprofitat per empastifar el sobiranisme, recordant que CDC va votar en contra del nou codi penal, juliol passat, que es va reformar per lluitar contra el jihadisme. CDC va rebutjar-ho perquè veia en els canvis una amenaça per les llibertats.

Fernández Díaz ha repetit diversos cops que l'Estat té una magnífica policia i que les forces d'ordre són les institucions més valorades segons el CIS. Hi ha hagut poques referències a política catalana. El PP es fa fort ara, a les portes de la campanya, com a partit de la seguretat enfront l'amenaça jihadista. Això sí, ha contestat les declaracions de Francesc Homs d'avui sobre l'article 2 de la Constitució, com a fruit de pressions de l'exèrcit, tot dient que "en la ponència constitucional hi havia dos catalans, Roca i Solé Tura".

En un altre moment, el ministre s' ha referit a les paraules d'Albert Rivera ahir assegurant que no votaria Rajoy, afirmant que "hi ha dues maneres de votar el PSOE, directament i a través de Ciutadans".

"Ser català és una de les millors maneres de ser espanyol"

El Fernández Díaz candidat ha arribat al Círculo Ecuestre després d'actuar com a ministre a la comissaria de la Policia Nacional espanyola. Allà ha entregat una bandera espanyola a la Prefectura per tal de poder-la usar en els seus actes protocolaris. El ministre l'ha alabat com a "símbol de la unitat de la pàtria" i com a representant dels valors de la Constitucional.
"Ser català és una de les millors maneres de ser espanyol", ha declarat davant de la plana major policial.