Més de mig miler de trucades al 112 i més de 200 sortides dels Bombers pel vent aquest dissabte

Les incidències s'han concentrat al Barcelonès, el Baix Camp i l'Alt Empordà, on les rafegues han arribat als 130 km/h | Protecció Civil manté la prealerta del NEUCAT per les nevades al Pirineu Occcidental i el Pla INUNCAT pel fort onatge a l'Empordà

ACN
21 de novembre del 2015
Actualitzat el 22 de novembre a les 10:22h
Les fortes ratxes de vent d'aquest dissabte han obligat als Bombers de la Generalitat a fer 232 serveis, cap de gravetat, sobretot per retirar arbres i branques caigudes, revisar elements inestables a teulades, sanejar façanes o comprovar mobiliari urbà afectat.

D'entre les dades recollides pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) destaquen registres de vent com els 130 km/h de Portbou (Alt Empordà), els 119 km/h del Puig Sesolles (Vallès Oriental), els 97 d'El Perelló (Baix Ebre), o els 92 de Roses (Alt Empordà).

Segons un comunicat de Protecció Civil, el 112 ha rebut fins a les set de la tarda 513 trucades relacionades amb l'episodi de vents. La majoria provenien de Barcelona i la seva àrea metropolitana (269).

Tot i el gran nombre de trucades rebudes, no s’ha produït cap afectació important. La majoria han estat per afectacions al mobiliari urbà (fanals, contenidors...), arbres caiguts o a punt decaure, objectes a la via, així com tendals i uralites que han quedat malmesos pels efectes del vent.

Paral·lelament, els Bombers de la Generalitat han atès fins a les cinc de la tarda 232 serveis per incidències relacionades amb les fortes ventades que afecten des de divendres la nit la major part del territori. Fins a les deu del matí d'aquest dissabte els Bombers han fet una norantena de serveis i des d'aquella hora i fins a les cinc de la tarda n'han fet 142.

A la Regió d'Emergències de Girona s'han atès 36 serveis, mentre que a la Regió d'Emergències Metropolitana Sud, 30. Pel que fa a la resta del territori, s'han atès 28 serveis a la Regió d'Emergències de Tarragona, 20 a la de Lleida, 14 a la Regió d'Emergències Metropolitana Nord, 8 a les Terres de l'Ebre i 6 a la Regió d'Emergències Centre.

El gruix de les actuacions dels Bombers de la Generalitat ha consistit a retirar branques d’arbre caigudes i en netejar vies i zones d’accés. També s’han dut a terme revisions i sanejaments de façanes, així com la retirada d’objectes i mobiliari urbà malmès pel vent. Val a dir que no hi ha hagut cap persona ferida com a conseqüència de les ventades.

D'altra banda, Protecció Civil de la Generalitat manté la prealerta del NEUCAT per les nevades al Pirineu Occcidental i el Pla INUNCAT pel fort onatge que afecta l’Empordà, sobretot al Cap de Creus i Begur.
Arxivat a