Oriol Junqueras: «ERC té un únic candidat, que és i serà Artur Mas»

El president d’Esquerra diu que “l’acord és possible i probable” | Assegura que faran tot el que es pugui per assolir la investidura | Els republicans celebren una reunió llarga, de més de tres hores, per analitzar l'estat de les negociacions

Oriol Junqueras, al centre, en l'executiva extraordinària d'ERC
Oriol Junqueras, al centre, en l'executiva extraordinària d'ERC | ACN
18 de novembre del 2015
Actualitzat el 19 de novembre a les 7:15h
Oriol Junqueras ha explicat el contingut de l’executiva d’ERC celebrada aquest dimecres, convocada per parlar de la situació política i la marxa dels contactes entre Junts pel Sí i la CUP. El president d’Esquerra ha valorat positivament que cada una de les dues formacions consideri que hi ha hagut avenços.

Junqueras ha destacat que la CUP va veure amb bons ulls les propostes fetes pel president Mas en el darrer ple, i també ha subratllat que la vulguin implicar-se en l’estabilitat parlamentària. El líder d’ERC ha considerat que “l’acord és possible i probable”, i ha assenyalat que estan treballant per a la investidura del president Artur Mas. “ERC té un únic candidat, que és i serà Artur Mas”, ha sentenciat tot afegint: "Estem més a prop d'un acord que de noves eleccions".

Reunió llarga

L’executiva que ha celebrat ERC aquest dimecres ha estat molt llarga. Moltes intervencions i un debat interessant per avaluar el quadre escènic. Molt relaxat i somrient, Junqueras ha dit que la feina d’ERC serà d’omplir de contingut en les diverses propostes que hi ha sobre la taula, com el marc legal que ha de permetre tirar endavant els acords que es facin, com també els canvis d’estructura en el Govern.   

Junqueras ha destacat la proposta de Mas de fer un model de govern més cooperatiu, entorn de diverses àrees amb més poder, com una de les claus per arribar a una entesa amb la CUP. El líder d’ERC també ha posat el focus en les paraules d’Antonio Baños, quan va dir que era millor una majoria permanent de 72 diputats independentistes que no pas una majoria momentània de 64 diputats (62 de junts pel Sí més dos vots hipotètics que cedís la CUP).

Preguntat per les declaracions de Francesc Homs sobre la no existència d’una majoria per concloure el procés, Junqueras ha dit que està convençut que sí que hi haurà aquesta majoria, ja que “el contrari seria dir que s’imposaria una minoria”. També ha assegurat que no contempla que es pugui produir un gir en la posició de CDC en el procés sobiranista.