Barcelona estudiarà augmentar les piscines on practicar nudisme

Les Picornell, les úniques municipals on es permet, i només els dissabtes i els diumenges durant dues hores

Piscines Bernat Picornell de Barcelona
Piscines Bernat Picornell de Barcelona | Piscines Bernat Picornell
Redacció
18 de novembre del 2015
Actualitzat el 19 de novembre a les 7:08h

Image de les Piscines Bernat Picornell Foto: Piscines Bernat Picornell


El govern municipal d'Ada Colau s'ha compromès a estudiar un augment de les piscines municipals on es pugui practicar el nudisme si es detecta que hi ha una demanda suficient. La comissió de presidència, drets de ciutadania, participació, seguretat i prevenció de l'Ajuntament de Barcelona ha acceptat aquest dimecres un prec d'ERC que demanava l'augment de piscines municipals en les que es pugui practicar el nudisme "en horaris d'ús habitual".

La comissionada d'esports, Marta Carranza, ha assegurat en declaracions als mitjans de comunicació que l'Ajuntament "sempre està obert a propostes i detectar necessitats" però ho ha vinculat a una demanda suficient. Segons l'Ajuntament, la piscina Picornell, l'única que permet el nudisme en horaris determinats, té una afluència màxima de 20 persones per dia per a aquest servei.

La piscina Picornell és l'única que permet practicar el nudisme. De fet, tant la piscina exterior com la coberta es dediquen exclusivament als clients que volen fer nudisme els dissabtes de 21h a 23h i els diumenge de 16h a 18h.

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament estudiarà si hi ha prou demanda com per ampliar l'horari o perquè altres piscines municipals també ho permetin. Les últimes dades que té l'Ajuntament és que dels 8.000 abonats que té la Picornell, un màxim de 20 persones per dia utilitzen les piscines en horari nudista. Una altra possibilitat que s'estudiarà és la convivència dels nudistes i els no nudistes, ja que actualment tenen franges horàries diferents.

El prec d'ERC que ha estat acceptat demanava un augment del número de piscines municipals en les que es pugui practicar el nudisme "en horaris d'ús habitual" i també que, en tots els espais on es pugui practicar el nudisme, com per exemple les platges, se senyalitzi correctament i s'emplacin tots els usuaris a actuar amb "respecte i tolerància".
Arxivat a