Continuen les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP malgrat les tensions

Neus Munté ha encapçalat el grup de Junts pel Sí en una trobada amb Anna Gabriel | També hi han participat Julià de Jòdar i Toni Comín, entre d'altres

18 de novembre del 2015
Actualitzat el 19 de novembre a les 7:16h
Les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP no s'han trencat en cap moment. Malgrat el clima enrarit i les tensions explicitades aquests dies, amb elements de malestar molt concrets expressats des del grup majoritari, especialment des de Convergència Democràtica, els contactes continuen. Aquest matí, el Parlament ha estat escenari discret de la trobada d'una de les meses de negociació, la que treballa les mesures a adoptar en l'àmbit social. La reunió s'ha fet al més alt nivell, en presència de la vicepresidenta del Govern, Neus Munté.  

En la reunió hi han participat, segons algunes fonts, Munté i els diputats Toni Comín i Lluís Llach, per Junts pel Sí, i Anna Gabriel, Eulàlia Reguant i Julià de Jòdar pel grup parlamentari de la CUP. Aquesta és, pel que sembla, la mesa de negociacions que avança de manera més fluida. Que a la trobada d'avui hi hagi estat present Neus Munté indica la importància que des del nucli dur de Presidència es dóna a aquest àmbit, i també el protagonisme guanyat per la vicepresidenta, convertida en la representant de la branca més social o progressista del seu partit, CDC. Munté, com se sap, és alhora militant del sindicat UGT.

La intervenció d'Anna Gabriel en la mesa social també és rellevant, ja que es tracta de la portaveu del grup de la CUP a la cambra, que a més és vista amb recança per Convergència. A Gabriel se l'alinea en aquests moments en l'ala més "dura" de la CUP a l'hora de tancar un possible acord per a la investidura. Mentre els dies avancen, enmig d'una gran opacitat i declaracions contradictòries, cap porta resta del tot tancada. Trobades, cerca de complicitats entre actors, jocs de química personal i els periodistes maldant una espurna d'informació entre la incertesa.