La segona part de «Victus» arriba a les llibreries aquest dimecres

Albert Sánchez Piñol explica a "Vae Victus" què va passar amb Martí Zuviría i amb els vençuts l'endemà de l'Onze de setembre de 1714 | El llibre conté més humor i està format per quatre històries independents, però que s'interrelacionen

Albert Sánchez Piñol amb un exemplar de «Vae Victus»
Albert Sánchez Piñol amb un exemplar de «Vae Victus» | ACN
18 de novembre del 2015
Actualitzat a la 13:26h
Un cop va finalitzar el tràgic setge que va derrotar Barcelona el 1714, què va passar amb Martí Zuviría? Com va ser l'endemà dels vençuts d'aquell Onze de setembre? Després de l'enorme èxit de vendes que va suposar Victus, aquest dimecres ja es poden saber les respostes a totes aquestes preguntes. Això és el que proposa la segona part d'aquella memorable història, Vae Victus (La Campana, 2015), que arriba a les llibreries amb l'objectiu de ser un nou èxit editorial.

Relatada a partir de quatre històries independents però interrelacionades, Sánchez Piñol aborda la trajectòria extraordinària d'un dels personatges més estimats pels lectors catalans de l'actualitat, Martí Zuviría. El llibre arrenca, precisament, el 12 de setembre de 1714, l’endemà de la caiguda de Barcelona i poc abans que el mateix Zuviría fugi a l’Amèrica del Nord, on ajudarà els indis yames en la guerra contra els colons anglesos.

Després de l’aventura americana, Zuviría tornarà a Catalunya, i el seguirem, també, en els seus viatges a Londres, Alemanya i, fins i tot, Nova Zelanda. Com a lectors, retrobarem personatges històrics que ja vam conèixer a Victus, com l’ambigu duc de Berwick, el seu acèrrim enemic Verboom o l’admirat general Villarroel, alhora que en descobrirem de nous, com el famós guerriller antiborbònic Pere Joan Barceló, àlies Carrasclet, o l’explorador anglès James Cook.

Una segona part amb més humor

 

Portada de «Vae Victus», segona part de «Victus» Foto: La Campana

Sánchez Piñol torna a mostrar el seu pols narratiu, entre el rigor històric, la imaginació més addictiva i un major sentit de l’humor del què hi havia a la primera part. Tal com ha explicat ell mateix en una entrevista a Rac1 aquest dimecres, Vae Victus es pot llegir "sense haver llegit Victus, com també els quatre relats que el formen, que poden ser llegits de manera independent".

En aquesta mateixa entrevista, l'autor ha confirmat que ja té en ment la tercera part, tot i que "dependrà dels lectors que es publiqui". Tal com ha confessat Sánchez Piñol, "m'agradaria veure, finalment, en Zuviría a l'Amèrica revolucionària, i seria una llàstima que no arribi a les llibreries la fi de la trilogia".